Orbán
15 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nemrég írtam arról, hogy mennyire régi időket idéz, hogy az MTI a szovjet, ja nem, az orosz gabonatermésről ad ki hírt. Azonnal jelentkezett agrárszakértő olvasónk, mellesleg egykori kollégám, Lajos, és elmagyarázta, mi a pálya, én pedig ezt most tolmácsolom:

  "Az orosz gabonatermés extrémfontos piacbefolyásoló tényező, kb. mint a szaúdi olajkitermelés alakulása. Már csak azért is van hírértéke a dolognak, mert a hektáronkénti terméshozam eléggé nő az oroszoknál, és bár egyelőre messze elmarad az EU-átlagtól, idővel beérheti azt. A szaúdi példát annyiban kiegészíteném, hogy Magyarország méreteihez képest jelentős gabonaexportőr, szóval már csak ezért is van nagy jelentősége annak, hogy mennyi gabona termett az oroszoknál (ami nagyban hat az árakra). Az orosz termésre az egész világ figyel, nálunk meg az egyik legfontosabb tényező abban, hogyan alakulnak az árak. Oroszország, Ukrajna, EU, USA kb ez a négy nagy pólus most, télen meg a brazilok. Ezek adják a világtermelés kb. 80 %-át, a többi futottak még."

  Hát, így.

 • A DailyMail írja, hogy a brazil Professor Barreto Campelo börtön egyik fogvatartottja balhéba keveredett egy másik rabbal, aminek következtében beledöftek egy macsétát a fejébe. Ezt a 34 éves Robber Pedro Ferreira (alul a képen, egy óriási késsel a fejében) olyan nyugalommal viselte, mint a Rejtő Jenő regények úriemberei a lincselést. Saját lábán hagyta el a helyszínt, később az orvosokat higgadtan tájékoztatta hogylétéről.

  kés

  A férfit megműtőtték, maradandó károsodása nem lett, teljesen fel fog épülni. Le a kalappal!

 • Mutatjuk a friss MTI-hírt:

  Cím: Idén 100 millió tonna feletti lesz az orosz gabonatermés

  Hír: Az idei orosz gabonatermés várhatóan meghaladja majd a 100 millió tonnát - közölte az orosz mezőgazdasági miniszter pénteken. Dmitrij Patrusev rámutatott arra, hogy "ennél pontosabb becsléssel nem tud szolgálni, az idő haladtával tisztul a kép".

  Aha, oké.

  Azért rákerestem, más országról is kiadta-e ezt az MTI az utóbbi időszakban, de nem. Ellenben 2017. október 8-án volt egy olyan hír, hogy "Putyin: rekord gabonatermés várható Oroszországban".

  Van, ami nem változik.

  Frissítés:

  Akárhogy is úgy tűnhet, kivételesen nem arról van szó, hogy újra 1971 van, hanem erről.

  • Elmúltál harminc?
  • Nem zavar az abortusz?
  • Kiköltöztél?
  • Szüleiddel élsz?
  • Nincs gyereked?
  • Egy puskalövés nélkül végignézed Magyarország pusztulását?

  A Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom videójában lebasznak mindenkit, akik nem szülnek: