Huba
17 °C
33 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mindenki előtt vállalom, hogy az elmúlt 3 évtized 5 legjobb magyar filmjében benne van az Aranyélet című magyar sorozat. Hamarosan itt a harmadik évad, megy is a hangolás az új részekre.

  Az HBO most összevágott egy kis kedvcsinálót az egyik főszereplő, a kicsit lúzer, mindig jobb útra térni akaró, de aztán a bűnben egyre mélyebbre merülő Miklósi Attila (Thuróczy Szabolcs) legjobb beszólásaiból. Kár, hogy a vérbő bazdmegeket kisípolták belőle, pedig ezeket senki nem tudja olyan autentikusan és karcosan mondani a magyar színészek közül, mint Thuróczy. Itt hallható az egyik legjobb párbeszéd is:

  • Endre bá: Legyen dupla gázsi.
  • Janka: Mennyi?
  • Miklósi Attila: Mármint letöltendő?
 • Florida Hollywood Beach partszakaszán vette fel egy drón, ahogyan a semmiből feltűnik egy helikopter és nagyon közel elrepül alatta. A felvételt azzal a céllal tették közzé, hogy felhívják az emberek figyelmét, milyen gyorsan felbukkanhat egy repülő/helikopter, és hogy nagyon figyeljen oda mindenki, ha nagy légiforgalmú helyen drónozik. 

  A DJI Facebook-csoportban azt írják, hogy az Egyesült Államokban bárhol lehet drónozni, de figyelni kell egy alkalmazással, hogy hol repülnek mások. Azt is elmondták, hogy az amerikai légi felügyeleti hivatal, az FAA vizsgálatot indított az ügyben. 

 • Ausztráliában mindig pezseg az élet, ha az emberre (is) veszélyes élőlényekről van szó: most épp két fehér cápa csinált némi show-t. 

  Filmre vették, ahogy egy háromméteres fehér cápa megölt egy delfint és éppen készül azt elfogyasztani. Hiába, ez már csak így megy. Már épp nekilátna a falatozásnak, amikor a semmiből előbukkant egy négyméteres fajtársa, ami nemes egyszerűséggel elvette tőle a kettéharapott delfint. Az élet kegyetlen.

 • Kiállítást rendeztek Beverly Hillsben Marilyn Monroe ruháiból és személyes tárgyaiból. Itt látható az a legendás fehér ruha is, amit Monroe akkor viselt, amikor a metró szellőzőrácsából kiáramló huzat fel-felfújta a szoknyáját. 

  Ennek kapcsán ismét felröppentek a találgatások, hogy az 1955-ös Hétévi vágyakozás című filmbe szánt jelenet forgatásakor vajon tényleg nem viselt-e bugyit Marilyn Monroe. A rendező, Billy Wilder mindenkit kiábrándított: nem, hogy nem viselt alsóneműt Monroe, hanem kettő is volt rajta.

  Ezt a jelenetet korábban a nyílt utcán is leforgatták, ahol ordibáló és lelkes férfiak kiabálták a szoknyának és Monroenak, hogy följebb-följebb, írja blogjában Fáy Miklós. Ezen a forgatáson ott volt  Monroe akkori férje, a baseball-játékos Joe DiMaggio is, és a színésznő arcán másnap bizony pofonok nyomai látszottak, amelyeket a sminkesnek kellett eltüntetni.  A filmbe végül egy stúdióváltozat került be, de nemrég előkerült egy amatőr felvétel az utcai forgatásról, amelyet az utcán bámészkodó  Jules Schulback készített. 

   És itt egy másik ikonikus ruha - a tragikus sorsú Marilyn nélkül.