Alfréd
4 °C
14 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Új számában a klímahisztiző belül vörös, kívül zöld libsiket darálja le Dé:Nash, hát illetve nem darálja le, ugyanis a Turul című számmal a köztudatba berobbanó rappernek az a védjegye, hogy a kormánypárti kommunikációban népszerű toposzokat figurázza ki. Mondjuk a Turul óta Dé:Nash többi száma nálam mind a totálisan felejthető kategóriát képviselte, az irónikus rapnek azért megvannak a maga korlátai, de a Gyár ismét egy elég jó trekk lett. (Annyiban nem pontos a szám, hogy a Fidesznek azért ennél jóval összetettebb az álláspontja a klímaváltozásról, a témáról itt tudja elolvasni az Index elemzését. Ha Dé:Nashről szeretne többet megtudni, akkor csekkolja az Index riportját a rapperről.) 

   A Gyárban közreműködik Gege is, aki a Slow Village új albumán is feltűnik a Dzsungel című számban, amelynek szintén a környezetvédelmes vonalon mozog. 

  Forrás: Dé:Nash Official / Vevo / Youtube
  Forrás: Dé:Nash Official / Vevo / Youtube
 • A cégek külön szakembereket alkalmaznak arra, hogy felmérjék, mik a vásárlók igényei. Kutatásokat végeznek, kamerákkal térképezik fel a vásárlói szokásokat, bonyolult algoritmusokkal operálnak, hogy mindig a lehető legrelevánsabb termékekkel tudjanak előállni a fogyasztók számára. 

  Persze egyetlen módszer sem lehet tökéletes, van az úgy, hogy a vásárlók hangja egyszerűen nem jut el a boltvezetéshez. Ez történhetett a budaörsi Auchanban is, ahol valaki végső elkeseredésében filccel felírta a polcra, hogy legyenek szívesek, és rendeljenek már a kedvenc teájából:

 • Több évtized után Clint Eastwood szakított a republikánusokkal, és Mike Bloomberg mellett kampányol a demokrata előválasztásban, írja a Guardian. "A legjobb amit tehetünk az, ha Mike Bloomberget küldjük a Fehér Házba" – nyilatkozta a 89 éves színészlegenda a napokban a Wall Street Journalnak. Az amerikai politikában teljes hétköznapos, hogy a hírességek kiállnak a nekik szimpatikus jelölt mellett, Stephen King és Kirg Douglas is aktivizálta már magát az előválasztásban. 

  A dolog azért furcsa egy kicsit, mert Eastwood az Egyesült Államokban szimbolikus figura, akit sokan a régi vágású, politikai korrektséggel nem törődő amerikai képével azonosítanak. Igaz a váltás azért nem annyira 180 fokos, ugyanis maga Bloomberg is kipróbálta már magát a republikánus párt színeiben.

  Forrás: Giphy / Produzioni Europee Associate
  Forrás: Giphy / Produzioni Europee Associate

  Bár Eastwood azt mondta, hogy egyetért Trump bizonyos intézkedéseivel, mégis olyan elnököt szeretne, aki kicsit úriemberibb a jelenlegi elnöknél, botrányos Twitter-bejegyzések, és sértő személyeskedések nélkül. Bár Eastwood hivatalosan soha nem állt ki Trump mellett, mint támogató, a WSJ-nek adott interjúban felidézi a régi szép időket, amikor még együtt golfoztak az elnökkel.

  Eastwood amúgy 1986 és 1988 között egy kaliforniai város republikánus polgármestere volt, de véleménye szerint az egész demokrata-republikánus dolog inkább országos szinten meghatározó, helyi szinten nem annyira fontosak a pártok. 

  Ha szeretne képbe kerülni az amerikai elnökválasztással, az Index Fehár Ház blogján naprakész információkat talál. 

 • Egy marylandi nő 55 év után juttatta vissza azt a hagyományos német sörös kriglit, amit 1965-ben lopott a müncheni Hofbräuhausból, írja a local.de. A nő azzal indokolta a dolgot, hogy

  már nem tudott tovább együtt élni a bűntudattal.

  Celeste Sweeny 18 éves volt amikor meglovasította a Bierkrugot a München központjában álló nagy sörcsarnokból. Egy bajor sörben úszó ferde este végén döntött úgy, hogy a ballonkabátjába rejtve kicsempészi a kriglit. Miután hazatért az Egyesült Államokba, a zsákmányt egy polcra rakta, de nem ivott belőle többet. Idővel még így is elkezdte gyötörni a bűntudat. 

  Végül az idén visszaküldte a lopott holmit Münchenbe, sőt azt is vállalta, ha eltörik útközben, akkor kifizeti a pótlását. 

  Amikor elloptam ezt a kőkancsót 1965 nyarán, amikor még vad voltam és felelőtlen. Bocsánat, hogy nem küldtem vissza korábban, remélem rendben megérkezik

  – írta az asszony. Aki arról is megemlékezik, hogy hatalmas öröm volt Münchenbe megérkezni Kelet-Berlin után, ahol nem érezte magát biztonságban, és megrázta az ott tapasztalt szegénység. 

  A müncheni Hofbräuhausnál nagyon örültek a meglepetésnek. Sőt a főkocsmárosuk Wolfgang Sperger egy új korsót is küldött az asszonynak, amelyet jó lelkiismerettel megtarthat.

  DANKESCHÖN! Nach 55 Jahren hatte ja eine US Amerikanerin aus Maryland einen original HB Krug an uns zurückgeschickt- den...

  Gepostet von Hofbräuhaus München - Das Original am Dienstag, 11. Februar 2020

  Sőt a belevalóról is gondoskodtak, ugyanis három kupont is mellékeltek, amely egy mérő sörre jogosítja fel a tulajdonosát – igaz kérdéses, hogy a 73 éves asszony mennyit fog még Bajorországban részegeskedni. Utólag még arra is megkérték, most már ne jusson eszébe egy újabb kriglit elvinni.