Cecília
4 °C
6 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Annyira rendes ez a családbarát kormány, hogy előbb kirúgnak közel hétezer közszolgát, majd a maradéknak plusz öt szabadnapot adnak, de csak akkor, ha házasok. A plusz szabadság nagyon jó dolog, és biztosan szüksége lenne még néhány társadalmi csoportnak rá. De melyiknek? Szavazzon:

  Kinek járjon még plusz öt nap szabadság?

  • 200
   a házas csigáknak
  • 107
   a házas életet élőknek
  • 71
   a házasságszédelgőknek
  • 10
   a házasságközvetítőknek
 • Ő Jabari, a debreceni állatkert kiszsiráfja, aki zöldségtortával ünnepelte első születésnapját, és erről egy videóban is megemlékeztek. 

  Az állatkert közleménye szerint az ápolók által felnevelt kis bika kezdettől fogva életerős és játékos. „Jabari, a 163 egyedből álló európai recés zsiráf állomány ifjú bikája a jövő évben még látható Debrecenben, utána az európai fajmentő program keretében fog új otthonra találni és párba állni.”

  FRISSÍTÉS: Most érkezett egy lazán kapcsolódó hír: három intelligens zebra létesült Kecskeméten.

 • A Magyar Madártani Egyesület az egyik legszerethetőbb civil szervezet az országban, csupa olyan dologért küzdenek, ami az állam feladata lenne, de a természetvédelem lefejezésével egyre kevésbé látszik, hogy a munkát el akarnák végezni.

  Szóval nagyon fontos, hogy az MME (és természetesen minden természetvédelmi civil szervezet) életben maradjon, és kellő támogatáshoz jusson. Ennek az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb módja, ha az ország számtalan pontján beszerezhető madaras kitűzőikből veszünk egy pár darabot. Ráadásként csoki helyett adventi kalendáriumba is lehet tenni. Mutatják is, hogy hogyan:

 • Egy wisconsini buszsofőr, Natalie Barnes rendszeresen szállított egy Richard nevű férfit, aki egy nap elpanaszolta neki, hogy hajléktalan lett, mert lebontásra ítélték a házat, amiben eddig élt.

  Barnes egyből felajánlotta a férfinak, hogy nyugodtan melegedjen meg a buszban, szerzett neki ételt is. Ezt később is megismételte, majd felhívta egy ismerősét, aki elintézte, hogy Richardot elhelyezzék egy közösségi szálláson, amíg megoldódik a lakhatási helyzete.

  A férfi alig győzte megköszönni a buszvezető kedvességét, azóta is kapcsolatban vannak. A közlekedési társaság vezetője közleményében azt írta, Natalie Barnes megmutatta, közösen kell fellépni a hajléktalanok megsegítéséért, és figyelni egymásra, amikor csak lehet. 

  (CNN)