Rafael
17 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az indiai lótusz vízi-mocsári növény, ami főként Ázsiában és Észak-Ausztráliában él. Vannak fehér, rózsaszín és piros változataik is. Magvaik nagyon hosszú ideig megőrzik csírázó képességüket, egy 1288 éves példány magvát - aminek korát radiokarbonos módszerrel állapították meg - még sikerült kicsíráztatni. Nem véletlenül szimbolizálja a keleti vallásokban a megtisztulást és az újjászületést.

  Ez a képsorozat Vietnamban készült, Hanoi egyik vízinövény-kertészetében. Ámuljanak kedvükre!

 • Ilyen és ehhez hasonló dalszöveggel, még ennél is sokkal rosszabb zenével jelent meg egy videóklip, amelyet viszont nem kell komolyan venni. Az Antilope Kid feat. Walters Lili "Miért Ilyen Bonyolult" című szerzeménye ugyanis az Egynyári kaland című sorozatban hangzott el, amikor Walters Lili és Fehér Balázs Benő karaktere egy tehetségkutatóra készültek - szóval a dal szándékosan és ironikusan rossz, és mint ilyen, a maga nemében valójában egészen kiváló. (Legalábbis én így értelmezem a dolgot, ha tévedek, akkor viszont mindent visszavonok.)

  A zenét Antilope Kid, azaz a Kolin frontembere, Linczényi Márk írta, a dalszöveget pedig Bárány Márton, az Aranyélet és a Barátok közt egyik írója.

 • Egy harcos republikánus az I 40-es országút mentén, valahol Albuquerque és Amarillo között állította fel ezt az óriásplakátot az Oklahoma felé tartó oldalon:

  Liberálisok! Kérünk, haladjatok tovább az I-40-esen egészen addig, amíg el nem hagyjátok nagyszerű államunkat, Texast!

  Az óriásplakátról készített kép nagyot ment a Facebookon, felkapta a legfontosabb országos republikánus média, a Fox News is (én is ott láttam). Egyébként a magánkezdeményezésből fakadó politikai üzengetésnek szép hagyománya van a Tengerentúlon, nagy karriert futott be például a Tea Party egyik vezéralakja, Michelle Bachmann ájtatosságát megtrollkodó "Isten" üzenete.

  35646198 2049980871918239 5255835957826945024 n
  Fotó: Kyle Mccalie / Facebook
 • Szombaton, június 16-án új sörényes hangyászkölyök született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A szülőknek, Isabellának és Williamnek ez már a második utódja, az első még 2016-ban született, azóta ő felnőtt, és elköltözött egy csehországi állatkertbe.

  A most hétvégén született apróságot egy kis szerencsével már a nagyközönség is láthatja. Azt nehéz előre megmondani, hogy mikor vannak a megfigyeléshez ideális körülmények, de például délelőtt 10 óra tájban elég jók az esélyek, a hangyászok akkor szoktak enni kapni.

  A kölyök már nevet is kapott: mivel idősebb testvérét Bejglinek hívják, az ő neve Flódni lett.

  Ő Bejgli, az előző gyerek Fotó: Zoobudapest.com
  Ő Bejgli, az előző gyerek Fotó: Zoobudapest.com

  Itt pedig videón megnézheti Bejgli nagy utazását: