új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Úgy tűnik, ez a hétvége a gitár-árveréseké: szombaton számoltunk be róla, hogy a Julien's aukciósház árverésén Prince sárga elektromos gitárjáért 225 ezer dollárt fizetett egy meg nem nevezett vevő, vasárnap pedig arról szólnak a hírek, hogy elárverezték a tavaly irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett Bob Dylan egyik gitárját.

    Szintén a Julien's aukciósháznál történt a tranzakció: a világsztár Fender Telecaster 1965 típusú elektromos gitárjáért 490 ezer dollárt (kb. 135 millió dollárt) fizetett új tulajdonosa, akinek személyét nem hozták nyilvánosságra - írja az MTI. Ezen a gitáron játszott Bob Dylan 1966-os világkörüli turnéján, addig csak akusztikus gitárt használt. A most elárverezett elektromos gitár Robbie Robertson kanadai gitáros-dalszerzőé volt, aki az említett 1966-os világkörüli turnén a Bob Dylant kísérő The Band együttes tagja volt. A gitáron egyébként olyan rocksztárok is játszottak, mint George Harrison és Eric Clapton.

    Árnyalja az összehasonlítást, hogy Prince egy másik gitárjáért tavaly 700 ezer dollárt fizetett valaki egy árverésen.

  • Talán két éve keveseknek tűnt fel a dátum, pedig május 20-a már Rajhona Ádám halála előtt is szomorú nap volt a színművészetben: 2008-ban, 10 éve ezen a napon halt meg Raksányi Gellért, a Szomszédok Kutya ura, akit nemcsak a sorozatban neveztek Kutyának vagy Kutyunak: beceneve kisfiúkorában ragadt rá. Hároméves volt, amikor egy vadászaton kutyák hívták fel a hajtók figyelmét az eltévedt fiúra, innen a Nemzet Színésze becenevének eredete.

    Rajhona Ádám 1943-ban született, Raksányi Gellért pedig 1925-ben.

  • Kami Rita serpa huszonkettedszer is feljutott a világ tetejére! Ezzel megdöntötte az Appa nevű serpa eddigi világrekordját. A fogadtatása is ehhez méltó volt Katmanduban, ahol a nepáli serpaközösség tagjai köszöntötték.

  • A hajléktalanság nem csak Kelet-Európában okoz egyre nagyobb problémát, Skóciában is szembe kell nézni az utcán élőkkel. Igaz, ott máshogy közelítenek a kérdéshez, nem kriminalizálják az elesettséget, nem rendőrt hívnak rájuk, hanem igyekeznek minél előbb lakáshoz juttatni őket. 

    Az edinburghi Grantonban húsz, kis költségvetéssel épült házat adtak át, melyeket 12-18 hónapig használhatnak hajléktalanok, hogy sikeresen visszailleszkedjenek a társadalomba. 

  •  

    clk

    Petapixel.com cikkének felütése egy kérdés: Voltál már abban a szituációban, hogy elővetted a kamerádat, hogy fotózz, vagy videózz, de akkor jöttél rá, hogy elfelejtetetted beletenni a memóriakártyát otthon? 

    Na, mert pontosan ez történt egy űrsétára induló asztronautával, Andrew Feustellel, aki egy GoPro-val indul neki, hogy felvételeket készítsen az űrben, az űrállomáson kívül, amikor felvetődik benne egy kérdés. Egy Csupasz Pisztoly vagy egy Airplane nem tud ilyen tökéletes párbeszédet hozni, mint ami az űrhajós és Houston között zajlott.

    Asztronauta: Hey, ööö, Houston, lenne egy gyors kérdésem a GoPro-val kapcsolatban.
    Houston: Csupa fül vagyok 
    Asztronauta: Nyomom a gombot, és azt látom "No SD". Arra szükségem van a felvételhez? És amikor megy a felvétel, világítania kell a piros lámpának?

    *Hosszú csönd*


    Houston: Azt mondták, ha benne a kártya, akkor pirosan világít felvétel közben.
    Asztronauta: És ha azt írja, "No SD", az mit jelent? 
    Houston: Szerintem azt, hogy nincs benne kártya. Mindjárt utánanézünk.
    Asztronauta: Oké, ezt akkor hagyjuk most, majd később megszerzem. Most ne aggódjunk emiatt.

    És akkor nézze, hallgassa meg:

  • A Boredpanda összeszedett 13 képet, ahol a Bosszúállók hősei kaszkadőrjeikkel közösen feszítenek. Mondjuk mivel a filmek nagy részében a karakterek ütik-vágják egymást, meg ugrálgatnak innen-onnan, és ilyenkor alighanem inkább a kaszkadőrt látjuk, akár úgy is tekinthetjük, hogy a sorozatban valójában az ismert színészek a kaszkadőrök arcdublőrei. Itt nézheti meg a képeket.

    Chris Hemsworth (Thor) és kaszkadőre Bobby Holland, forrás: buzzfeed/bobbydazzler84
    Chris Hemsworth (Thor) és kaszkadőre Bobby Holland, forrás: buzzfeed/bobbydazzler84
  • Egy jó képért bármit? Úgy látszik, az ember nehezen unja meg a saját magáról készült képeket, a Facebookon vagy az Instán még mindig sikert arat egy extrémebb helyen lőtt szelfi. Három éve a német rendőrség igyekezett visszaszorítani a vonatsíneken való szelfizést, volt, aki múzeumban okozott értékű kárt szelfizés közben és van, aki akár egy vulkánhoz is elmegy egy képért. Mondjuk az utóbbival tényleg nem árt vigyázni, a Kilauea kitörésének már egy súlyos sérültje is van. (A híradásból nem derült ki, hogy a férfi, akinek a lábát szilánkosra törte egy lávadarab, hogy került ennyire közel a vulkánhoz.)

  • Both Miklós és csapata az elmúlt 4 évben gigantikus munkát végzett, 100 ukrán faluban 2000 dalt rögzítettek. A most megnyílt  Polyphonyproject oldalon néprajzi tájegységek, műfajok, témák, motívumok alapján is kereshető archívum nyílt, ahol ezeket a fantasztikusan erőteljes dalokat HD felbontásban nézhetjük meg. Megunhatatlan!

    Both Miklóssal mi is forgattunk, ez amúgy az egyik kedvenc videóm:

    Olyan, mintha embereket 300 évre összezártak volna egy terembe
  • A múlt hétvégi Ultrabalatonon az Index csapata is körbefutotta a tavat, de idén először a kellemest a hasznossal összekötve egy számunkra fontos ügynek is megpróbáltunk pénzt gyűjteni. A gyerek- és ifjúkori alkohol- és drogfüggőkről van szó, a szatymazi rehabilitációs intézetében szerzett tapasztalatainkat ebben a cikkben foglaltuk össze.

    Mostanra kiderült, hogy

    ÖSSZESEN 37 EZER FORINT GYŰLT ÖSSZE,

    ami a semminél több, de soknak azért nem nevezhető, így nem igazán érezzük, hogy segítettünk volna. Tudjuk, hogy a drogfüggő gyerekeké nem olyan népszerű és könnyen kommunikálható téma, mint a gazdátlan kisállatoké vagy a rákos gyerekeké, de utóbbiakhoz hasonlóan ők is az önhibájukon kívül váltak beteggé.

    Az is valószínű, hogy sokkal sikeresebb lenne egy ilyen pénzgyűjtő kampány, ha nem a támogatott szervezet számlaszámát adnánk meg, hanem lenne egy egyszerű fizetési mód, amivel egy-két kattintással, könnyen lehetne adományozni. Ezen már dolgozunk, reméljük, hamarosan sokkal egyszerűbb módon lehet majd ilyenkor segíteni.

    Addig is, ha tehetik, támogassák a függő gyerekek, fiatalok gyógyulását. A pénzt a szatymazi intézményt fenntartó SZKTT Egyesített Szociális Intézménynek utalják (Székhely: 6724 Szeged, Kálvária sgt. 45., Adószám: 15767020-2-06) a 12067008-00103039-00100009-as számlaszámra, és a közleménybe írják be, hogy UB18 Gyermek Rehab.

    Köszönjük.

  • A Vitorlás Életmód Magazin csak kitett egy madártávlati fotót a Balaton kétharmadáról, azt már Szabó György Vitorlás Életmód Magazin-olvasó vette észre, hogy ilyen szögből a

    Balaton = Donald Trump.

    Ön szerint is hasonlít a Balaton Donald Trumpra?