új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Így is nagyon nagy a baj, ezért a Forbes alábbi videójában felsorolt hét dolgot már muszáj szem előtt tartanunk, ha nem akarjuk teljesen tönkretenni a természetet:

    Már nem a 90-es években élünk, minden egyes tettünk számít, következménye van.

    1. Egyen minél kevesebb húst, vagy legyen vegetariánus, vagy vegan.
    2. Fogyasszon organikus módon (vegyszermentesen) termelt élelmiszereket, és
    3.  vásárolja ezeket helyi vagy környékbeli termelőktől.
    4. Ne használjon szárítógépet, szárítsa a ruhákat szabadon.
    5. A klímaszabályozást (fűtést és hűtést) csökkentse, ill. kerülje.
    6. Tartsa a lehető legalacsonyabb szinten szeméttermelését, segítse az újrahasznosítást.
    7. Csökkentse személyes CO2 kibocsátását: gyalogoljon és kerékpározzon többet.

    A Föld meg fogja hálálni.

    fold
  • Hosszúra nyúlt, de szerencsére vége: a Kárpátokban is itt a tavasz, a lengyel Tátra magasan fekvő rétjein ilyenkor krókusztenger hullámzik a csúcsok között.

    A krókuszvirágzás túl csábító látványosság. Ilyenkor áprilisban, ha szép az idő, egy-egy hétvégén akár 60 ezer ember is felmegy, hogy létezzen vagy szelfizzen a virágok között. A nemzeti parkok nagyon kérik, hogy vigyázzanak az élőlényekre, amiknek a kedvéért elvileg odamennek, és ne terítsék le a pokrócokat, ne lépkedjenek rájuk, ne hajtsanak terepjáróval a virágok közé. FYI

  • Az egyiptomi csatár hatalmas játszik idén, óriási szerepe van abban, hogy a Liverpool a legjobb négybe jutott a Bajnokok Ligájában. A jó teljesítménynek pedig meglehet az a pozitív következménye, hogy a fél év múlva megjelenő Fifa 19 borítóján szerepeljen. Legalábbis akkor, ha erről az internetezők döntenének.

    A fifplay.com oldalon lévő szavazáson ugyanis ő vezet jelenleg 250 ezer szavazattal, ami 70 százaléka az összes voksnak, Cristiano Ronaldo és Leo Messi ketten együtt is csak 61 ezer szavazatot kapott. Ettől függetlenül persze nem kizárt, hogy a Fifa 18 borítóján lévő Ronaldo idén is kiérdemli a megtiszteltetést, a játékkészítők ugyanis nem nagyon szeretnek változtatni.

    Thierry Henry például kétszer, Ronaldinho ötször, Wayne Rooney valamilyen megmagyarázhatatlan okból (valószínűleg egy szerződés miatt) hétszer is szerepelt a borítón (Ronaldinhóval közösen konkrétan 2006 és 2009 között minden évben), de Messinek is volt négy éves sorozata. 

  • Persze a meditáció sikerességéhez elengedhetetlen, hogy közben még véletlenül se dühöngjön a magyar közállapotokon, a tömegközlekedés infrastrukturális kihívásain, ne hasonlítsa össze egy buszpark felújításának vagy lecserélésének árát egy Takonyhátapáti-külsőn felhúzott stadion árával, és amúgy is, ne gondoljon semmi ilyen demagóg hülyeségre.

    Csak koncentráljon olvasónk, Attila felvételére, aki a Budapestről Egerbe tartó Volán-járaton vette fel a két ablaktábla közé beszivárgott, tetemes mennyiségű víz táncát, hogy azt megossza a lazítani vágyó közönséggel.

  • Ugyanis megvan Az Univerzum Legjobban Öltözött, Futóversenyen Résztvevő Úriembere, és ahogy elnézem az MTI fotóját az április 15-i Vivicittá Városvédő Futásról Budapesten, ezt a címet úgysem veheti el tőle soha többé senki.

    Rövid, kemény, de igazságos verseny volt.

  • Különben ön is akkora hülyét csinál magából, mint az az illető, aki a Debrecen közelében lévő Fancsikai-tavak partjára dobott ki egy csomó VHS-kazettát, köztük olyanokat is, amin a címkék tanulsága szerint családi feltételek találhatók.

    A szemétre rábukkanó férfi Facebookon szólította fel a tettest, hogy takarítsa el a szemetét, ellenkező esetben feljelenti, ami nem lesz túl nehéz, hiszen ha a családi videókról nem is derül ki a személyazonossága, az ujjlenyomatok és a kézíráson végezhető grafológia biztos nyomra vezeti a rendőröket.

    Egyébként simán lehet, hogy egy megszállott gyűjtő hamarabb lecsap majd rájuk, mert Disney-mesék és Star Wars filmek is vannak köztük, szóval ha valaki ellenállhatatlan kényszert érez arra, hogy ezeket VHS-en is birtokolja, akkor irány Debrecen!

    (Bors)

  • A kép a valamelyik Conan-film forgatásán készülhetett, Schwarzenegger Wilt Chamberlain egykori NBA-sztár és az André The Giant nevű pankrátor között áll. (Insta)

  • A Lego 1999-ben a Baljós árnyak filmekhez kiadott tematikus szettel kezdte meg azt a hatalmas popkulturális hódítást, aminek a vége az lett, hogy már mindennek van legósított változata. A Jurassic Park viszont '99 előtt készült, ezért hiába kultikus a film, eddig nem jelent meg Legóban.

    ax40qic9z5mbikpwnbuz

    Most viszont a Jurassic World második része kapcsán pótolni tudták a negyedévszázados hiányt, és kijöttek az első Jurassic-mozi egyik jelenetével. Tök jó. (io9)

    sf9gjquqyvuazjcs0xcu
    Kép: Lego
  • Sokan biztos emlékeznek még a Magyarországon A nő (eredetileg Her) címen futó romantikus filmje, ami arról szólt, hogy egy férfi beleszeret egy operációs rendszerbe.

    Amúgy állítólag egész jó (én a mai napig halogatom a megnézését, de most nem emiatt került szóba), de arra biztosan nem gondoltak a készítők, hogy Indiában 450 ezer ember fog hasonló módon beleszeretni a Google Assistantjébe, pedig ez történt, ennyien kérték meg ugyanis a Google mesterséges intelligenciájának a kezét.

    Nincs amúgy egyedül ezzel a Google Assistant, az Amazon Alexája is több százezer ember fejét csavarta el, egy hong kongi humanoid robotnak pedig egy konferencián kérték meg a kezét, miközben éppen előadást tartott.

    Ez amúgy így elsőre viccesnek hangzik, de bizonyos szempontból elég ijesztő, mert az összes ismertebb mesterséges intelligencia (Siri, Alexa, Cortana) női hanggal operál, és úgy vannak programozva, hogy a szexuális zaklatásra is flörtöléssel válaszoljanak. Ez hosszú távon elég aggasztó lehet a valódi emberi kapcsolatokra nézve, emellett ráadásul egyre közelebb van a szexrobotok forradalma, ami még tovább torzíthatja majd a kommunikációt.

    (Quartz)