Júlia, Rita
13 °C
26 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A magyar futball egyik nagy tehetsége, Csoboth Kevin a Benfica U19-es csapatával bajnok lett a hétvégén.

  Posztolta is, ahogy nála van az aranyért járó serleg.

  csoboth bajnok

  Ő volt az a játékos, aki Kozármislenyről került a portugálokhoz. Édesapja, Róbert az 1984-ben ifi Európa-bajnok csapat tagja volt.

 • Nagyon tetszik, ahogy a világ rajongóbbik fele a hercegi esküvő körüli fotók minden részletét darabokra szedi. Ezen a hivatalos képen például kiszúrták, hogy pont ugyanazon a széken ül Harry herceg, amin a keresztelője után tartott hivatalos fotózáson is ült az édesanyja (Diana hercegnő) ölében.

  (Buzzfeed)

 • Két magyar művész által alapított stúdió, a Kinetech Design is kiállít London egyik legnevesebb designfesztiválján, a kedden nyíló Clerkenwell Design Weeken. A Londonban élő Beregszászi Előd papírművész és Bolygó Bálint kinetikus szobrász által alapított stúdió egy, a környék történelme és az Erzsébet-korabeli divat által inspirált installációt tervezett és valósított meg: egy 3 méter átmérőjű nyakfodrot.

  A Royal Approval nevű installáció, mely a napokban lezajlotta hercegi esküvőre is reflektál, a fesztivál központi helyén, az illusztris St. John's kapuban látható. A rugalmas alapú aluminium kompozitból hajtogatott szerkezet a világ legnagyobb, origami technikával készített nyakfodra. 

 • Szilágyi Zsófia Egy nap című, egy háromgyerekes anyuka hétköznapi feladatait és küzdelmeit bemutató filmje kapta a legjobb első filmnek járó elismerést a cannes-i filmfesztiválon a FIPRESCI-től, a filmkritikusok nemzetközi szövetségétől. Azt már előtte is lehetett tudni, hogy a külföldi kritikák szerették a filmet, de most a Variety is egy méltató írást közölt a filmről, dicsérve intimitását.

  A Variety szerint a rendező nagyot kockáztatott, amikor olyan témát választott, ami sokaknak banálisnak tűnik, ráadásul három kisgyerek szereplését is bele kellett illeszteni a filmbe. Az írás szerint azonban Szilágyi Zsófia próbálkozása kifizetődött, hiszen az Egy nap drámai, humoros és érzelmes alkotás lett.