Eszter, Eliza
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Azt már mi is megírtuk, hogy Tajvan az első ázsiai ország, ahol legálisan házasodhatnak meleg párok. Péntek volt a legkorábbi időpont, amikortól egybekelhettek a párok, és úgy tűnik, nagyon sokan ki is használták a lehetőséget. Az első pár azt nyilatkozta, hogy kimondhatatlanul boldogok, hogy kimondhatják, hogy házasok. A hatóságok közlése szerint pénteken nagyjából 300 egynemű pár fog még egybekelni. 

 • Napok óta tornádók pusztítanak az USA-ban, Texas, Oklahoma, Missouri és Kansas államban.

  haz

  Oklahomában a tornádó hatására még a folyók is megáradtak. Olyannyira, hogy

  az Arkansas-folyó egyik mellékága szépen elsodort egy házat.

  Ahogy az lenni szokott, a helyszínen lévő emberek videóra is vették az esetet. A felvételen azt látni, ahogy a víz lassan húzza magával a parton álló faházat, aminek egy része hirtelen letörik, útközben pedig az épület maradéka szó szerint összehajlik. Ezután békésen úszik tovább lefelé a folyón.

  (Sky News)

 • A Yahoo!News híre szerint Észak-Kínában egy férfi 66 zsák apróval állított be egy autókereskedésbe, hogy megvásárolja a kinézett járművet. Az alkalmazottak majd' három napig számolgatták a pénzt, ami végül csak a forintra átszámolva 5,5 milliós ár kétharmadára volt elég.

  A maradék másfél milliót kártyával egyenlítette ki a vevő, aki azt nyilatkozta, hogy a hosszú éveken át felgyűlt apróit szerette volna egyben elkölteni, és ez volt a legjobb ötlete.

 • Erről egy egészen letaglózó hosszúságú képriportban számolt be szerdán az uh.ro amiben olyan kőkemény mondatok voltak, hogy

  a fesztiválozók letarolták és letaposták a nárciszmezőt, egy természeti katasztrófát hagytak maguk után

  meg hogy

  ami itt történt, az mészárlás.

  Nárciszmező szüret után
  Nárciszmező szüret után
  Fotó: Egyed Ufó Zoltán / uh.ro

  A fenti képet elnézve mondjuk meg kell hagyni, hogy tényleg apokaliptikus állapotokat hagytak hátra az amúgy védett nárciszt őrjöngve tépkedő emberek a fesztiválon, aminek a nevéből ítélve amúgy pont a szép nárciszmezőben való gyönyörködés lenne a lényege, de hát igazából ki tudja már ebben a mai, kegyetlen világban.

  Amikor még fehér volt az elkerített terület
  Amikor még fehér volt az elkerített terület
  Fotó: Egyed Ufó Zoltán / uh.ro

  Nekem rögtön Obi-Wan Kenobi és Anakin Skywalker párbaja jutott eszembe a Star Wars III-ból, ahol Obi-Wan azt mondja a tanítványának, hogy éppen azzá vált, aminek az elpusztítására felesküdött. Ez az analógia a fejemben egyébként sokkal jobban hangzott, mert valószínűleg senki sem vált nárcisszá a mező növénypopulációjának szisztematikus kiirtása során, de a lényeg az, hogy a róla elnevezett fesztiválon pusztították a virágot az emberek, na.

  Ez az egész egyébként madártávlatból így nézett ki: 

  A szüretelés felülről nézve
  A szüretelés felülről nézve
  Fotó: Egyed Ufó Zoltán / uh.ro