Sára, Márió
-6 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Bretagne-ban, egy Hennebont nevű településen egy alpaka besétált az utcáról az optikába, ahol végül nagyjából fél óráig álldogált békésen, mert a dolgozók - attól tartva, hogy az alpaka kimegy és felfordulást okoz az utcán - bezárták a boltot, és kihívták a rendőrséget.

  A rendőrségre végül nem is volt egyébként szükség, mert az alpakát begyűjtötte a tulajdonosa, így az is kiderült, hogy az állat a környékről lógott meg. A francia sajtóban eleinte volt egy kis félreértés, hogy egy alpaka vagy az alpaka nagytestű rokona, egy láma szökött-e el, de végül tisztázódott, hogy alpakáról volt szó. (BBC)

 • Az utazóbloggerként ismert Vishnu Viswanath és Meenakshi Moorthy tavaly októberben zuhantak a mélybe az amerikai Yosemite Nemzeti Parkban, miközben egy szikla szélén szelfiztek. Holttestüket 250 méterre találták meg Taft Pointtól, ami egyik kedvelt célpontja a turistáknak, és rálátni onnan az egész térségre. A pár férfi tagjának testvére elmondta, hogy éppen a szikla szélén állították fel az állványt, amikor mindketten a mélybe zuhantak. A holttestek felfedezésekor még nem lehetett tudni, mikor estek le, de egy másik pár, amely szintén a sziklapárkányon szelfizett olyan fotót tett közzé, amelyen a háttérben látszik a pár, így pontosan meg lehetett állapítani, hogy mikor történhetett a tragédia.

  Fotó: holidaysandhappilyeverafters / instagram

  Most a boncolás eredményeit is ismertették, az kiderült, hogy nem fogyasztottak kábítószert, viszont alkohol nyomaira bukkantak a szervezetükben, ami bor vagy bármilyen tömény ital fogyasztását valószínűsíti.

 • Vagy napkeltébe? Akárhogyanis, hangulatos képet készített Robin Utrecht, az EPA fotósa a hollandiai Delft dérlepte határában. A dermedt szélkeréken kívül két légköroptikai jelenséget is megfigyelhetünk rajta: halovány ugyan, de jól kivehető a naposzlop (a nap fölötti fényesebb sáv), illetve láthatóak úgynevezett krepuszkuláris sugarak is (a naptól sugárirányban széttartó fény-, árnyékpászmák).

 • Egy 27 éves amerikai férfinak jutott eszébe az az első ránézésre remeknek tűnő ötlet, hogy Royal Caribbean Cruises Bahama-szigeteki járatának 11. emeletéről az óceánba ugorjon, és ha már eszébe jutott, és az előző napi ivászatból még maradt annyi alkohol a szervezetében, hogy meg is merje tenni, le is ugrott.

  A nagyjából 30 méteres ugrás nem csak azért veszélyes, mert az óceán tele van cápával, hanem azért is, mert egy szerencsétlenebb vízbe éréssel sokkal komolyabb sérülései is lehetettek volna. Nick Naydev azt mondta, hogy három napig nem tudott járni az ugrást követően, a döntéséről pedig azt mondta, nem igazán gondolkodott rajta, egyszer csak úgy volt vele, hogy ugrania kell, és be is ugrott az óceánba.

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  Full send

  Nick Naydev (@naydev91) által megosztott bejegyzés,

  A járatot üzemeltető Royal Caribbean Cruises közölte, hogy Naydevet és barátait is örökre kitiltották a járataikról és jogi lépéseket is fontolgatnak. Az Instagramra feltöltött, ugrásról készült videóból persze nagyon népszerű tartalom lett, és a felvételt készítő férfi szerint túlzás, hogy a Royal Carribean kitiltotta őket.

  Naydev mindenesetre már megbánta a dolgot, azt mondta, hogy reméli, hogy mások nem fogják utánozni, mert nagyon veszélyes, amit csinált. A kitiltáson és a lábfájáson kívül egyébként azért sem igazán érte meg a dolog, mert még 200 dollárt is ki kellett fizetnie a repülőjegyért, hogy haza tujdon jutni Nassauból. (HuffPo)