új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Épül-szépül Budapest, például a hotellé alakuló Párisi udvar, bár az építkezés csúszik, ezért a Ferenciek terén növelték az építési területet, ami miatt a buszmegálló 10 méterrel hátrébb került. Ez így van már pár hónapja, és eddig is zavaró volt, hiszen Budapest egyik legfogalmasabb buszmegállójáról van szó, ahová a lezárás miatt csak egy úttestből elvett, szűk, ideiglenes járdán át lehet bejutni.

    Mióta azonban beköszöntött a hirtelen kánikula, egészen durva a helyzet a vékonyka sávvá csökkentett megállóban, ahol a lezárás miatt minimális árnyék sem maradt. Eddig be lehetett húzódni a házak oldalába, vagy a fák alá, na ennek most lőttek.

    A tömeg egy egészen apró területre kénytelen összezsúfolódni a déli fekvésű buszmegállóban, ahol egész nap tűz a nap,

    és a sok aszfalt miatt iszonyú meleg van. Elmenekülni csak a marketes paraván mögé lehetne a Váci utca felé, de onnan meg nem látszik a digitális kijelző, és az ember tutira lekési a buszt.

    Az eset remekül rávilágít arra is, milyen egy város, ahol fák nélkül akarják megoldani az életet. A környék egyetlen szabadon álló aprócska fája alá egy egész osztály próbált behúzódni, de sajnos csak az osztályfőnöknek jutott hely, a többiek maradtak a tűző napon, velem együtt. És én még így is jobb helyzetben voltam, mint a közeli templomból érkező, talpig feketébe öltözött pap.

    Azt javaslom az önkormányzatnak, vagy a BKK-nak, vagy a kivitelezőnek, ha nem akarnak idén tömeges rosszulléteket, akkor vagy oldják meg az árnyékolást, vagy legalább helyezzék át a digitális kijelzőt a paravánon túlra.

  • Annyi gondunk volt, olyan szétesett volt a forgatás, annyira depressziós volt mindenki, hogy a szomszéd stúdióban forgató Fantasztikus Négyes szereplői egyenpólókat készítettek "Legalább nem a Terminator Genysisen dolgozunk" felirattal. Ez azért gáz, nem?

    Ezt Emilia Clarke, a Trónok harca sárkánykirálynője/Han Solo ifjúkori szerelme mondta el a Vanity Fair-nek adott interjúban, ami főleg a Solóról szólt (bocs), de említette benne az ötödik Terminator-filmet is, mint rettenetes forgatási élményt. Clarke azt nehezményezte, hogy a Trónok harca családias, vidám, pozitív hangulatú forgatása után milyen ideges, depressziós hangulatban kellett dolgozniuk. Ja, és cseppet sem bánja, hogy nem lett a tervezett trilógiából semmi (James Cameron fogja rebootolni a franchise-t Arnold Schwarzenegger és Linda Hamilton főszereplésével, és a T2 után veszi fel a fonalat), mert rettenetesen rühellte. 

  • Sőt, mirelit pizzát még soha nem is ettem, de ennek az ínyencségnek a kedvéért még ezt a hagyományt is kész vagyok felrúgni. A tumblren jött szembe a kép, amely olyan egyedi ízesítést és elkészítési technikát kínál, hogy majd megveszek azért, hogy mielőbb kipróbálhassam. (A termék egyébként állítólag egy, a Sparban kapható mirelit pizzatésztalap.)

    tumblr p96ximLNYk1rifblao1 1280
  • Az angliai Southampton közelében történt az eset egy 30 éves angol férfival, aki eredetileg csak egy estés bulizásra készült, de öt nap lett belőle. Az ötödik napon a barátaival egy hotelben szálltak meg, de a személyzet felfigyelt a szobájukból jövő marihuánaszagra, és rájuk hívták a rendőrséget.

    A szobába benyitó rendőrök ekkor csodálhatták meg a látványt, ahogy a férfi éppen egy krumpliszsákkal a kezében igyekszik krumplikkal telerakni a fürdőt. A bíróságon egyébként a bíró rá is kérdezett, hogy vajon a férfit itt mi motiválhatta, amire annyit válaszolt, hogy „abban a pillanatban ez egy jó ötletnek tűnt”.

    A szobában és a férfinál végzet házkutatás során annyiféle és olyan mennyiségű drogot találtak, hogy terjesztés gyanúja miatt indítottak vele szemben eljárást. (Vice)

  • Jelenet a BP Underground című filmből
    Jelenet a BP Underground című filmből

    Június 1-jén és 2-án filmfesztivált rendeznek a Premier Kultcaféban, kizárólag olyan filmekből, amik a rendszerváltás előtti kelet-európai ellenkultúrát dolgozzák fel. Azt mutatják be, hogy mitől került ki a forradalom az utcára, és mi közünk van nekünk mindehhez néhány évtized elmúltával. Olyan filmeket vetítenek majd, mint például a 

    Chuck Norris vs. Communism,

    ami könnyen lehet, hogy a valaha volt legjobb dokumentumfilmcím, és egyébként arról szól, hogyan csempészték be a VHS-eket Romániába. De megszólal benne az az ember is, aki a hangalámondásokhoz adta a hangját. A filmeken túl lesz egy koncert a rendszerváltás előtti ellenkultúrák zenéivel és egy kerekasztal-beszélgetés az ellenkultúra mai lehetőségeiről.

    A Courage–Parevo- filmfesztivál teljes programja itt olvasható, ez meg itt az esemény előzetes videója:

  • Ntone Event 2017 Hungarian Open Mind Cup 34
    Fotó: ntone

    Idén már ötödször rendezik meg az Ntone és a Motiváció Alapítvány szervezésében a Hungarian Open Mind Cup – Integráció Határok Nélkül Fesztivált. A rendezvény első sorban fogyatékossággal élők, nevelőszülőknél élő fiatalok, drogprevenció alatt álló fiatalkorúak számára jött létre, akik ezen a napon az irodalom, a zene, a képzőművészet és a sport önkifejező eszközeinek segítségével szerezhetnek új élményeket, megtapasztalhatják a közösség pozitív, építő erejét.

    Az eseménysorozatot és az Ntone Event céget Nagy János alapította, aki már kétszer önállóan, saját forrásból valósította meg a fesztivált. A Motiváció Alapítvány három éve csatlakozott a kezdeményezéshez. A résztvevők a különböző kreatív tevékenység mellett séta-sárkányhajózáson és versenyen is részt vesznek, mely a fesztivál  legnépszerűbb programja. A nagy érdeklődésre való tekintettel idén a szervezők a bérelt sárkányhajók számát 8-ról 14-re emelték, így képesek lesznek egyedülálló módon, egyszerre, háromszázhúsz fogyatékossággal élő vendéggel vízre szállni.

    A rendezvény példaértékű, ami a szervezetek összefogását illeti. Idén a kétezer vendég akadálymentes közlekedésének a megvalósításában több száz magánszemély, számos cég, alapítvány, civil szervezet vesz részt, ahogy a szervezési munkában vagy a vendégek étkeztetésben is. Gyönyörű természeti környezetben lesz majd képzőművészeti kiállítás, színpadi műsorok, kiállítói standok bemutatása, autós/motoros és hőlégballonos bemutató program is.

    A kezdeményezés célja olyan működő modellt és önszerveződő folyamatokat kialakítani országosan és a határon túli országok szervezetei/önkéntesei részére, mely lehetővé teszi a rövid, közép és hosszútávon fenntartható, eredményes és önszerveződő kulturális és sportéletet.

    Az egynapos fesztivált idén május 30-án, Sukorón, a dr. Spinger Ferenc Evezős Pályán rendezik. Bővebb információ itt.

  • Csütörtöktől Egerben rendezik a fallabda országos bajnokságot. Ilyen impozáns környezetben talán még sohasem gyűlt össze a mezőny, a meccseket ugyanis a Dobó téren megépített pályán rendezik.

    Facebook, Magyar Fallabda Szövetség
    Facebook, Magyar Fallabda Szövetség

    A nagy esélyes, Krajcsák Márk is ott lesz.

    A döntőket vasárnap rendezik.

  • Egy szegény 60 éves siklósi asszonyban is elpattant valami, amikor egy februári estén azt látta, hogy hiába rakott ki a Szabadság utcai háza elé, a füves területre karókat, hogy távol tartsa az autókat, mégis odaparkolt a gyepre valaki. Szekercét ragadott és szétverte a kocsi szélvédőjét.

    N3173884-1
    Fotó: Police.hu

    Az önbíráskodás mellett a dologban sajnos még az is hibádzott, hogy a terület nem az övé, hanem közterület, és az autó szabályosan parkolt oda. A nő most rongálás miatt állhat a bíróság elé.

  • Jó hírről számolt be a Duna-Ipoly Nemzeti Park a Facebookján (illetve ők osztották meg Árvay Márton bejegyzését): megkerült Örs, a jeladós kígyászölyv, akivel két hónapja megszakadt a kapcsolat, és utoljára a szír-izraeli-libanoni hármashatár közeléből kaptak róla GPS-adatokat.

    Többhetes várakozás után már minimális esélyt láttak rá, hogy előkerül, hiszen a libanoni orvvadászok több mint kétmillió vonuló madarat lőnek le évente. 

    örs
    Fotó: Árvay Márton

    A tegnapi rutinellenőrzés során viszont friss koordinátákat láttak róla, Örs az elmúlt két hónapot Szíriában töltötte, és pár napja útnak indult, folytatja tavaszi vándorlását. A török határt átlépve pedig újra térerő közelébe került. 

    Örs útvonala itt követhető nyomon.

  • A Gemenc Nagydíjnál természetesen vannak régebbi kerékpárversenyek Magyarországon, de azt elmondhatja magáról, hogy a legstabilabb, egyszer sem maradt el 1975 óta. A színvonalban voltak olykor ingadozások, de legtöbbször azért erős nemzetközi mezőny indult rajta, későbbi világbajnokok, Tour de France-menők is részt vettek a Szekszárdhoz kötődő nagydíjon.

    A háromnapos verseny idén is bekerült a nemzetközi szövetség versenynaptárába, jó bringások érkeznek.

    A nagydíjon 20 csapat, 120 bringása indul, a magyarok közül Pelikán Jánosra, Kusztor Péterre és Lovassy Krisztiánra érdemes leginkább figyelni. A versenyt a magyar Sport 1 és Sport 2 mellett a cseh Sport Tv is közvetíteni fogja.

    Az első szakasz csütörtökön este hatkor rajtol, a két kilométeres időfutamon fel kell mászni a Kálváriára is, ahová néhol 15 százalékos emelkedő is vezet. Pénteken egy 162 km-es kemény szakasz jön a tolnai dombokon, megint kálváriás befutóval. Majd szombaton egy 131 km-es etappal zárul a Gemenc Nagydíj. Az este nyolckor kezdődő villanyfényes kritérium már a gála lesz.

  • A finnországi Vantaában megrendezett fekvenyomó vb-n a zavaró körülmények ellenére a 84 kiló feletti nők mezőnyében Szabó Ágnes ismét világbajnok lett.

    A magyar versenyző felszerelése ugyanis nem volt teljesen rendben, és csak a külföldi sporttársaktól kapott segítség után tudta megkezdeni a versenyt. Szabó – aki egy héttel korábban védte meg Európa-bajnoki címét – így is könnyen teljesítette a 140 kg-os kezdőfogást, majd 145-tel bebiztosította az aranyérmet és végül 147,5 kg-mal új Európa-csúcsot ért el.

    A vb-n 38 ország 570 sportolója indult, a 17 fős magyar válogatott összesen 11 érmet szerzett, a z öt arany-, négy ezüst- és két bronzérem kiemelkedő szereplésnek számít.

  • ...Algyőn van, mert "Algyő jövőjének egyeztetése van napirenden".

    Vajon nézi - legalább mobilon - , hogyan teljesít utódja, Gulyás Gergely?

  • Szombatig tart a város különböző pontjain – naponta más helyszínen – az Utánam Srácok Fesztivál, amit az Észak-Keleti Átjáró Egyesület idén már hatodszor szervezett meg. Én elfogult vagyok azzal a környékkel és magával Miskolccal is, nem is azért, hogy Edda, hogy vasgyár/LKM vagy hogy borsodi sör, hanem az, hogy avasi kilátó, hogy Szinva-part, hogy egykori, úgynevezett fiatalságom.

    Mondjuk ha nem lennék, ezt akkor is érdekes programnak tartanám, ma például többek között a kevesek által ismert miskolci, vagyis avasi borutat lehet megismerni, de az obligát koncertek, kötet- és folyóirat-bemutatók között több városi túra is szerepel a programban. Amiből azt is megtudtam (ennyi év után!), hogy a városban amfiteátrum is van – de semmi disszidens rómaiak, ez valamikor a hatvanas években épült, és úgy képzelem, hogy azonnal elhanyagolt állapotba került. No, de nem is sorolom a választékot, tessék, ha arrafelé jár vagy él, ezekből válogathat (és itt van egy Facebook-oldal is).

    USF flyer web 0522-min
  • Untitled-1

    Kedden egy második világháborús bombát találtak Drezda belvárosában, ami ott elég gyakran előfordul, tekintve, hogy 1945-ben a brit és az amerikai légierő nagyon durván megbombázta a várost. A drezdai tűzszerészeknek elég nagy gyakorlatuk van az újra és újra felbukkanó háborús bombák hatástalanításában, de ez most kifogott rajtuk.

    A drezdai pályaudvar közeléből 9 ezer embert kellett evakuálni, de a tűzszerészek nem tudták eltávolítani a gyújtószerkezetet a bombából. Ezután újra próbálkoztak. Szerda este tíz órakor egy robot segítségével ki tudták csavarni a gyújtószerkezetet, ekkor azonban a bomba egy része felrobbant. Szerencsére senki nem sérült meg és nem keletkezett kár. A bomba még ott van, újra próbálkoznak. 


  • Van a Bad Lip Reading, aminek az a lényege, hogy egy adott videón beszélő ember valódi szövege helyett orbitális hülyeségeket szinkronizálnak alá - de úgy, hogy a hangokkal tökéletesen imitálják a szájmozgását, mintha csak félreolvasnák a száját. Volt már ilyen Áder Jánossal is, de az egész dolog azért már kissé idejétmúlt.

    Most viszont a Meghan Markle-Harry herceg esküvő grandiozitásának és bájának tökéletes ellenpontja ez a rengeteg blődség, ami a videóban elhangzik, például amikor a pap arról kérdezi őket, hogy ki is a kedvenc Harry Potter-karakterük.

    Jó szórakozást:

  • A Fehér Ház kommunikációs stábja nem bírt magával, és idő előtt bemutatták a nagy Trump - Kim Dzsongun találkozó emlékére tervezett érmét, amivel több gond is van.

    1. Még nem is biztos, hogy ez a találkozó egyáltalán meg fog valósulni valaha is. Napról napra mást nyilatkozik róla Trump.

    2. Csak nézzenek rá. :D 

    3. A két vezető egyforma méretben szerepel, mintha egyenrangú játékosok lennének a sakktáblán.

    4. Ennek ellenére Trump mintha pitbull-módjára készülne lefejelni a tőle hátráló Kim Dzsongunt.

    5. Akit egyébként 'supreme leader-nek' azaz legfőbb vezetőnek neveznek az érme szerint. Kim Dzsongunnak ez nem hivatalos titulusa, de ezzel a megnevezéssel a Fehér Ház gyakorlatilag elismeri a csak az észak-koreai kommunista diktatúra propagandájában harsogott vezetői felsőbbrendűséget.  ¯\_(ツ)_/¯

  • Mióta megszűnt az időrend az Instagram posztjai között, és véletlenszerűen kapjuk a nekünk szánt érdekes képeket az algoritmustól, engem baromira frusztrál, hogy sosem tudom, mikor érek a végére. Még akkor is találok új fotókat, ha átgörgettem már egy tucatnyi olyat, amit korábban is láttam már. Az eredmény: zombi módjára görgetek lefelé, amíg meg nem kérdezem magamtól, hogy most tulajdonképpen mit is csinálok. 

    Úgy tűnik, ez nem csak engem kezdett zavarni, mert az Instagram most egy olyan funkciót tesztel, ami szól a felhasználóknak, ha minden fotót megnéztek az elmúlt két nap terméséből.

    Mondjuk, ennyi erővel az időrendet is visszaadhatnák. :(

    qergfer