Máté, Mirella
14 °C
30 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Pontosabban egy kép a Rendszerújráról, Dragomán Györgynek, A fehér királlyal világhírűvé lett a magyar írónak az új, kisprózákat tartalmazó leendő könyvéről. Még pontosabban arról a laptopról, amin Dragomán leadta a Szabadulástörténetek alcímet viselő, az elmúlt 15 évben született kisprózáit összefoglaló kötet nyomdakész, korrigált szövegét. Az eddig inkább regényekről (A pusztítás könyve, A fehér király, Máglya) ismert Dragománnak egymás után ez a második novellás- vagy elbeszéléskötete, az előző a 2015-ös Oroszlánkórus volt.

 • medve.PNG

  Medvedrámát filmeztek le az észak-karolinai Ashenville közelében: az történt, hogy egy autó tulaja észrevette, egy medve garázdálkodik az autójában, valószínűleg beszorult az állat, és nem találta a kiutat. 

  Az autótulaj megpróbálta kinyitni az ajtót, de mire odaért volna, a medve addigra már egy dudálás kíséretében kitörte az első ablakot, aztán kimászott. 

  A videót a HVG-n láttuk. 

 • Kétnaponta lassítja a forgalmat a budai Nagyenyed utcában egy áruszállító teherautó. A reggeli csúcsforgalomban foglal el két sávból egyet, meggátolva ebben a hegyről a Déli pályaudvar felé kikanyarodó autókat, iskolába igyekvőket. Pedig 10 méterrel hátrébb kijelölt rakodóhelyük van.

  42167287 1145948738894170 8231727181277954048 n
  Fotó: Hermann Irén