Adél
-1 °C
4 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Google Trends twitterén múlt kedden jelent meg adat arról, hogy "koronavírus tünetei" szókapcsolatra való keresés tízszeresére nőtt az angol nyelvű oldalakon az előző héthez képest. A top keresések között volt még, a "koronavírus megelőzése" és hogy "hogyan terjed a koronavírus". Ezekben az adatokban nincs is semmi meglepő, azonban volt még egy adat, ami a Vice magazin szerint azt jelzi, hogy főleg Amerikában, de máshol is nagyon sok embert eléggé össze van zavarodva a vírussal kapcsolatban.

  A Boingboing adatai szerint az utóbbi napokban ugrásszerűen megnőtt a keresés a "corona beer virus" szókapcsolatokra, amiből arra lehet következtetni, hogy az ezt beírók azt hiszik, hogy köze van a sörnek a vírushoz, esetleg arról nevezték el.

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  I think people will die happy 😂 #coronavirus #coronabeervirus

  popicool (@popicool) által megosztott bejegyzés,

  Angolul ugyanis nem crownvirusnak hívják, hanem a latin coronavirus változatot használják, ebből a corona pedig megegyezik az USA egyik legkedveltebb sörmárkájával. Amúgy azért van korona a nevében, mert a mikroszkópos képükön a burokba ágyazott fehérjetüskék a Nap koronájához  hasonlóan kitüremkednek a felszínből, latinul a corona jelentése koszorú, virágfüzér, glória, korona. A Corona sörnek pedig a logója egy aranykorona. 

  A Vice szerint főleg Észak-Amerikában volt jellemző, hogy erre kerestek (kivéve Mexikóban, ahol gyártják a Coronát), de Nyugat-Európában, Ausztráliában, Indiában, Indonéziában, Japánban és Új-Zélandon is sok találat volt. 

  Plusz adalék, hogy nálunk azért hívták ezt a sört Coronitának, mert Spanyolországban egy régi helyi borászat 1907 óta birtokolja a Coronas nevet, ezért más néven kellett ott forgalmazni, és hozzánk is így jött be.

  1 H0X1lcU9WK4wMO65X8VbCQ
  Fotó: makeameme.org
 • Valószínűleg maga a Lidl sem gondolta, hogy a kissé provokatív, svéd húsgolyókat reklámozó posztjuk milyen unortodox reklámtornádót fog berobbantani a Facebookon.

  A Lidl az IKEA-ra egyértelműen kikacsintó szöveggel tette ki a húsgolyós bejegyzését:

  Nem kell Svédországig menned, ha igazán autentikus húsgolyókra vágysz! Ráadásul ehhez az egyszerű recepthez nem kell szerelési útmutató!

   Az IKEA gyorsan kapcsolt, és reagált is egy hasonlóan csípős kommenttel:

   Tényleg nem kell Svédországig menni egy kis húsgolyóért. ;) 

  Ezután már nem volt megállás, a lájkvonatra felkapaszkodva legkülönfélébb cégek és Facebook-oldalak, végül csak úgy az emberek kezdték el a bejegyzés alá bekommentelni a Svédországhoz kapcsolódó, majd a Svédországhoz egyáltalán nem kapcsolódó ajánlataikat.

  Magyarországon egyébként nem különösebben szokás cégként reagálni egymásnak, sőt, olyan is előfordult, hogy valakit egy humorosnak szánt Twitter-bejegyzést miatt rúgtak ki. Szerencsére ezek az idők már elmúltak, és most már szabadabban kezeli a reklámpiac a közösségi médiás kommunikációt, így születhetett meg a Nagy 2020-as Húsgolyós Kommentháború.

  Itt egy válogatás a legjobb kommentekből:

  Ha még nem tettétek, lájkoljátok az Index Mindeközbent a Facebookon!

 • Végül a rendőrök nyugtatták meg azt a nagytestű, ingerülten ugató kutyát, akinek idős gazdája magatehetetlenül feküdt egy családi ház udvarán Nyúlon. A környékbeliek hiába próbáltak a férfi segítségére sietni, a házőrző senkit nem engedett a gazdája közelébe.

  A Police.hu híre szerint a földön fekvő férfi mellett egy felborult járókeret volt, segítségért kiabált, ám a kutya dühös ugatással támadt az udvarra lépőkre. A kutyát végül két rendőr nyugtatta meg, majd miután az állatot sikerült bezárniuk a házba, az idős férfihez siettek.

  lead Nyúl udvar
  Fotó: Police.hu

  Az idős úr hosszabb időt tölthetett a fagyos talajon, nehezen beszélt és nagyon fázott, ezért a kiérkező mentősök a győri kórházba vitték.

 • A futball hangos a rasszizmustól, hétről-hétre vannak balhék a stadionokban, mert a szurkolók nem tisztelik a fekete játékosokat. Ennek épp ellenkezőjét tette a spanyol Tenerife tábora, amely az Athletic Bilbao elleni kupameccsen a vendég Bilbao csatára, Inaki Williams mellett tüntetett.

  Williamset nem rég rasszista inzultus érte az Espanyol elleni mérkőzésen, a tenerifeiek ki akarták fejezni rosszallásukat ez ellen, és a 9. perc után antirasszista rigmusokkal és molinókkal köszöntötték az ellenfél fekete játékosát. (Azért a 9. perc, mert a csatár a 9-es mezben játszik.)

  Sőt, Williams képét a stadion nagy kivetítőjére is kitették, azt írták alá, "nem a rasszizmusra", illetve "mindannyian Inaki Williamsszel vagyunk".

  Williams eközben a pályán megtapsolta a közönség és a rendezők gesztusát.

  Klasszismeccs volt egyébként, hosszabbítás és 3-3 után büntetőkkel ért véget.