Béla
12 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ukrajnában, azon belül is Kárpátalján borzalmasak az utak, de olyan szinten, hogy egy M1-es állapotú főútért sokan a fél kocsijukat odaadnák. Most azonban az ukrán állam is rájött, elég gáz az, hogy egy magyar falu lakói jobb aszfaltot csinálnak önerőből, mint a nemzeti útkezelő, így megkezdődött az útjavítás. Ennek egyik mellékterméke, hogy a felmart útszakaszok tele vannak nagy és éles kövekkel, amik a legjobb szándék ellenére sem gumibarátok:

  A gumiszervizes, aki az én tönkrement abroncsomat helyrehozta legalább arra az időre, míg az új megérkezik, azt mondta, hogy szinte naponta járnak hozzá az emberek hasonló panaszokkal. Hiába, a minőségnek ára van. Azt pedig már csak halkan jegyzem meg, hogy a gumiba fúródva találtunk egy ezeréves szeget is.

 • A Broadwayn is sikerrel debütált a hétvégén a Harry Potter és az elátkozott gyermek című darab. A Londonban kilenc Laurence Olivier-díjjal kitüntetett  színművet április 22-től játsszák a felújított New York-i Lyric Színházban. Az előadás megvalósításának teljes költségvetése meghaladta a 68 millió dollárt (17 milliárd forintot), ezzel a legdrágább nem musical-produkció lett a Broadway történetében. 

  Rowling egyébként a helyszínen a Variety-nek úgy nyilatkozott, hogy szerinte nem lesz folytatása a színdarabnak, mert Harry és gyereke történetéről mindent elmondott már, amit szeretett volna.

 • Ő itt Toby, a macska, akit nemrég örökbefogadott új családja, pedig az előző majdnem elaltatta.

  A történet úgy szól, hogy Tobyt megunta a családja, így megpróbálták rásózni egy másikra. Ez részben össze is jött, azonban a macska visszanavigálta magát a régi gazdáihoz, 20 kilométert nyomott le teljesen egyedül. Az eredeti családja nem volt túlságosan boldog emiatt, így elvitték egy állatorvoshoz, hogy altassa el. Az orvos azonban megsajnálta Tobyt és felhívta az állatvédőket, nem tudnának-e neki valami jó kis otthont. 

  Toby szerencséjére a története hamar elterjedt, így szinte pillanatok alatt talált magának új családot. Remélhetőleg ezek után már nem próbál meg visszaszökni a régihez.

 • A párizsi Ritz Hotel több ezer bútorát és műtárgyát 7,3 millió (2,1 milliárd forint) euróért árverezték el, ami szállodai berendezés esetében világrekordot jelent. A César Ritz által 1898-ban alapított szállodában olyan prominens személyiségek szálltak meg, mint Marcel Proust, Ernest Hemingway vagy F. Scott Fitzgerald, így aki akart egy széket, amin egykor Hemingway ült, most minden vágya teljesülhetett.

  A luxushotel egyébként 1979 óta Mohamed al-Fajed egyiptomi milliárdos tulajdonában van, és négy éven át tartó renoválás után 2016 júniusában nyitott meg ismét. A felújítás után azonban több bútornak nem maradt hely, ezeket vitték aukcióra több mint tízezer tételben, amelyek közül 3400 talált gazdára, írja az MTI.