új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ritkán, de a Kárpát-medencében is szoktak kialakulni tornádók, és a klímaváltozással ezekből valószínűleg egyre több lesz. Most Ózdon filmeztek le egy tornádógyanús légközi képződményt:

    Az Időkép írja:

    „Felhőtölcsért videózott Gáti Anett nevű felhasználónk Ózd mellett. A felvételen sajnos nem vehető ki, hogy földet ért-e, így nem lehet egyelőre megállapítani, hogy tubáról, vagy tornádóról van szó. A tölcsér örvényléséből arra lehet következtetni, hogy talajt érhetett az alja, így ebben az esetben tornádóról beszélünk, viszont erről még megerősítést nem kaptunk, így nem tudjuk kijelenteni, hogy az idei első tornádót kapták lencsevégre.”

    Még egy felvétel ugyanonnan:

    bigyo
  • Május 15-én, azaz kedden. Emlékezzünk meg róla egy klasszikussal!

    Vagy egy másik klasszikussal:

  • Ha úgy nézzük, tényleg elég ijesztő, ahogy ezek a madarak elárasztják a tengert, pedig valójában semmi extra nem történik, csak halászni jönnek.

  • A gyenesdiási Bringatanya - Somogyi fagylaltműhely cukrásza, Somogyi Renáta bazsalikomos málnája lett az év fagylaltja a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete versenyén. A versenyen negyven cukrász hetvenkét fagylaltját szakmai és közönségzsűri pontozta, és több kategória is volt. A közönségdíjat Sztaracsek Ádám (Jánoska cukrászda) Hunyadi gesztenyés fagylaltja kapta. (MTI)

    26907569 1741363732596713 5591773433086305797 n
  • 2017. július 20-23. között rendezték a junior atlétikai Európa-bajnokságot, ahol Pavuk Tíra megállt, nem futott tovább, miután látta, hogy a másik magyar, Tóth Lili Anna elesett és megsérült. A békéscsabai Pavuk az egyik esélyese volt a 3000 méteres akadályfutásnak. 

    Csak a magyar lány állt meg segítséget nyújtani, a többiek átugrották a sérültet.

    *Absolutely incredible scenes. Unbelievable sportsmanship* Hungary's Tira Pavuk checks on fallen teammate in 3,000m steeplechase final

    European Athletics (@europeanathletics) által megosztott bejegyzés,

    Pavuknak így éremre nem volt esélye, az olasz közönség vastapsa mellett 12. helyen ért célba.

    A többi díjazottról itt olvashat.

  • Ha nem, akkor most már tudja, és nyomban fel is veheti a Haszontalan, ám érdekes információk, amikhez az életemben hozzájutottam listájára. (Ha nincs ilyen listája, azonnal csináljon egyet, higgye el, az általános iskolás tananyag elég lesz teletölteni.) Azok mellé az információk mellé, hogy:

    • Május 15-án csak Monacói Nagydíjat rendeztek, abból hármat is (1983, 1988 és 1994).
    • Az elsőt az a Keke Rosberg nyerte – kockázatos gumistratégiájának köszönhetően –, aki egy évvel korábban szerzett világbajnoki címet, ebben a szezonban azonban végül csak az 5. lett. Keke Rosberg volt egyébként az első finn pilóta, aki nyert Monte Carlóban, később Häkkinen és Räikkönen is nyert itt egy-egy versenyt. (Rosberg fia, Nico, háromszor is győzött ezen a futamon, 2013-2015 között.)
    • 1988. május 15-én Alain Prost nyert, neki az a negyedik monacói első helye volt (a vb-t azonban Senna nyerte abban az évben), később már nem nyert itt futamot.
    • 1994-ben viszont Michael Schumacher az első monacói győzelmét szerezte meg a május 15-i futamon (ezt még négy követte, az utolsó 2001-ben), és a szezon végén világbajnok is lett – igaz, nem akárhogy: az utolsó nagydíjra egy pont előnnyel ment, egy hibája nyomán Damon Hill megelőzte volna, amikor ütköztek, és mindketten kiestek a versenyből.

    De ezt már nem is mesélem, ezt nézzék meg inkább:

  • Egy budapesti anyuka hétfő este 11 éves fiával a X. kerületi Üllői úton sétált, amikor a gyermek hirtelen rosszul lett, írja a Police.hu. A fiú nem kapott levegőt, ezért az anyja leintette az éppen arra járőröző rendőröket.

    A rendőrök látták, hogy a gyermeknek már arca is elkékült, ezért azonnal rendőrautóba ültették az anyával együtt. A járőrök megkülönböztető jelzés használatával perceken belül a legközelebbi kórházba szállították őket, ahol a fiú megkapta a szükséges orvosi ellátást.

     

  • A nyáron fogják bemutatni az Oscar-díjas Kevin Macdonald (Egy nap szeptemberben) Whitney Houstonról szóló dokumentumfilmjét, amely számos korábban sosem látott felvételt ígért az énekesnőről, az alkotók ezúttal egyet közzé is tettek. Ezen a felvételen a 2012-ben elhunyt Houston az I'm Your Baby Tonight című számát gyakorolja éppen a táncosaival.

    Mint korábban írtuk, a dokuhoz a filmes megszólaltatta az énekesnő legközelebbi hozzátartozóit, de nem félt hozzányúlni az alkohol- és drogproblémájához sem. Új interjúk is készültek a dokuhoz, Macdonald kedvéért megszólalt például a férj, Bobby Brown, valamint Kevin Costner is, akivel a Több mint testőrben játszottak együtt.

    A Whitney előzetese április végén jelent meg, itt meg lehet nézni.

  • David Silvát nyilván nem kell bemutatni. Vincent Kompanyn és a kegyvesztetté vált Yaya Tourén kívül ő Manchester City keretéből az egyetlen játékos, aki a csapat mind a három, a 2000-es években szerzett bajnoki címéből kivette a részét. És bár az idei rekorddöntögető szezonban is leosztott 11 gólpasszt, berámolt 9 gólt (nincsenek jelzők, ahogy ezzel az átvétellel a játékoskijáróba küldte Bellerint), mégis, a sajtó inkább Guardiola fiatal támadó középpályásait, de Bruyne-t, Sanét vagy Sterlinget ajnározta. Pedig ha figyelembe vesszük, milyen teher alatt kellett játszania, egyértelmű, hogy ő az év játékosa.

    clk

    Ugyanis miközben fiatalabb klubtársainak legnagyobb gondja legfeljebb az lehetett, hogy milyen sérót vágassanak, vagy melyik glamourmodellt húzzák meg, addig a 30 éves Silva december óta minden este azzal a tudattal feküdt és kelt, hogy

    extrém koraszülött fia épp egy 1500 kilométerre lévő kórházban küzd az életéért.

    Egészen elképesztő, hogy Silva így is csapata egyik legjobbja tudott lenni, és márciusra tökéletesen vissza is nyerte az év elején mutatott csúcsformáját. Elmondása szerint nem csak az segítette át a mélypontokon, hogy a csapat mindenben mögötte állt, és minden pihenőnapon elrepülhetett Valenciába, hanem az is, hogy volt mire koncentrálnia:

    Azt hiszem, amikor focizom, akkor mindent elfelejtek. Jót tesz nekem a játék.

    David Silva a csapat bajnoki utcabálját is kihagyta, és Valenciából küldött üzenetet a manchesteri ünnepségre, ölében a kis Mateóval, aki szemmel láthatóan egyre erősebb:

  • Mi is írtunk róla, hogy a Juventust, a Milant, az Intert, a Barcelonát, a PSG-t és a Manchester Unitedet is megjáró Ibra bagóért írt alá az Egyesült Államokban, Nemanja Nikolics is többet keres nála. Pedig mehetett volna Kínába is évi olyan sok millióért, amit leírni is hihetetlen. De hát Ibra eddig is sokmilliókért játszott, éhen halni nem fog, Amerikában pedig a pályán kívül is sztár lehet. És ezt szemlátomást nagyon élvezi:

    Ibra, mint a legszexibb férfi, a legjobb színész és futballjátékos az univerzumban, most a James Corden show-műsorában alakított egy zseniálisat. Ha látta A Segítség, felnőttem! című Tom Hanks-filmet, akkor még nagyobbat üt! 

  • Idén a tavaszi hőség miatt a földeken is hamarabb megérett az eper, benne is vagyunk már a szezonban. Kisebb mennyiség fogyasztása esetén jobban járunk a piaccal, de ha lekvárt főznénk, vagy nagy a család, már megérheti elmenni egy szedd magad földre, ahol töredékáron hozzájuthatunk a magyar eperhez. A 24.hu Sokszínű Vidék rovata a gyümölcsvadász segítségével összegyűjtötte, hol van erre lehetőség 2018-ban.

    D  MJ20140423015

    Íme a Budapest környékiek lelőhelyek:

    Áporka

    Cím: Magyarország, Pest, 2338 Áporka
    Megközelítés: 51-fő útról rögtön (korlátozott számú parkolási lehetőség), valamint Áporkán a falun belül táblák segítségével.
    Szezon: 2018-05-31-tól 2018-06-07-ig

    Budakalász

    Cím: Magyarország, Pest, Budakalász, 11-es főút
    Megközelítés: 11-es főút Lupa-szigeti elágazásnál a Duna gátjánál. Árak: 520 Ft/kg, 10 kg felett egyben mérve 490 Ft/kg. Kosár: 350 Ft/db, Vödör: 250 Ft/db.
    Szezon: 2018. 05. 13-tól 2018. 06.15-ig

    Érd

    Cím: Magyarország, Pest, Érd, a 7-es főút mellett
    Megközelítés: a 7-es főút érd elkerülő szakasza mellett
    Árak: 520 Ft/kg, 10 kg felett egyben mérve 490 Ft/kg. Kosár: 350 Ft/db, Vödör: 250 Ft/db.
    Szezon: 2018. 05. 13-tól 2018. 06. 15-ig

    Pilisvörösvár, Závoczki család

    Cím: Magyarország, Pest, Pilisvörösvár, a Mol-kút mögött
    Megközelítés: a 10-es út mentén , Budapest felől a Pilisvörösvár előtti Mol-kút mögött
    Szezon: 2018. 05. 21-től 2018. 06. 15-ig

    Pilisvörösvár, Erdbeerland Kft.

    Cím: Magyarország, Pest, Pilisvörösvár
    Megközelítés: A pilisvörösvári temetőnél a Csobánkai útnál található.
    Árak: 520 Ft/kg, 10 kg felett egyben mérve 490 Ft/kg. Kosár: 350 Ft/db, vödör: 250 Ft/db. Szezon: 2018. 05. 20-tól 2018. 06. 15-ig

    Pomáz, Erdbeerland Kft.

    Cím: Magyarország, Pest, Pomáz, a Dobogókői út mellett
    Megközelítés: a Dobogókői út mellett, bejárat a KPM-hez vezető úttal szemben.
    Árak: 520 Ft/kg, 10 kg felett egyben mérve 490 Ft/kg. Kosár: 350 Ft/db, Vödör: 250 Ft/db.
    Szezon: 2018-05-20-tól 2018-06-15-ig

    Pomáz, Janicsek család

    Cím: Magyarország, Pest, Pomáz
    Megközelítés: Szentendrét és Pomázt összekötő út mellett az ELMŰ transzformátor ház szomszédságában.
    Szezon: 2018. 05. 31-től 2018. 06. 11-ig

    Solymár

    Cím: Magyarország, Pest, Solymár, Téglagyári bekötőút
    Megközelítés: A 10-es főúton a 218-as kék busszal lehet megközelíteni. A megálló neve: Solymár, Téglagyári bekötőút.
    Árak: 520 Ft/kg, 10 kg felett egyben mérve 490 Ft/kg. Kosár: 350 Ft/db, Vödör:250 Ft/db.
    Szezon: 2018. 05. 20-tól 2018. 06. 15-ig

    Az országos felsorolást pedig itt találja.

  • Pedig vagy ez történt a videóban, vagy a szereplő család így akart egy kis viralitást vacsorázni egyik nap. Én egyébként az előbbiben hiszek, mert ki tud irányítani egy ilyen pici gyereket?

  • Az amerikai társadalombiztosítási iroda segít, ugyanis kihozták, hogy melyek voltak a legnépszerűbb nevek 2017-ben az Egyesült Államokban. (Az ő oldaluk lehalt, úgyhogy itt a Boing Boing szemléje.)

    Fiúnevek:

    1. Liam
    2. Noah
    3. William
    4. James
    5. Logan
    6. Benjamin
    7. Mason
    8. Elijah
    9. Oliver
    10. Jacob

    Lánynevek:

    1. Emma
    2. Olivia
    3. Ava
    4. Isabella
    5. Sophia
    6. Mia
    7. Charlotte
    8. Amelia
    9. Evelyn
    10. Abigail
  • Kár, hogy ezt a sok fellépőt nem egy napra tartogatták, mert nagyon megnézném a beszélgetéseket a backstage-ben, vagy leginkább a színpad mögötti parkolóban. A szombat az Egészséges Fejbőré, az Ismerős Arcoké, meg az Ossiáné, vasárnap viszont a nemzeti érzelem kőkemény kinyilvánítása helyett igazi családi szórakozást nyújt majd Neotonnal és Unique-kal. Ilyen éles határvonal még nem volt rock és pop között!

    24137
  • Legalábbis ha szeretne az American Airlines gépein utazni, a légitársaság ugyanis hétfővel átalakította a terápiás állatokra vonatkozó szabályozásait, így amellett, hogy szigorodik az ellenőrzés és mostantól minden ilyen állat felviteléhez 48 órával az út előtt külön papírt kell kitölteni, csomó állatfajt teljesen kitiltottak a repülőkről.

    Mint írták, a kiképzetlen állatok biztonsági kockázatot jelentenek, ez pedig nem fér bele a szigorúbb szabályok mellett, az agresszívan viselkedő állatokat eleve fel sem fogják engedni a gépre. A teljesen kitiltott állatok között olyanok vannak, mint

    • a rovarok,
    • a kecskék,
    • a sünök,
    • a menyétek,
    • a pókok,
    • a csirkék,
    • vagy a sólymok,
    • emellett pedig minden olyan állat, ami nem tiszta, vagy szaga van. 

    A miniatűr lovak szerencsére maradnak, de csak akkor, ha rendesen ki vannak képezve. Az új szabályozás július elsején lép majd életbe, addig használják ki, hogy utazhatnak a terápiás kecskéjükkel.

    (CNN)

  • Akik a helyszínen voltak, azok mondjuk már tudják milyen, de talán nekik is tud újat mutatni a Wizz Air által hétfőn közzétett videó a cég május elsejei haknijáról, amikor is egy utasszállítóval röpködtek nagyon alacsonyan a Duna fölött.

    Nem is szaporítom tovább a szót, íme: