új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nemrég fedeztem fel a coubon ezt a minivideót, sajnos a készítője semmilyen információt nem osztott meg arról, hogy mikor, hol és milyen körülmények között készült a felvétel. Abból, hogy fekvő képként indul, és csak pár másodperc után kapcsol az amatőr operatőr, bátran következtethetünk arra, hogy már a mobiltelefonos korszak szülötte, bár a kép minősége alapján simán lehetne a VHS-korszak remeke is. A belsőépítészeti kialakítások és a videó egészének hangulata alapján valami kelet-európai felvételre tippelek, de ha valaki bővebbet tud róla, ne habozzon, írja meg! Aki meg nem, az csak gyönyörködjön.

    Frissítés: A kelet-európai felvétel akkora telitalálat volt, hogy Milinte adta a másikat. Olvasóm, István hívta fel a figyelmet arra, hogy ez egy, a YouTube-on 2012 óta elérhető videó egy részlete, és nem meglepő módon egy orosz úriember bátor próbálkozását rögzítette.

  • Vannak ezek a tulajdonképpen teljesen értelmetlen, mégis nyilván kötelező újságcikkek, mint amilyen most a Variety című filmes lapé is, kábé azzal a címmel, hogy "Betekintést kaphattunk a Stranger Things harmadik évadába", és ha az ember egy kicsit is tud az ilyen, hosszú-hosszú idővel a bemutató előtt megtartott eseményekről, mint amiről a cikk is tudósít, akkor teljesen biztos lehet benne, hogy akármit is ígér a cím,

    nem, nem kapunk semmiféle betekintést a harmadik évadba,

    mert a stúdió mindennél jobban ügyel rá, hogy minden titok maradjon.

    Ebben a cikkben is az a két - nagyon sok idézőjelben értett - "információ" hangzik el valójában a valamikor majd 2019-ben érkező harmadik évadról, hogy

    1. furcsa, sőt annál is furcsább dolgok történnek majd benne, ami persze csak egy szóvicc a sorozat címe alapján,
    2. és vegyíteni fogja az első évad játékosságát a második évad sötétségével, ami zeneipari bullshitelésre lefordítva nagyjából ugyanaz, mint amikor a zenész azt mondja, "a következő lemez azoknak is be fog jönni, akik a kemény oldalunkat szeretik, de azoknak is, akik a lírára olvadnak".

    Rajongóknak azért persze érdekes lehet elolvasni a cikket

  • A rendhagyó tanórák őszintén nagy kedvenceim, sajnos nekem nem sokban volt anno részem, diákként, de most nemrég egy fizikaórán vehettem részt, ahol egy akadémiai kutatóintézet munkatársa mesélt arról, hogy lett az Ezermester folyóirat böngészéséből fizikusi pálya és komoly tudományos elismertség.

    De a Madách Imre Gimnáziumban ennél is nagyobb menőségre készülnek. Június 6-án egy olyan Az ember tragédiája-óra lesz, hogy arra Madách is csak annyit tudna mondani: Dicsérje őt a föld és a nagy ég / Ki egy szavával híva létre mindent. Egy legendás, 1954-es Az ember tragédiája-előadást fognak ugyanis felidézni, és nemcsak beszélgetni fognak a darabról, hanem vendégül látják az előadás akkori résztvevői körül Apáthy Katit, Balogh Gézát, Bihari Istvánné Somody Évát, Drégely Istvánt, Ehrlich Máriát, Lengyel Györgyöt és Nádas Ivánt, a beszélgetés pedig Mácsai Pál fogja vezetni.

  • A Kensington Palota hivatalos Twitter- és Instagram-oldalán hétfő délután megjelentek a hercegi esküvőről készült első hivatalos fotók. A családi kép a szertartást követően a windsori kastélyban készült

  • Erről. A legkevésbé sem fontos, hogy hol és mikor készült, hiszen általános érvényű a mondanivalója, hogy úgy mondjam, egyetemleges, téren és időn túli. Hogy Kádár-kor van-e vagy Horthy-korszak, hogy elmúltnyolcév van-e vagy végetsemértelmúltnyolc, nagyváros vagy zsákfalu, munkahely vagy magánélet – ez, ahogy mi, magyarok, szembenézünk tetteink következményeivel. 

    #legyenezbarmi #felelossegetnemvallalunk #a4es #a4esorszag

    Dora Mullner (@a4_es_orszag) által megosztott bejegyzés,

  • Rekordkísérlet a javából: Forgács Sándor és csapata hétfőn tízkor kezdte el a bokszedzéseket kicsiknek és nagyoknak, és az a tervük, hogy 28-án tízkor fejezik csak be.

    Rajtuk múlik a rekord, fotó: Facebook, Hobbybox, Dombóvár
    Rajtuk múlik a rekord, fotó: Facebook, Hobbybox, Dombóvár

    A boxtv1 arról ír, hogy egy általános iskolából 65 gyermek, két középiskolából pedig 30-30 gyermek jön el a rekordkísérletre. Terveik szerint reggel 8 órától este 8 óráig a diákok fognak részt venni 2 órás edzéseken, este 8 órától reggel 8 óráig pedig a felnőtteket várják szeretettel szintén 2 órás edzéseken. Forgács Sándoron kívül Csősz Nikolett korábbi sikeres amatőr ökölvívó is részt vesz az edzések zökkenőmentes lebonyolításában.

  • Pontosabban az, hogy melyikről és miért. Szombaton, 19-én volt az Európai Elhízás Elleni Nap, ami apropóján a Pécsi Tudományegyetem Gyermek Prevenciós Központjától kaptam egy felmérést arról, hogy a szülők mennyire félnek attól: a gyerekük elhízik. A válasz egyébként lehangoló:

    semennyire.

    A felmérés szerint a náthától is jobban féltjük gyerekünket, mint az elhízástól, a szülők leginkább a végtagtöréstől féltik a gyereket, és legkevésbé amiatt aggódnak, hogy túlsúlyos lesz. A gyerekprevenciós szakemberek szerint a legnagyobb baj az, hogy bár az anyák kétharmada tud arról, hogy az elhízás kockázata gyerekkorban a megfelelő táplálással és életmóddal jelentősen csökkenthető, nagyon kevesen tesznek is ezért bármit. A szakemberek 10 pontos listában szedték össze, mit tehetnek a szülők már a terhesség kezdetétől a gyerek elhízása ellen, ebben éppúgy szerepel az, hogy a várandós anya ne hízzon el, mint az, hogy lehetőleg legalább hathónapos korig anyatejjel táplálják a csecsemőt vagy a gyermek étvágyának szülői elfogadása, az, hogy ne erőszakolják saját elvárásaikat a gyermekre.

    Ja, és hogy miért maradtam le erről a világnapról? Mert egy előző esti csülökvacsora után a nap nagy részét epegörccsel fetrengve töltöttem, és kisebb gondom is nagyobb volt annál, hogy a leveleimet nézegessem.

  • És főleg: miért?

    A képen ugyanis épp ez történik, Egyedi Péter (Óriás) csinálja ezt a vad fruttis Likó Marcellal ez utóbbiak lemezbemutató koncertje után. (A lemezt mi is bemutattuk, itt olvashatja.) Szóval az történt, amikor arra jártam, hogy Egyedi Péter egy díványra állíttatta Likót, és azt kiabáltatta vele, hogy szerda, szeeerda, szeeerdaaaa, és ezt fel is vette videóra.

    Hogy mivégre történt, azt nem árulta el. Lehet, hogy valami új divathóbort megszületésének voltam szem- és fültanúja? Vagy Egyedi egy szerdafil ember lenne? Remélem, egyszer majd kiderül.

  • Pár napja posztoltam az Urbanistán egy érdekes hirdetést: 56 millióért luxuslakóhajót árultak a Dunán, Vizafogónál. Bár a hirdetést törölték, egy kedves olvasónk, Tibor közben beküldött egy másik hirdetést ugyanerről: egy teljesen más profilú portálon teljesen más áron kínálják, pont ugyanezt a terméket.

    panel
    Fotó: ingatlan.com

    A Használtautó.hu-n ugyanis 44,5 millió ugyanezt a lakás. Vagyis izé... jármű. Aki lemaradt az előzőről, annak most be kell érnie azzal, hogy tízmillióval olcsóbban veheti meg ugyanazt.

  • Mégpedig az, hogy magasról tesz rájuk.

    A Cinemablend kérdezte Lawrence Kasdant, a Star Wars-univerzum veterán forgatókönyvíróját – ő írta már A Birodalom visszavágot és A Jedi visszatért is – arról, mit szól ahhoz, hogy sok rajongó szerint eleve elhibázott döntés volt pont Han Solo fiatalkoráról filmet írni. Kasdan pedig közölte:

    Megértem, de nem veszem komolyan az ilyesmit. Láttam én már mindkét oldalt. A Birodalom visszavág idejében még semmi ilyesmi nem volt, de az elmúlt években folyton megy a jósolgatás, miközben még senki nem látott semmit. Mindig azt gondolom: ha a film működik, akkor a film működik. Három perccel a kezdés után már senki nem emlékszik az ilyen kifogásokra, ha működik a film. Ha meg nem működik, akkor mindenki azt mondja: Látod? Mondtam, hogy tök béna lesz!

  • Billy Idol egyik leghíresebb számában, az 1982-es White Weddingben van egy olyan sor, hogy "it’s a nice day for a white wedding", ennek ellenére az énekesnek volt képe annyit írni a Twitteren Harry herceg és Meghan Markle esküvőjéről, hogy "Looks like a lovely day in UK for Harry and Meghan’s wedding #royalwedding", minden poénkodás nélkül.

    Ami elképesztő nagy vihart kavart, a 24 ezer like és a 4500 retweet mellett 5300-an beszéltek a posztjáról, a legtöbben persze arról, hogy 

    hogy is van ez?!

    Persze olyan is volt, aki meglátta a zseniális összeesküvést Idol punkos húzásában, mondván, ha benyögte volna az elvárt sort, akkor mindenki csak konstatálta volna, hogy jól van, nagypapi vicces kedvében van, így viszont sikerült elérnie, hogy egy csomóan Meghan Markle ruhája helyett róla beszéljenek.

    De azért ekkora társadalmi nyomásnak végül Billy Idol sem tudott ellenállni, és később csak kiposztolta az elvárt sort:

    (via NME