Fülöp, Evelin
15 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Emlékszem, hogy mennyire ledöbbent a világ, amikor először jelentek meg a csúcsformája elhagyásakor a pocakos képek a világhírű brazil focistáról. Hát, most én is ledöbbentem, és ha nincs odaírva a kép alá, hogy ő az, meg nem mondtam volna. A bal oldalon Ronaldo fénykorában (2005-ben), jobbra meg a minap, a koreai-berlini DJ Peggy Gouval.

  2005 .......................................................2018
  2005 .......................................................2018
  Fotó: Andreas Rentz/Getty Images Hungary / Peggy Gou/Instagram

  Itt a friss kép eredetiben:

  Football legend! @ronaldo 호나우두! ⚽️

  Peggy Gou (@peggygou_) által megosztott bejegyzés,

 • Amikor már azt gondolnám, hogy nem lesz szórakoztatóbb ételrendelés, mint hajdanán, amikor egy vendéglátós barátom lerendelte a "csülöknét pékné módra", feldobja az MTI Hosszú Ivett Kamilla és Nótár László Belfegor fantázianevű költeményét, ami a Magyarország étele 2018 szakácsverseny győztese lett szombaton. Hogy ez a név egész pontosan mit takar, megsaccolni se tudom, de elsőre egy rántott tramezzinivel és ökölnyi galuskával megtámogatott, Erős Pista emulzióval leöntött felsőcomb filé lehet, egy kis délutáni csendespihenőt töltő falatnyi zölddel. 

 • Ha rózsaszín-fekete seregélyszerű madarakat lát a cseresznyefáján, nagy eséllyel pásztormadarak lesznek. Ezek a Közép-Ázsia és Dél-Kelet-Európa sztyeppéin fészkelő madarak évről évre megjelennek hazánkban májusban, de rég nem voltak már jelen ekkora számban

  - írja a Kiskunsági Nemzeti Park a Facebook-oldalán.

  Fotó: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság / Facebook

  A pásztormadarak elsősorban rovarokkal, például sáskákkal táplálkoznak, de kedvelik a gyümölcsöket, többek között a cseresznyét is. Főként alföldi környezetben, füves pusztákon van esélyünk látni őket. Rendszerint május végén jelennek meg, de június elején rendszerint tovább is állnak. Magyarországon védett, eszmei értéke 50 ezer forint.

 • Tényleg, ez nem vicc, ez a szapporói piac valósága, ahol az idei szüret első aukcióján született meg a 3,2 millió jenes rekord.

  A japán északi részén rendezett aukción összesen nyolc gazdaságból származó 507 dinnyét árvereztek el. A két, rekordáron elkelt dinnyét egyelőre nem szelik fel, az elkövetkező napokban kiállításra viszik őket.