új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • K  AP20180419209
    Fotó: Marty Martinez

    Twitteren kezdett el terjedni egy fotó, ami a keddi Southwest repülőgép-baleset során készült. Ez volt az, amiben egy nő meghalt, miután a légnyomáskülönbség kiszippantotta a gép betört ablakán keresztül.

    A most felkapott fotón az látszik, hogy a baleset után több utas rosszul rakta fel a légzőmaszkot, azt ugyanis nem csak a száj fölé kell tenni, hanem az orr fölé is. Így kerülhető el legbiztosabban az oxigénhiány miatti ájulás. A Twitter-poszt szerzője mindenkit figyelmeztetett, hogy figyelmesen hallgassák végig a felszállás előtti biztonsági ismertetőt, baleset idején pedig videózás meg szelfizés helyett pedig a saját és mások biztonságára figyeljenek. (USAToday)

  • Az Equalizer, azaz Védelmező című Denzel Washington filmről annak idején azt írtuk, hogy

    EZ A FILM KIZÁRÓLAG ARRÓL SZÓL, HOGY DENZEL WASHINGTON MEKKORA KIRÁLY.

    És tényleg. Denzel egy csendes, rendszerető, kissé ptsd-s veteránt alakít, aki egy amerikai barkácsáruházban törődik a saját dolgával, de aztán jönnek az oroszok és nagyon meg kell ölni őket, sokukat a helyi Praktiker polcai között, két budipumpa és egy láda mályva között, lehetőleg szögbelövővel, mert az olyan metál, hogy ihaj. És most ennek a filmnek lesz egy folytatása, amiben Denzel megint megver/megöl mindenkit. Jöhet ezerrel.

    the equalizer 2
  • Adam Pally komikus nagyon nehezen viseli, hogy olyan díjat adjon át, ami egyrészt pina alakú, másrészt annyit kell érte tenni, hogy jól pucsítani az Instagramon. Pally nem tartozik az A-listás komikusok közé, ez a kis produkció neki jót tett, de a Shorty Awards stábja nem nagyon örült neki.

  • Ez a kislány csak egy korongot szeretett volna kapni, amit a jófej hokijátékos oda is akart adni neki, mégsem nem volt egyszerű az útjuk a sikerig. Ha rossz kedvük van, nézzék meg ezt, visszaadja a hitet abban, hogy az élet mégis igazságos és szép:

  • A ködös Albion ma se nem ködös, se nem esős. Londonban ma 29,1 fokot mértek, ami 1949 óta nem fordult elő az angol fővárosban. Aki tehette, ki is vonult napfürdőzni a szokatlan melegben, a St. James parkot például elég gyorsan ellepték az emberek.

  • Egy indiai férfi 40 év után újra találkozhatott a családjával, miután a testvére meglátta őt egy YouTube-videóban, ahogy Mumbaiban énekelve koldul az utcán.

    mumbaikoldus
    Kép: Mumbai Police

    A férfi a videó megnézése után felkereste a fővárosi rendőrséget, hogy segítsenek felkutatni a testvérét. A rendőrség hamar felkutatta az utcán élő, már 66 éves koldust, és elszállították a családjához az indiai Manipur államba. "Egy vasútállomás mellett találtunk rá. Nem volt jól, rossz állapotban volt" - nyilatkozta egy indiai nyomozó a BBC-nek.

    Az eredeti videót 2018 nyarán töltötte fel egy amatőr fotós, épp azért, hogy hátha ezzel össze tudja kötni a koldust a családjával:

    "Nem hittem el, amikor egyik unokatestvérem megmutatta a videót. Nem gondoltam volna, hogy újra láthatom őt" - nyilatkozta a 66 éves koldus testvére egy helyi lapnak.

    Khomdram Gambhir Singh a megtalált férfi 1978-ban hagyta el családját, mikor csatlakozott a hadsereghez. Az egyelőre nem derült ki a tudósításokból, hogy miért nem ment haza, miért élt hajléktalanként. (BBC)

  • A kép egy tokiói szentély kertjében készült, és legalább olyan gyönyörű, mint nálunk a rododendron virágzás a Jeli Arborétumban - már arra sem kell várni sokáig, a hónap végére az is virágba borul.

  • Másfél hete írtuk meg, hogy az amerikai kongresszus felsőházának több 200 éves történetében első ízben hozott világra gyermeket egy hivatalban lévő szenátor. Tammy Duckworth 50 éves korában hozta világra második gyermekét, egy Maile Pearl nevű kislányt.

    Nos, Duckworth miatt most a szenátus egyhangúlag megszavazta, hogy egy kisbabát egyéves koráig magával vihessen szülője a szenátusba voksolás alkalmával is.

    Duckworth még szülési szabadságon van, de a jövő héten már ismét a szenátusban dolgozik. A szenátornő rokkant háborús veterán: megjárta az iraki háborút, amelyben elvesztette mindkét lábát.

  • Eddig se volt ez egy rossz fotó, na de most.

    Orbán Viktor miniszterelnök rajtpisztollyal elindítja a nők 7.5 kilométeres versenyét a junior nyíltvízi úszó-világbajnokságon, Balatonfüreden 2014. szeptember 6-án. Mellette Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.
    Orbán Viktor miniszterelnök rajtpisztollyal elindítja a nők 7.5 kilométeres versenyét a junior nyíltvízi úszó-világbajnokságon, Balatonfüreden 2014. szeptember 6-án. Mellette Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.
    Fotó: Kovács Anikó / MTI
  • Nem sok, de egy dolog biztos: tessék csak jól megnézni a Terminátor válla felett kivigyorgó kisplasztikát!

    Thank you all for caring. We are moving forward!

    Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) által megosztott bejegyzés,

    Ugye. Ennek a mása:

    kissi4480d

    A találat a Kulturmunkáé.

  • Mármint nem Alekosz meg Aurelio, hanem a hím lovak. Szóval, egy nemzetközi tudóscsoport genetikai vizsgálatai szerint egy háromezer éve, a vaskorban élt csődörtől származik szinte minden ma élő csődör, írja az MTI. A génelemzések alapját európai és ázsiai ásatásokon előkerült lócsontokból és fogakból vett minták adták.

    Eredményeik szerint az eurázsiai sztyeppéken élő nomádok, majd később a rómaiak által végzett célzott tenyésztés hozzájárult a további leszármazási ágak eltűnéséhez. A folyamatban jelentős szerepet játszott, hogy a rómaiak a lótenyésztésben új módszert vezettek be: a kancák helyett a csődörökre kezdtek koncentrálni. Felismerték, hogy az egyedileg kiválasztott, bizonyos tulajdonságokkal bíró csődörökkel könnyebben érik el céljaikat, mint a kancák kiválasztásával. A hím állatok ugyanis gyorsan, sok utódot képesek nemzeni.

    Így hosszú távon a csődörök leszármazási vonala kerekedett felül. Az Y-kromoszóma, amelyet csak a hímek birtokolnak, elvesztette változatosságát. A kancák leszármazási ágából számtalan létezik a világon.

  • Május végéig jelentkezhetnek a települések önkormányzatai az idén 25. alkalommal meghirdetett Virágos Magyarország környezetszépítő versenyre, amely az ország egyik legnagyobb társadalmi megmozdulása, írja az MTI. Tavaly 312 település vett részt a programban, a győztes Veszprém és Lajoskomárom lett.

    Idén öt települési kategória van: ezer lakos alatti falu, ezer lakos feletti falu, 50 ezer alatti város, és 50 ezer feletti város, Budapest kerületei pedig idén is önálló kategóriában versenyeznek. Jelentkezni a viragosmagyarorszag.hu oldalon lehet.

  • Kösz, Blikk!

    Képkivágás.PNG
  • Május 8-án este a MOMKultban lép fel a kubai Roberto Fonseca és triója. Fonseca akkor lett világszerte ismert, mikor 2003-ban az elhunyt Rubén González után a legendás Buena Vista Social Club billentyűse lett. Szinte minden eredeti Buena Vista-tag szólóprojektjében részt vett: Ibrahim Ferrert világkörüli turnéján kísérte, játszott Omara Portuondo néhány lemezén, és Eliades Ochoával is együtt turnézott.

    Magyarországon először lép fel saját triójával, zenekarában Ramsés Rodríguez dobon és ütőhangszereken, Yandy Martínez pedig basszusgitáron és bőgőn játszik. Fonseca zenéje rengeteget merít a kubai hagyományokból, mindent tud a mambóról a cha-cha-cha-ról, a danzonról és a boleróról - de ezeket nem eredeti hangzásukban játssza, hanem jazzbe, funkyba, és soulba oltja. Fonseca zongorajátéka is legalább ennyire sokszínű, előfordul, hogy a zongora billentyűit ütős hangszerként használja, vagy maga is beszáll dobolni, együtteséből kubai karneválzenekart, comparsast varázsolva.

  • Az MTI-ben jött a hír, hogy Óbudán a tánc világnapján Guinness-rekordot akarnak felállítani olyan kategóriában, amit olvasni is gyönyörű: 

    a legnagyobb létszámú szépkorú korosztályba sorolható párok által bemutatott közös tánc csúcsának felállítása a cél

    Ennél specializáltabb kategória aligha létezik, sok sikert. 

  • Abaligetre húsvétkor érkezett vissza egy hím gólya, aki egy családi ház kéményén kezdte meg a fészekrakást. A ház lakói a fűtés biztonságát veszélyben érezve, megkeresték a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársait, hogy segítsenek a maguk és a gólyák lakhatása szempontjából is megfelelő megoldás megtalálásában.

    30708478 10155133767206353 4847571618098053120 n
    Fotó: Duna-Dráva Nemzeti Park / Facebook

    A nemzeti park munkatársai az E.on szerelőivel közösen áttelepítették az időközben szinte teljesen elkészült fészket a közeli villanyoszlopra, egy korábbi években felhelyezett fészektartóra. A DINPI azt írja közleményében, hogy

    mivel a fészekre a hét elejére a tojó is megérkezett, nagy izgalommal várjuk, hogy a madarak elfogadják-e új helyüket.

    Drukkoljunk mi is!

    (Szerk.megj.: ne írjanak feleselegesen leveleket, a villanykábelek természetesen abszolút gólyabiztosak.)

  • Nem akarom rögtön az elején lelőni a poént, úgyhogy inkább pár értelmetlen adattal próbálom meg érzékeltetni, hogy mennyire drága az F1-rendszám. Az árából lehetne venni:

    Nem húzom tovább, a rendszámot 12,5 millió fontért, azaz kb. 4,3 milliárd forintért dobták piacra, 10 évvel azután, hogy Afzal Khan brit autódizájner 440 ezer fontért megvette, és stílusosan rátette egy Bugatti Veyronra. 

    A ritka rendszámtáblák amúgy hatalmas biznisznek számítanak Nagy-Britanniában, az elmúlt évtizedekben tízszeresére nőtt a kereslet irántuk, a '90 óta megrendezett aukciók pedig mintegy 2,3 milliárd font hasznot hoztak a brit költségvetésnek.

  • Minden év áprilisának harmadik szerdáján van a jazidi újév. Ők az a főként Irakban élő, kurd nyelvű kisebbség, akiket az Iszlám Állam kikiáltott gonosznak és pár éve szisztematikusan üldözni kezdett.  A jazidi férfiak választhattak az áttérés vagy a halál között, míg a jazidi nőkre gyakran szexrabszolgaság várt.

    Ezt a képet Gailan Hadzsi, az EPA fotósa készítette a jazidi újév napján az észak-iraki Saikhan körzetbeli Lalis városban - amiről a jazidik úgy tartják, hogy ez az Édenkert kapuja. Minden évben elzarándokolnak ide, hogy megünnepeljék az új év beköszöntét. Hogy a képen milyen szertartást látunk, az sajnos nem derül ki a képaláírásból.

  • A Föld napján önkéntes parkszépítés lesz a Népligetben, mert a FŐKERT idén is megrendezi a Föld napjához kapcsolódó Miénk itt a Park! nevű akcióját.

    • az időpont április 21., szombat, 10 és 14 óra között
    • lesz cserjeültetés, füvesítés, gyöngykavics-terítés
    • lesz középiskolai padfestő pályázat

    A kertészeti tudást nem igénylő feladatokhoz az eszközöket, illetve a szakmai irányítást természetesen a FŐKERT biztosítja, minden korosztály, iskolák, osztályok, cégek, társadalmi szervezetek, egyesületek és egyéni érdeklődők jelentkezését is várják.

    További információ és jelentkezés itt.

  • Apró győzelem a közelgő robotapokalipszis előtt, bár ennek sem lehet igazán örülni annak fényében, hogy:

    • a székek összerakása meglehetősen komplex, eddig nem is létezett olyan robot, ami képes volt erre, de egy új példány alig több, mint 20 perc alatt megcsinálta mindennel együtt
    • a legtöbb embernek nagyon szarul megy az ikeás bútorok összeszerelése
    • ha véletlenül jól megy, akkor is csak kicsit tudod megelőzni a robotot, ami a jövőben garantáltan még jobb lesz, neked meg idővel egyre szarabbul fog menni
      robot.PNG
      Fotó: youtube

    Szóval igazából semmi okunk nincs az örömre, csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy:

    I, for one, welcome our ikeás szék összeszerelő robot overlords

  • - Iz sí rójöl?
    - Nó. Síz misznésön.

    A szépségverseny egy sajátos műfaj, olyan, mint egy soha véget nem érő szappanopera, hiszen ha van Miss World, akkor lesz Miss Universe is, Miss Hungary mellé meg Miss Nation dukál, amiről azt írják a honlapon, hogy

    A Nemzet Szépe hivatott megtalálni azokat a valódi szépségeket, akik mind megjelenésükkel, mind pedig gondolkodásmódjukkal és értékrendjükkel kiemelkedőek. A standard nemzetközi elvárások (magasság, testalkat, arc, haj, mosoly, stb.) mellett más szempontok is érvényesülnek.  Különös figyelmet fordítunk arra, hogy a versenyzők olyan tudással, ismeretekkel, önérzettel rendelkezzenek, amelyek szorosan kötődnek nemzetiségükhöz.

    Namármost a szépségverseny-rendezésnél csak a szépségverseny-sajtózás a mulattatóbb, mert le kell kommunikálni az olyan rémesen kínos, vagy kínosan rémes cuccokat, mint az alábbi reklámfilm, ami pont olyan, mint a nagyon szegény ember parfümreklámja, és arról szól, hogy egy pincérnek annyira szar a szeme, hogy ha egy kalapos nőt meglát, az inkább felfelé tévedjünk elv alapján menten egy királyi család tagjának nézi. Pedig nem is, csak misznésön.

    A kisfilmet Kovács Áron műsorvezető segített megvalósítani, akinek innen is gratula a kreatív inputhoz:

    A szervezők azt szerették volna, ha Miss Nation úgy jelenik meg a kávézóban, mint egy előkelőség, mire az egyik pincér félrelöki a társát, hogy ő szolgálhassa ki. A forgatás nagyon jó hangulatú volt, igaz, én csak segítettem az álom megvalósításában. A lányok nagyon aranyosak és cukik voltak, a szépségkirálynős sztereotípiákból semmi nem köszönt vissza, egész nap huszárosan állták a sarat.

    A hölgy egyébként  Dr. Özer Nóra, a Miss Nation Hungary első koronázott királynője, aki a forgatáson ébredt rá, mekkora szopás a színészek élete.