Emília
18 °C
26 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az erős szél felkapott több napernyőt is New Jersey-ben, és az egyik pont úgy zuhant vissza, hogy a szára átfúrta egy brit turista bokáját. Még a helyszínen harapófogóval levágták a rúd végét, hogy a nőt kórházba tudják szállítani. A nőt azóta már ki is engedték a kórházból.

    A CNN hozzáteszi, hogy nem annyira ritka az ehhez hasonló baleset, mint azt elsőre gondolnánk. 2016-ban egy 55. születésnapját ünneplő asszony halt meg, amikor eltalálta egy szélben elszabadult napernyő Virginiában. Egy 2010-es esetnél pedig a rúd vége ugyan pont elkerülte egy nő artériáját, de beleállt a comjába.

  • Négy sas készített elképesztően látványos 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.

    A 360 fokos, illetve 16:9-es képarányú kamerákat Fritzi, Bruno, Darshan és Victor a hátukon repítették a magasba tavaly októberben és idén tavasszal. A forgatáshoz minden állatorvosi engedélyt beszereztek és a kamerák súlyát úgy optimalizálták, hogy ne zavarják a madarakat a repülésben. 

  • Néhány könnyedebb feladatot adó állomással megspékelve rendeztek szerda este közösségi futást a Várban, amin az induló 3-5 fős csapatok nagyrészt az augusztus 4-i Generali Night Run tervezett útvonalát járták be (csak a félmaratonon indulók háromszor is megteszik majd ezt az emelkedővel induló kört). A 6,5 km-es távon a feladatok – pl. Budapest történetére vonatkozó kérdések, a fűben elrejtett betűk keresése – helyszínei egyben frissítőpontok is voltak. Mi mondjuk annyira mentünk előre, hogy rögtön el is futottunk az első állomás mellett, mielőtt visszafordultunk volna, de így legalább meglett a 7 km is a végére.

  • Megírtuk mi is szerdán, hogy három magyar NB I.-es klub, a Felcsút, a Haladás és a Diósgyőr az új magyar sportmárkára, a 2rule-ra vált, aminek tulajdonosa Mészáros Lőrinc.

    Természetesen az anyacsapat Felcsút mezét láthattuk először, egy nem hivatalos posztban. Igaz, tükrözve van a képen, de így néz ki az első fullmagyar futballszerkó.