Mária
18 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A rég óta nem látott, 1 méter közeli vízállás úgy látjuk közel hozza a várost és a folyót. Talán még a busz is jön!

  - írta a Valyo a Facebook-oldalán.

  39261791 2225291324166008 1000453979529805824 n
  Fotó: Nagy Tamás / Valyo, város és a folyó 

  Mint kérdésünkre elmondták, fotósuk a Margitsziget déli csücskénél, a Margit híd alatt lőtte ezt a képet. A buszmegállót csak odasodorta a víz, hogy honnan, azt nem tudják, aztán felállították az arra járók. Ugyanígy most éppen padként használnak egy arra tévedt háttámlát, amit kitettek a kövekre.

 • A fábiánsebestyéni önkormányzat ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, mivel valaki

  lesmirglizte és újrafestette a játszótéren a játékok faelemeit, hogy ne menjen szálka a gyerekek kezébe, és friss homokkal töltötte fel a homokozót.

  aaa
  Fotó: Karnok Csaba / Délmagyar

  A település képviselőtestülete a polgármesterrel egyetemben azonban felháborodott, és bűncselekményt emlegetett, mivel

  nem lett bevizsgáltatva sem a homok, sem a festék

  Az ülésen Bálint Róbert önkormányzati képviselő bevallotta, hogy ő volt a "tettes", a képviselőtestület ennek ellenére megszavazta a rendőrségi feljelentést, mivel nem kért engedélyt, hogy "az önkormányzat vagyonához" - amit a Délmagyar tudósítója így jellemzett: "rugók és csavarok állnak a semmiben" - nyúljon. Bálint Róbert így foglalta össze a történetet:

  Kislányommal gyakran járunk a játszótérre. A sportpálya melletti a kedvencünk. Pénzt és munkát áldoztam rá, hogy szebb és biztonságosabb legyen. Nem gondoltam, hogy ezért most járkálhatok a rendőrségre.

 • Oké, a kettő között van visszafelé 49 év: a mai, a 2018-as Sziget utáni első napon van 49 éve, hogy 1969-ben elkezdődött a 3 nap béke és zene fesztiváljának hirdetett woodstocki dzsembori (valójában ugyebár White Lake-ben). A több mint harminc előadóból – akik nagyjából félmillió ember előtt léptek fel – a The Who egyik számát választottam, főleg azért, mert olyan kedvem volt. Ja, meg, ha már az egy generációs korszakhatár volt, a címe miatt is. Meg mert a The Who zenéje, az jó.

 • Vajon kinyitnak-e ma? Pontosabban: vajon kik nyitnak ki ma?

  medve
  Fotó: Pesti cetli Fb-oldal

  Bár az nem teljesen világos, hogy ha a nyaraláson meg is támadják a kereskedőket a medvék, miért kellene azoknak egyben a bolt kulcsait is einstandolniuk. Mindenesetre aki Gitta néniék környékén jár, remélem, megnyugtató hírekkel tud ma szolgálni.