új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nincs, de hát nyilván kíváncsi az ember, hogy hogy szólhat. Hát, valahogy így:

  • Nincs szerencséje az amerikai Dylan McWilliamsnek a vadállatokkal, hisz az elmúlt négy évben megharapta egy medve, megmarta egy csörgőkígyó, és a héten Hawaii partjainál egy tigriscápa is megkóstolta.

    A 20 éves srác csütörtökön Kauai szigeténél bodybordozott, amikor egy kétméteres tigriscápa megtámadta, de sikerült a 30 méterre fekvő partra kiúsznia, ahol a járókelők hívták a mentőket.

    McWilliamst néhány hónappal korábban Colorado állam nyugati részén medvetámadás miatt vitték kórházba. A szabad ég alatt táborozott, amikor alvás közben megharapta egy barnamedve a feje hátsó részét: az állat megpróbálta őt elhúzni, de a fiúnak sikerült a medve szemei közé csapni és túlélnie a kalandot. Korábban pedig Utah államban kirándult és megmarta egy csörgőkígyó, írja az MTI.

  • Aranysárgára festi a lemenő nap fénye az épülő Puskás stadiont. Leendő focikudarcaink, vagyis természetesen sikereink épülő helyszíne így néz ki a sportarénából. Két év múlva Eb-meccseket játszanak majd benne, ez minden pénzünket megér, ugye? Mondjuk kábé annyi el is megy rá.

  • Az ír farkaskutya 1961-óta az ír gárda hivatalos kabalaállata. A gazdák annak reményében ajánlották kabalának a fajtát, hogy a népszerűség majd növeli a fajállományt. Az ír gárda az egyetlen egység a brit hadseregben, melyet kutyájuk vezethet fel a katonai parádékon.

    Az ír farkaskutyák átlagosan 7 évig élnek, Domhnall, a gárda jelenlegi kabalakutyája pedig hat éves. Sok gárdista szerint derékproblémái miatt folyamatos ellátásra szorul, és valójában már itt lenne az ideje, hogy visszavonuljon. A gárdisták egész konkrétan úgy is jelezték az elégedetlenségüket, hogy valaki a nyugat-londoni barakkjuk falára felfújta, hogy "Igazságot Domnhallnak".

    A graffitit azóta lemosták, és a gárda állatorvosainak álláspontja szerint nem indokolt, hogy Domnhall visszavonuljon, szóval idén még biztos, hogy együtt fog menetelni a gárdistákkal. (Telegraph)

  • KZRwNx.gif

    A macskák ráadásul utcáról mentettek, és azért rombolnak neki olyan nagy lelkesedéssel a kutyának, mert azt hiszik, ő az anyjuk. Ha éppen utálja a világot, nézze ezt fél percig, és mindjárt jobb lesz!

  • Panama elég népszerű turistacélpont Közép-Amerikában, elsősorban azért, mert jóval biztonságosabb, mint arrafelé az országok nagy része, viszont remek strandjai és természeti látnivalói vannak. Na, ehhez képest Panamavárosban a helyi Hilton olyan attrakciót mutatott be, ami szigorúan a négy fal közé zárja a vendéget, és igazából tök felesleges hozzá a trópusokra utazni: egy gémer szobát.

    A szoba fel van szerelve egy brutál erős Alienware pécével, tartaléknak egy notebookkal, plusz egy Oculus Rift VR-szet, egy Xbox One Elite kiadás, és egy 165 centi képátlós 4K-tévé, hogy nehogy már az unalmas csendes-óceáni panorámát kelljen bámulni. Mindezt kiegészíti egy vadállat hangrendszer, és egy spéci gémer fotel. És ezért az egészért alig 349 dollárt (88 ezer forint) kérnek naponta.

    (A rosszindulatú feltételezések elkerülése végett: a szobához tartozik ágy, és fürdőszoba is. Itt vannak képek, ha nem hiszi.)

    (Engadget)

  • Egy 12 éves nőstény kenguru jutott erre a sorsra a délkelet-kínai Fucsou városának állatkertjében februárban, de a kínai média most újra előszedte az esetet, ugyanis a héten hozták nyilvánosságra a felvételeket az állat meggyilkolásáról. Az állatkertben egyébként nem ritka, hogy az állatokat kövekkel dobálják a látogatók, ezért a vezetés először a kövek elhordásával igyekezett megakadályozni a hasonló eseteket, de aztán pár hónapja megint megdobáltak egy kengurut a köveket távolabbról odahordva (az a kenguru túlélte a dobálást).

    Februárban a vesén dobott állat napokig szenvedett, mielőtt kimúlt volna. Az egyik most közzétett képen az látszik, ahogy az állat infúzióra kötve fekszik. Az állatkert most biztonsági kamerák felszerelésével próbál elébe menni a hasonló eseteknek. (Washington Post)

  • Ha nem, sebaj, most mutatok egyet. Szilágyi Áron, London és Rio aranyérmes kardozója vasárnap Balatonfüreden ezrek társaságában állt rajthoz a Generali Runner’s World Run futóversenyen, ahol az indulók minden megtett kilométerrel 100 forintot gyűjtöttek a Balatonfüredi Szívkórháznak. A pénzből, amit a Generali alapítványa adományoz az intézménynek, betegemelő gépeket fognak venni. A futók között volt a balafonfüredi születési Mádai Vivien, valamint a bicskei, a komádi és a soproni gyermekotthon lakói, akik életük első versenyén indultak a hírességek társaságában.

    Szilágyi Áron
  • Ha nem, akkor mostantól biztosan találkozik a hírrel, ugyanis teleplakátolják vele a várost.

    Jones a 85. szülinapján körbeturnézza a fél világot, és ahogy a plakáton is látszik, Budapesten vendége lesz Radics Gigi is, akit a világhírű zenész a világ legjobb hangjai közé sorolt. Mellette fellép még Richard Bona, Dee Dee Bridgewater, Alfredo Rodriguez , Andreas Varady és a Budafoki Dohnányi Zenekar. Ez lesz a nyár legforróbb estéje, ne hagyja ki.

  • Egy 12 éves gyerekkel sűrűn előfordul, hogy nem ért egyet a szüleivel, sőt, még az is, hogy összeveszik az anyjával. Így járt egy 12 éves ausztrál srác, Drew is (nem ez az igazi neve, az ausztrál média igyekszik azzal védeni a családot, hogy név nélkül írta meg a sztorit), akit az elvált édesanyja egyedül nevel. Az összeveszés tárgya az volt, hogy Drew sikertelenül próbálta meg kikönyörögni, hogy Balira menjenek nyaralni - ami Ausztráliából nincs annyira tragikusan messze, mint Magyarországról, de azért nem olcsó mulatság.

    Jó, akkor elmegyek egyedül, gondolta hősünk, ellopta az anyja egyik hitelkártyáját, online foglalt magának repjegyet és szállást, aztán egyik reggel, mintha csak iskolába menne, elindult otthonról, de a suli helyett a reptér felé vette az irányt. Mivel jó előre kikereste a neten, hogy melyik légitársaságnál nem kérnek a kiskorú utasoktól szülői papírt, minden további nélkül felengedték a Perth-be tartó repülőre, aztán onnan a Bali szigetére menőre is. A szállás elfoglalásánál sem volt semmi gond, a recepción azt mondta, a nővérével jött, és ő is hamarosan megérkezik.

    Időközben otthon kiderült, hogy nem ment aznap iskolába, és este nem is ért haza, így az anyja irtó frászok közepette bejelentette az eltűnését a rendőrségen. Négy teljes nap kellett ahhoz, hogy kiderüljön, a trópusi paradicsomban lógatja éppen a lábát, miközben otthon életre-halálra keresik. 

    Hogy hány év szobafogságot kapott büntetésből, arról nem szólnak a hírek, de alighanem a nagykorúsága napjáig büntetésben lesz.

    (via news.com.au)

  • Dwayne Johnson milliók szeme láttára és füle hallatára kötelezte el egy rajongóját élethosszig tartó rajongásra. Az akcióhős egy stillwateri végzős diákot és teljes ismerősi körét lepte meg videóüzenetben.

    A múlt héten, egy Katie nevű végzős Minnesotából, arra kérte a Sziklát, hogy kísérje el őt a sulibálba. Johnson bár elhárította a meghívást, mondván, akkor pont nem lesz odahaza, de megszervezte az év buliját a nőnek és barátainak.

    Miközben szokásos módján, gyúrás közben videóüzenetet készített, Johnson elmondta Katie-nek, hogy ők együtt a legjobb barátok, és hogy kibérelt egy mozit a nő városában, ahol egy 232 férőhelyes teremben Katie, és a legszűkebb 232 barátja, valamint a családtagok megnézhetik a Rock új filmjét, amiről egyébként mi is írtunk egy lesújtó kritikát, és előre kifizette a mozizáshoz nélkülözhetetlen popcornt, üditőket, cukorkákat, ilyesmiket.

    És a nő reakciója?

  • A brit közszolgálati média nemrég indította el a Sound Effect nevű site-ját, ahol több mint 16 ezer hangminta érhető el állathangoktól kezdve egészen különféle járáshangokig, de az adatbázisba belekattintgatva találtam barlanghangokat, de például az 1966-os FA Kupa döntőjének hangjaival is tele van az adatbázis.

    A wav file-ok mindegyike tagelve van, így keresőszavak segítik az eligazodást. A BBC "személyes, oktatási és kutatási célok" érdekében tette ingyenesen letölthetővé az adatbázist, amibe az 1920-as évekbeli alakulásuk óta készített felvételeket válogattak össze. Elektronikus zenével vagy filmzenével foglalkozóknak igazi kincsesbánya ez, de az érdekes hangokat önmagukért kedvelők is örülhetnek, mert például meghallgathatják, hogy hogy hangzott Zairében a "dzsungel hangja késő este béka- és tücsökhangokkal". (FACT)

  • Átfogó kutatást indított az ELTE Pszichológiai Intézete a munkafüggőségről, kiégésről, kétoldali akut munkaundorról, és hasonló dolgokról, amikkel időnként hajlamos találkozni az ember, ha szokott dolgozni. Ha szeretne néhány jó karmapontot szerezni, és van 15-20 szabad perce, töltse ki a kérdőívet itt (nyugi, alapban anonim, és olyasmikre különben sem kérdez rá, hogy utálja-e a főnökét), érezze magát jó arcnak hogy segített a tudomány előrehaladásában, és bónusznak a végén még egy gyors értékelést is kap arról, hogy mennyire fenyegeti a kiégés vagy függőség. Aztán legfeljebb kiderül, hogy nem, és akkor lehet örülni, vagy kiderül hogy igen, és akkor is lehet örülni, mert az ilyesmi azért minél előbb derül ki, annál jobb.

    Ja, és lehet nyerni is, három tabletet dobott be az egyetem a kérdőívkitöltési kedv felturbózására. És az egész legvégén, ha minden eredményt kielemeztek, biztos lesznek majd súlyos tanulságok arról, hogy az átlag magyar mennyire rühelli, vagy éppen imádja a munkáját.

  • Richard Arnold amerikai, valamint Oleg Artemjev és Anton Skaplerov orosz űrhajósok pizzát készítettek a Földtől 400 kilométerre keringő Nemzetközi Űrállomáson - MENŐ!

  • A 8 éves állaton CT-vizsgálatot végeztek, amiből annyi látszott, hogy szokatlanul fel van dagadva a gyomra és a lépén van egy daganat. Ez alapján a wakefield-i állatorvos rákra gyanakodott, de a műtét során négy Teddy mackó került elő az állat hasából. Az orvos meglepve nyilatkozott az ügyről, azt mondta, hogy abban nincs semmi meglepő, hogy egyes kutyák szeretnek ilyesmit rágcsálni, de a négy medve elfogyasztása már átlagon felüli teljesítménynek számít. A bernáthegyi gazdája azt mondta, a kutya korábban is eltulajdonította a chihuahuáiktól a medvéiket, de arra nem gyanakodott, hogy elfogyasztotta volna őket. (BBC)