új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Pu Pu – ez a neve annak a szerencsétlen állatnak, amelyikről a gondozói évekig azt hitték, hogy nőstény, holott végig hím volt.

    A csengtúi óriáspanda-kutatóközpont munkatársai április elején vették észre, hogy az átmenetileg egy senjangi állatkertben élő Pu Pu emelgeti a lábait és hátrafelé is tud menni, ezek pedig kifejezetten a hím óriáspandák jellemzői, ezért nemiszerv-vizsgálatot javasoltak, amely során egyértelműen kiderült, hogy Pu Pu hímnemű.

    Ilyen tündéri állat egyébként:

    (via MTI)

  • fa
    Fotó: Koroknai Gergely

    Teljes mértékben hiánypótló videó!

  • Eddig azt hittem, hogy csak a hattyúktól kell félni, mert hát mindenki tudja (vagy legalábbis aki olvasta az Adrian Mole könyveket), hogy képesek eltörni egy ember karját, de most kiderült, hogy a ludak ugyanilyen gaztettekre képesek.

    Egy 16 éves michigani srác első kézből tapasztalhatta meg ezt, ugyanis múlt hét végén éppen egy golfversenyen vett részt, ahol szerencsétlenségére túl közel merészkedett egy fészekhez, így rögtön két lúddal találta szembe magát, és míg az egyikre figyelt, a másik orvul rátámadt hátulról.

    A baj persze mindig csőstül jön, szegény srác menekülés közben még el is esett, a lúdnak így sikerült megadnia a kegyelemdöfést, ráadásul így a golfütőinek is búcsút mondhatott, mert a lúd ott maradt őrizni őket.

    A Blissfield Athletics fotósának ráadásul sikerült megörökítenie a támadást elejétől a végéig, ami már most garantáltan az év egyik legjobb sorozata lesz.

    (CNN)

  • insta

    Nagyon rossz vagyok a családi képek megfelelő archiválásában (mármint: ezt csinálom egész nap az Indexben is, és a saját fotóimat már egyszerűen nincs kedvem/erőm rendezgetni. De ez gyakori fotós betegség, kérdezze csak meg bármelyik fotós ismerősét!).

    Szóval, én nagyon megörültem, amikor az adatvédelmi botrányosorozatok hozadékaként az Instagram most lehetővé tette, hogy bármikor letöltsük az összes eddig oda feltöltött fotónkat. Erre a linkre kell kattintani. 

    A saját instám, de még az Index Instagramja is tele van olyan pillanatokkal, amik gyakorlatilag már csak Instagramon visszakereshetők. Érdemes időről időre lementegetni mindent, ami egyszer még fontos vagy emlékezetes lehet. 

  • De mielőtt jól felháborodik, ez nagyon jó hír, ugyanis a rákosi vipera nagyon veszélyeztetett faj, mindössze 500 példány van belőle. Évek óta folyik a mesterséges szaporításuk, de könnyű belátni, hogy mégis az a legjobb, ha saját élőhelyén - pl. a Kiskunságban - él zavartalanul és boldogan, majd ott szaporodik.

    Nos, pont ez fog történni Bugacon, ahol két élőfordulási helyét egy csaknem 20 hektáros akácos és fenyős erdő választja el egymástól, amin a - nem mérges! - kígyók nem bírnak átjutni, így keveredni sem egymással. A Kiskunsági Nemzeti Park ezért úgy döntött, hogy átminősítik a területet, kitermelik a fákat, csak az őshonos növényzet maradhat, majd bevetik fűvel, megvárják míg újra gyepes lesz a terület és a viperák vígan siklanak a tájban.

    És hogy mindezt miért? Mert a rákosi vipera az ökoszisztéma fontos szereplője, fontos tápláléka a gólyának, a gémnek, a szalakótának és a túzoknak - márpedig a túzok szintén veszélyeztett madárfaj.

  • oktopusz

    Legalábbis, szeretnék ezt gondolni, akik videóra vették.

    Helenának két videója van Youtube-on, az egyiket már majdnem 4 millióan megnézték, mert a napokban felemelkedett az internet süllyesztőjéből. Egy polipot lehet látni rajta, aki elég közel merészkedik a kamerához a homokos parton. 

    A történet szerint Helenáék előző nap séta közben találták meg az állatot a partra sodródva, és visszatolták a vízbe, bár nem tudták, él-e még. A polip erőre kapott, és elúszott. Másnap ugyanott sétáltak, és meglátták az állatot a vízben, ami, mintha felismerte volna őket, odaúszott melléjük a partra. Helena szerint az állat felismerte őket, és meg akarta köszönni a segítséget.

    ¯\_(ツ)_/¯

  • A brazil Maurício dos Anjos megalkotta a levehetetlen futballmezt. Egyszerűen magára tetováltatta kedvenc csapata, a Flamengo színeit.

    tattooed-jersey-Flamengo-750x461
    Fotó: @mauricio.flamengo/Instagram

    A csíkos mezt, ami a Flamengo 2015-ös hazai szerelése volt, 90 órányi munkával applikálták rá. 32-szer ment el a tetoválóstúdióba, hogy befejezzék a nagy művet, ami most testének 40 százalékát borítja.

    Sajnos az idegenben játszott meccsekre nem kompatibilis a meze.

    (via Vice)

  • Egy olasz videóblogger "társadalmi kísérletet" végzett: beöltözött hajléktalannak, jól láthatóan elhelyezett 100 eurót, alvást színlelt, majd az egészet felvette videóra. Tanulságos:

  • Március végén került a Fővárosi Állatkert természetvédelmi mentőhelyére Ottó, miután az apja eltűnt, az anyja meg a fajtársak zaklatása miatt nem tudott gondoskodni róla, és ki kellett őt menteni a bekamerázott fészekből. Az Állatkertben hetekig egy sasra hasonlító kesztyűbábbal etették, de most jött a jó hír, 

    Ottó új családban cseperedik.

    A Duna-Ipoly Nemzeti Park közleménye szerint Ottót még április 12-én repatriálták, azaz vitték vissza a természetbe. A Velencei-tó térségében találtak neki drónnal egy olyan fészket, ahol a nevelkedő fiókák egyidősek Ottóval. Miután felmásztak a fészekhez látták meg, hogy az egyik fióka bakteriális fertőzésben szenved, őt kivették a fészekből, Ottót pedig belerakták.

    Az újonnan elszállított fióka az Arthur nevet kapta és az Állatkertben egy hét alatt kigyógyították betegségéből, majd egy héttel később őt is visszavitték szülei fészkébe.  Mint írják,

    Jelenleg három, szépen gyarapodó rétisasfióka nevelkedik a Fejér megyei fészekben. A szülők gondosan hordják a táplálékot, melynek nagy részét halak és különböző vízimadarak alkotják.

  • Kanye West, aki nemrég térti vissza a Twitterre, rögtön ütős posztokkal hívta fel magára a figyelmet. Trumpot a testvérének nevezte, akivel ugyan nem ért egyet mindenben, de ettől még nem fogja nem szeretni. Már csak azért sem, mert mindketten a sárkány energiái, jelentsen ez bármit is.

    A rapper posztolt egy képet is Make America Great Again feliratú sapkájáról (ez volt Trump kampányszlogenje). Persze a nagy twitterező, Trump sem maradt adós a válasszal, rögtön reagált: "Köszönöm, Kanye, ez nagyon cool". Az internet népe azóta nem tér magához, egyesek szerint egy fekete rapper nem támogathatja a rasszizmussal nem egyszer vádolt elnököt, míg mások szerint mindenki azt támogat, akit akar. Őrület!

  • Az internet népének legfrissebb kedvenc játéka Japánból érkezett, okostelefonokon fut, és első látásra úgy tűnik, hogy egy horgász-szimulátor. De tekerjük csak át az első 40-50 másodpercet a videóban, és kiderül, hogy

    • a horgászatot simán lehet vegyíteni gyerekkorunk Dragonball-rajzfilmjeinek hangulatával
    • jól jön hozzá pár indokolatlan méretű dekoltázzsal bíró segítő hölgy
    • az igazán minőségi horgászzsinór simán elbír egy Sharknado-filmre való cápát is. 

    Ha bejön a dolog, itt lehet letölteni Androidra, és itt iOS-re.

  • A Los Angeles Galaxyben játszó svéd csatár meghívta magához az egyetlen játékost a világon, akit tisztel és példaképnek tekint: a brazil Ronaldót. 

    A szobám falára feltettem Ronaldo képét. Ő volt számomra a férfi. Nem csak a rá jellemző cselek, vagy a focivébén lőtt góljai miatt. Ronaldo mindenben jó volt. Olyan volt, amilyen én mindig is lenni akartam. Neki sikerült kitűnnie. Ronaldo volt a hősöm. Letöltöttem a videóit a netről, és egyfolytában az ő technikáját gyakoroltam. 

    - mesélte Ibra az önéletrajzi könyvében. És el is hisszük neki, elég csak megnézni, hogy viselkedett, amikor először találkozott Ronaldóval szemtől szemben:

  • Több mint 100 szintetizátorát és a stúdió-felszerelését fogja eladni Richard Melville Hall, művésznevén Moby. Az így befolyt összeget a nonprofit Physicians Committee-nek fogja adományozni, ami többek között alternatívákat keresnek az állatkísérletek helyett, támogatják a preventív gyógyszerkutatást és elősegítik a vegán táplálkozást (Moby nagy állatvédő és vegán).

    Minden felvételemet ezekkel az eszközökkel készítettem. Rengeteg cuccom van és szinte mindegyiknek komoly érzelmi értéke van a számomra, de ahelyett, hogy egy raktárban tárolnám őket, inkább eladom őket egy jó ügy érdekében.

    Moby világszerte 20 milliónál is több albumot adott el, az 1990-es évek egyik legmeghatározóbb könnyűzenei előadója volt.

    (Via)

  • A címhez nem is nagyon van mit hozzátenni, hacsak nem a képet, ami tényleg magáért beszél:

    Az amerikai elnökre a megszólalásig hasonlító nő neve Dolores Leis Antelo, és a La Coruna-i Nantonban él.

    Úgy tűnik, a fotóm messzire eljutott. Szerintem a hajam színe miatt

    mondta a nő, akit egyébként a földje művelése sokkal jobban lázba hoz, mint ez az egész netes felhajtás a fényképe körül.

  • Nyolcvanezer követő az nem semmi. Ennyien kíváncsiak Whiskey utazásaira, amit gazdái módszeresen dokumentálnak az Insta segítségével. Szemmel láthatóan az eb nagyrészt szárazföldi- és vízi túrázással tölti az idejét, pulóvereinél és télikabátjainál csak a helyek menőbbek, ahol megfordul.

  • Életre szóló élményekkel gazdagodtak azok a rendőrök, akik a 45 éves texasi David Young III lakására mentek ki február 27-én reggel, a férfi ugyanis meglehetősen illuminált állapotban, üvöltözve és karjait lóbálva fogadta őket, miközben azt bizonygatta, hogy ő egy kígyó.

    A rendőröket nem hatotta meg ezek közül egyik dolog sem (pedig a harmadik elég meredeken hangzik), és elkezdték megbilincselni Youngot, aki erre feléjük köpött, megrúgta egyiküket, a másikat pedig megharapta, méghozzá olyan súlyosan, hogy kórházba kellett vele vinni.

    A férfinek sajnos nem hitték el, hogy ő egy kígyó (a köpés meg a harapás karakterbe illő volt, de a rúgás valószínűleg végérvényesen eldöntötte a dolgot), úgyhogy múlt héten letartóztatták, 52 ezer dolláros óvadék ellenében szabadulhat.

    (Dallas News)