Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Reuters jelentkezett egy minivideóval, odamentek a londoni kórházhoz, ahol Kate Middleton hamarosan (azaz napokon belül, a Sun bulvárlap infója/kamuja szerint 23-ára van kiírva) megszüli a harmadik királyi bébit György és Sarolta után.

  Természetesen a legelszántabbak máris sátrat vertek, mindent a brit lobogó díszít. Ott ül már az az idős férfi is, aki elmondása szerint már Vilmos és Harry születésekor is ott volt. "A kórházban már ismernek, én vagyok a férfi a kinti királyi padon".

  katemiddleton
  Fotó: newsroom
 • Screen Shot 2018-04-20 at 14.09.58.png

  A nótát Prince írta, de Sinead O'Connor tette híressé, ugye, eddig megvan a dolog. Az eredeti verzió viszont eltér attól, amit mindenki ismer, Prince másképpen hangszerelte, nem olyan érzelmes és befelé forduló, mint a slágerré lett változat, néhol pedig tagadhatatlan párhuzamokat mutat a Purple Rainnel. És most elő is került a felvétel, baromi jól szól, és itt is van:

  Mielőtt: a hang az eredeti stúdiófelvétel, a képanyag az tök más alá.

 • Nincs pénz a város körül vadkerítést építeni, úgyhogy ez lett a megoldás a kertekbe betévedő vadak ellen,írja a Kemma.hu. Hivatalosan mindez úgy hangzik, hogy "rövid távú megoldásként a szervezett vadelejtés nyújt lehetőséget a vadkárok csökkentésére", így fogalmazott legalábbis Berkovics Gergely jegyző.

  Persze nem lövöldözhet akárki, a Vértesaljai Tulajdonosok Vadásztársasága kapott engedélyt a lakott területen kárt okozó és a lakosságot veszélyeztető vadak, azaz vaddisznók, őzek, rókák elejtésére.

  A vadásztársaság elnöke, Hontvári Zoltán azt mondta, az önkormányzattal és rendőrséggel való egyeztetés után három helyszínt jelöltek ki, ahol magaslest állítottak és kukoricát szórtak ki: a színház mögötti egykori márgabányában, az alsógallai meddőhányónál, és az autópálya melletti nyaralóövezetben. A vadak elejtésére 11 vadász kapott engedélyt, ők csak ezekről a lesekről vadászhatnak. Eddig két hét alatt hét vaddisznót ejtettek el belterületen.

 • Előre szólok, hogy ebben a posztban több olyan kifejezés lesz, ami sokaknak teljesen értelmezhetetlen lesz, úgyhogy bocsánat. 

  Szóval a szerkesztőségben több, már gyógyulófélben lévő World of Warcraft-függő van, ezért volt igazán fájdalmas, ami péntek délelőtt, kicsivel tíz óra után történt: megjelent többünk emailjei között az alábbi felirat: 

  Get 7 Free Days of WoW Now!

  Vagyis a még mindig rohadt népszerű online szerepjátékot üzemeltető Blizzard cég így próbálja visszarángatni azokat, akik éppen nem előfizetők, és maguk mögött tudják életük legsötétebb korszakát.

  Tíz perccel az email után Hancu kollégával már arról beszélgettünk, hogy a 12 évvel ezelőtt milyen felszereléseket gyűjtöttünk, hogy warlock-karaktereink faszán nézzenek ki a játékban, Flachner kolléga pedig bedobta a kétnapos Alterac Valley-k irtózatos emlékét, ami nagyjából arról szólt, hogy kétszer negyven embert eresztettek össze egy online csatatéren, és az ütközet kifinomult taktika hiányában akkoriban még a végtelenségig nyúlt. Ma már 30 perc alatt le lehet zavarni.  Egy neve elhallgatását kérő munkatársunk csak annyit írt, hogy éppen szabin van, de alig várja ő is, hogy jövő héten benevezzen az ingyenes hét napra.

  Tényleg nincs rosszabb, mint egy csapat ex-WOW-os junkie, mert ha összegyűlik néhány ilyen, akkor órákig tudnak olyan beszélgetéseket folyatni, amiből már egy átlagember egy árva szót nem ért. Szurkoljanak nekünk, hogy maradjunk erősek, mert ahogy Hernádi Levente kollégánk írta egy WoW-os bejelentéssel kapcsolatban fél éve

  Nekem azóta családom van meg gyerekeim. Miért teszi ezt velem a Blizzard?