Ervin
14 °C
21 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • fa
  Fotó: Koroknai Gergely

  Teljes mértékben hiánypótló videó!

 • Eddig azt hittem, hogy csak a hattyúktól kell félni, mert hát mindenki tudja (vagy legalábbis aki olvasta az Adrian Mole könyveket), hogy képesek eltörni egy ember karját, de most kiderült, hogy a ludak ugyanilyen gaztettekre képesek.

  Egy 16 éves michigani srác első kézből tapasztalhatta meg ezt, ugyanis múlt hét végén éppen egy golfversenyen vett részt, ahol szerencsétlenségére túl közel merészkedett egy fészekhez, így rögtön két lúddal találta szembe magát, és míg az egyikre figyelt, a másik orvul rátámadt hátulról.

  A baj persze mindig csőstül jön, szegény srác menekülés közben még el is esett, a lúdnak így sikerült megadnia a kegyelemdöfést, ráadásul így a golfütőinek is búcsút mondhatott, mert a lúd ott maradt őrizni őket.

  A Blissfield Athletics fotósának ráadásul sikerült megörökítenie a támadást elejétől a végéig, ami már most garantáltan az év egyik legjobb sorozata lesz.

  (CNN)

 • insta

  Nagyon rossz vagyok a családi képek megfelelő archiválásában (mármint: ezt csinálom egész nap az Indexben is, és a saját fotóimat már egyszerűen nincs kedvem/erőm rendezgetni. De ez gyakori fotós betegség, kérdezze csak meg bármelyik fotós ismerősét!).

  Szóval, én nagyon megörültem, amikor az adatvédelmi botrányosorozatok hozadékaként az Instagram most lehetővé tette, hogy bármikor letöltsük az összes eddig oda feltöltött fotónkat. Erre a linkre kell kattintani. 

  A saját instám, de még az Index Instagramja is tele van olyan pillanatokkal, amik gyakorlatilag már csak Instagramon visszakereshetők. Érdemes időről időre lementegetni mindent, ami egyszer még fontos vagy emlékezetes lehet. 

 • De mielőtt jól felháborodik, ez nagyon jó hír, ugyanis a rákosi vipera nagyon veszélyeztetett faj, mindössze 500 példány van belőle. Évek óta folyik a mesterséges szaporításuk, de könnyű belátni, hogy mégis az a legjobb, ha saját élőhelyén - pl. a Kiskunságban - él zavartalanul és boldogan, majd ott szaporodik.

  Nos, pont ez fog történni Bugacon, ahol két élőfordulási helyét egy csaknem 20 hektáros akácos és fenyős erdő választja el egymástól, amin a - nem mérges! - kígyók nem bírnak átjutni, így keveredni sem egymással. A Kiskunsági Nemzeti Park ezért úgy döntött, hogy átminősítik a területet, kitermelik a fákat, csak az őshonos növényzet maradhat, majd bevetik fűvel, megvárják míg újra gyepes lesz a terület és a viperák vígan siklanak a tájban.

  És hogy mindezt miért? Mert a rákosi vipera az ökoszisztéma fontos szereplője, fontos tápláléka a gólyának, a gémnek, a szalakótának és a túzoknak - márpedig a túzok szintén veszélyeztett madárfaj.