Frigyes
17 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Több helyen megjelent a levegőben a parlagfű és az üröm virágpora

  - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet.

  A következő napokban a csalánfélék virágpora jellemzően magas koncentrációban lehet jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma pedig sokfelé elérheti a magas, illetve a nagyon magas szintet. A pázsitfűfélék és az útifű pollenkoncentrációja többnyire alacsony.

 • A Franciaország keleti határán lévő Mullhouse Zoo hatalmas szenzációként jelentette be, hogy július 5-én két ködfoltos párduckölyök született az állatkertjükben. Egyelőre nem tudni a kölykök nemét, mivel még anyukájukkal vannak, és nem tudták őket megvizsgálni az orvosok, írja a francia Local.

  par

  A ködfoltos párduc Dél-Kínában, a Himalája keleti részén, India északkeleti részén, Délkelet-Ázsiában és az Indonéziai-szigetvilágban él. Kedvelt élőhelyük az akár 2000 méteres magasságban lévő trópusi és szubtrópusi esőerdők, azonban néha a füves területeken is feltűnnek. Nagyjából egy méter hosszúak és 11-23 kilósak, bundájukat szabálytalan formájú, leginkább felhőhöz hasonló, sötét színű foltok díszítik, innen kapták nevüket is.

  Az egyre kiterjedtebb erdőirtások miatt a ködfoltos párducok elvesztették élőhelyüket, valamint a hagyományos kínai gyógyászatban történő felhasználásuk miatt a vadászok is irtják őket, ezért a legveszélyeztettebb fajok közé tartoznak.

 • 2014-ben karrierje egyik legnagyszerűbb előzését mutatta be Lewis Hamilton. Dupla előzés és egy kisebb koccanás Kimi Räikkönennel:

 • Több mint 6 kilométert úszott minden gond nélkül egy őz szombaton a Wight szigetről a brit partokig, de amikor az emberek megpróbálták megmenteni, belehalt, vette észre a megdöbbentő hírt a Telegraphon a 24.hu.

  TELEMMGLPICT000169494773 trans NvBQzQNjv4BqNJjoeBT78QIaYdkJdEY4C

  Az őzbak egy strandon próbált kijönni a tengerből, de az emberek olyan közel mentek hozzá, hogy megijedt és ezért visszamenekült a vízbe. Ezután egy hivatásos életmentő hajó próbált rajta segíteni: távol tartották a hajókat, az úszókat, amíg megszervezik a mentőakciót, egy rövid ideig ezért kénytelenek voltak kimenni a partra.

  Ezalatt egy magánhajóról észrevették az őzet, és rögtön megpróbálták kimenteni. Az állat annyira megijedt, hogy megfulladt. Megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült.