Gusztáv
3 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Elpusztult Johnny, Japán legidősebb csimpánza, a becslések szerint 69 évet élt. Johnnyt kedd reggel találta holtan gondozója, úgy vélik, természetes okok miatt pusztult el.

  A afrikai születésű hím étvágya egyre romlott szeptember óta. Alvóhelyét az öregséggel járó betegségek miatt nem hagyta el már 2017 óta - közölte az állatkert.

  Oji Zoo
  Fotó: Oji Zoo

  A csimpánz 1955-ben került az állatkertbe, becslések szerint ötévesen. Öt partnerrel összesen kilenc utódot nemzett. Első kölyke 1963-ben jött világra, ő lett Japán első, fogságban született és nevelkedett csimpánza.

  A csimpánzok átlagéletkora 40-50 év körül van, Johnny tehát valóban hosszú életet élt. (MTI)

 • A Mammut háta mögötti utca a budaiak mini bulinegyede számos szuper kávéházzal és étteremmel. Egyikük, a fish and chipseiről híressé vált Nemo, most kiposztolta, hogy mi történik évek óta a Lövőház utcában, amikor az FKF kukásautói elviszik a szemetet.

  Untitled-1

  Mint írják,

  elkeseredésünkben fordulunk hozzátok, kérünk, osszátok meg ezt a posztot, hátha öt év után az FKF reagálni fog arra, hogy bűzös a szemétlé és a veszélyes üvegcserepek folyamatosan ömlenek a gyűjtőautójukból, és mi takarítjuk minden alkalommal össze utánuk!

  Bizonyítékként kiposztoltak egy videót is, és figyelmeztettek rá, hogy vigyázat, gusztustalan képsorok következnek - és valóban:

 • Bergen térségében a tengeri áramlatok olyan sok szemetet sodornak partra, mint  sehol másutt a világon - állapították meg a bergeni Norce kutatóintézet szakemberei.

  A legrosszabb a helyzet Oygarden, Sund és Fjell települések körzetében, ahol kilométerenként számolva a világátlagnál nyolcszor több hulladék kerül a partra

  - írta a Bergens Tidende című norvég lapra hivatkozva az MTI.

  Illusztráció
  Illusztráció
  Fotó: Education Images / Getty Images Hungary

  A tengeri áramlatok modellezése arra utal, hogy a norvég tengerpart egyfajta szennyfogóháló szerepét tölti be. Az áramlatok által a norvég partokhoz szállított szemét egy része továbbsodródik észak felé, de nagyon sok marad ott

  - közölte Eivind Bastesen geológust.

  A kutatók terepen és légi felvételek kiértékelésével vizsgálták a tengerpart szennyezettségét. A helyszíni szemléken 800 strandon és öbölben csaknem 1000 tonna műanyaghulladékot találtak.

 • Ausztráliában hőségriadó van, van, ahol már a 46 fokot is elérte a nappali hőmérséklet. A hőség tavaly óta tombol a kontinensen, amit már az éjszakai állatok is nehezen viselnek.

  Victoria állam Mildura városában sincs ez másképp. A helyi Mildura Dockside Cafe tulajdonosa egy kísérletként nyers húst hagyott a leparkolt autójában, kedd reggel 11 órakor, majd délután 4-kor megörökítette az eredményt: egy teljesen átsült steaket. 

  A képek magukért beszélnek:

  Nálunk még messze van a nyár, viszont ez egy jó bizonyíték arra, miért ne hagyjunk se gyereket, se kutyát az autóban a tűző napon. Ha ez esetleg mégsem lenne elég, akkor itt egy 2012-ben készült videónk arról, hogy milyen szenvedés a napon parkoló autóban várni.

  Esetleg ezt a 2015-ös videónkat is megnézheti még, amikor tűzforró műszerfalon főztünk: