Lenke
17 °C
29 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • De ezúttal nem a Nébih-rovatunk következik olvasónkkal, aki pórul járt, mert penészes volt a szalámi, amit megvett (két csomaggal is), hanem a napi hülye-áruházi-címkézések rovatunk. László vasárnap ezt a remek szalámit vásárolta a Lidlben.

  szalami1

  Amúgy tényleg finom, legalábbis ezt írta. És tényleg van rajta penész, de nemespenész, ami nem feltétlenül baj, sőt, bizonyos esetben kifejezetten jó. Tulajdonképpen, ha jól emlékszem, mintha a Pick szalámin is lenne valami hasonló fehéres penészszerű réteg.

  Az áruház azonban némi leegyszerűsítéssel úgy vitte fel a számlázási rendszerébe a terméket, hogy a neve láttán az egyszeri fogyasztónak annyi kedve marad megenni, mintha a fővárosi csapvizet a Tisztított szennyvíz a Dunából és dunai kutakból márkanéven hoznánk forgalomba.

  szalami2
 • Olvasónk küldte a képet arról, hogy mit művelt a délutáni zuhé Dél-Pesten. 

  lurdy
  Fotó: Olvasói fotó / Index
 • Lezárult a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) internetes szavazása 2019 év madaráról. A legtöbb szavazat a gólyatöcsre érkezett, ezért a civil szervezet ennek a madárnak, illetve élőhelyvédelmi lehetőségeinek bemutatásával foglalkozik kiemelten a jövő évben. A második legtöbb szavazat a nagy pólingra érkezett, a gulipán a harmadik helyen végzett.

  golyatocs fekvokep apaj 20150730 orban zoltan 0001
  Fotó: Orbán Zoltán / mme.hu

  Mint az MME írja, a 2019 év madara címet elnyerő gólyatöcs kopár, sekély vízborítású helyeken, laza telepeket alkotva, és egyesével is költ. Magyarországon rendszeres fészkelő, a költőpárok száma az adott év csapadékviszonyaitól függően 200-1000 pár között alakul. Főleg vízi rovarokat és más gerincteleneket szedeget össze a víz színéről és a partról. Tavasszal, március-áprilisban érkezik meg a trópusi Afrikából, a költési időszak végén korán útra kel, többségük augusztusban el is hagyja hazánkat. Fokozottan védett, természetvédelmi értéke 250 ezer forint.

 • A reggeli dugóban araszolva állt meg a szíve egy 60 év körüli sofőrnek, akit a kormányra borulva vettek észre az autósok, írja az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán. Többen megálltak és azonnal a segítségére siettek, négyen kiemelték a férfit a járműből és egy takaróra fektették. A mentésirányító segítségével végzett vizsgálat után azonnal megkezdték a férfi újraélesztését.

  A csapattá alakult laikus életmentők profi módon váltották egymást a mellkasi kompressziók közben a hamar helyszínre érkező mentőmotor kiérkezéséig. Végül az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően stabil állapotban, esetkocsi szállíthatta kórházba a férfit. Mielőbbi felépülést kívánunk! A négy elsősegélynyújtónak köszönjük az életmentő segítséget, bajtársainknak gratulálunk!

  A Blikk úgy tudja, hogy az eset Budán, az Alkotás úton történt, és egy közeli irodaház ötödik emeletén dolgozók is látták az esetet, közülük ketten azonnal lerohantak a bajbajutott emberhez és segédkeztek a mentésben.