Alajos, Leila
19 °C
34 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Na jó, persze ez nem igaz, de ez az utolsó reménysugarunk, nekünk budapestieknek, hogy megtaláljuk ennek a rohadt lámpaoszlopnak a gazdáját. Nem csak hogy ronda, de ijesztő is, a fene se tudja például, hogy áramtalanítva van-e.

  A Járókelők.hu történetének egyik legelkeserítőbb esete, hogy bár két bejelentés is született róla egymástól függetlenül (itt, meg itt), fél év alatt azt sem lehetett kideríteni, hogy kihez tartozik. Szerencsére, mind az Elmű, mind a fővároshoz tartozó BDK tökéletesen jó alibivel rendelkezik arra, hogy nem ők tették ide.

  Lehet, hogy tényleg a dunai kalózok állították fel ezt a titokzatos lámpát, hogy világítson nekik. Sőt! Lehet, hogy tényleg kincs van benne.

 • A kék metró megállóiban található műalkotásokat végigvéve került szóba először Kányádi-pad, mely tegnap, a költő halála alkalmából ismét szerepelt az Urbanistán. Az Arany János utcai állomáson áll, felette csöpp tábla a verssel, amelynek köszönhetjük, de hogy kinek az "alkotásáról" van szó - vagyis ki találta ki, hogy megvalósítsák a verset -, azt nem tudtam. Egészen mostanáig.

  Egy kedves olvasónk elküldte nekem azt a Népszabadság-cikket, amely az állítás évében, vagyis 1993-ban jelent meg. Eszerint egy nyugdíjas budapesti házaspáré az ötlet:   Kunfalvi Endre és felesége     találta ki, hogy meg kellene valósítani a Hiúságot. A BKV-nál először süket fülekre találtak ( „Magánjellegű dolgot nem lehet közterületen elhelyezni. Főleg nem a metróban!”), de végül eljutottak a sajtóosztály akkori vezetőjéhez.  Vitéz Ágnes  maga is szerette a verseket, felkarolta az ügyet. 

  Nyáry Krisztián, aki akkoriban szintén a városházán dolgozott, és segített a projekt megvalósításában, a következőket írta erről: "Nagyobb politikusi morgásra számítottunk – élő embernek emlékművet? De végül ez volt az egyik ritka kivétel, amit a bizottsági képviselők egyhangúan szavazták meg, bár volt köztük, aki bevallotta, nem tudja, ki az a Kányádi."

 • "A Kiscelli Múzeum alighanem azoknak állította össze ezt a kiállítást, akik amúgy is odáig vannak a társasjátékokért. De olyan jól sikerült, hogy ha elvetődnek oda, azok is bele fognak szeretni a társasjátékozásba, akik eddig voltak olyan pechesek, hogy mindezidáig fertőzésmentesek tudtak maradni" - írtuk korábban a Te jössz?! című kiállításról lelkendező cikkünkben, amellett, hogy leírtuk, mennyi baromi izgalmas dolog fért el a Kiscelli termeiben a társasjátékozás tágan értelmezett témakörében.

  De a kiállítás már rég bezárt - viszont június 15-én újra megnyitott, úgyhogy aki eddig kihagyta, augusztus 20-áig, kedd-vasárnap 10.00 és 18.00 között újra megnézheti a Kiscelliben.

 • Minden Devecserben kezdődött azon a március 31-én, amikor 11 óra körüli időben a rendőrök "ellenőriztek egy kaposvári járművezetőt. A sofőr személygépjárművének hátsó ülésén és csomagtartójában közel száz kilogramm szarvasagancsot találtak".

  Az 57 éves ellen orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, írja a rendőrség. Aztán azt is kiderítették, hogy honnan származnak az agancsok, ezután egy 34 éves noszlopi és egy 56 éves devecseri lakost is meggyanúsítottak, hogy engedély nélkül gyűjtötték össze a helyi erdőterületekről a csontnyúlványokat. Ellenük lopás bűntett, a devecseri férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult. Most pedig az ügyészségre kerültek az iratok.