új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Senki nem érti, miféle lényt lőtt le egy amerikai farmer. Az biztos, hogy farkashoz hasonló, de nem nem farkas. A farmer akkor lőtte ki a vadállatot, amikor az odalopózott a farm állataihoz. Az állami vadügyi szakértők megvizsgálták a tetemet, de nem tudják eldönteni mi az.

    A BBC azt írja, hogy a felmerült lehetőségek között a következők szerepelnek:

    • vérfarkas
    • egy fiatal medve
    • Nagyláb valamiféle leszármazottja
    okmell
    Fotó: Montana Fish, Wildlife and Parks

    Azt sikerült azonosítani, hogy egy fiatal, nőstény vadállatról van szó és közeli rokona a kutyáknak, farkasoknak, rókáknak. A Montana állami hal- és vadőrség DNS-mintát vett a tetemből, hogy laboratóriumban kiderítsék, miféle lényről van szó.

    • Elmúltál harminc?
    • Nem zavar az abortusz?
    • Kiköltöztél?
    • Szüleiddel élsz?
    • Nincs gyereked?
    • Egy puskalövés nélkül végignézed Magyarország pusztulását?

    A Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom videójában lebasznak mindenkit, aki nem szül:

  • A Nasa készített egy elképesztően látványos videót/szimulációt, hogyan is nézne ki az, ha két csillag összeütközne. 

  • Hát persze, hogy az. Én tényleg csak azon lepődnék meg, ha egyszer az derülne ki, hogy van bármi a világon, amit nem tőlünk, magyaroktól lopott el az úgynevezett egyetemes emberi civilizáció. Szóval teljesen nyilvánvaló, hogy Jacko 45 fokos szögben bedőlős mozdulatát – ami állítólagos rejtélyének megfejtéséről kedden az MTI nyomán mi is beszámoltunk – nem az 1987-es Smooth Criminalban lehetett először látni, én vagyok a hülye, hogy nem kezdtem el nyomban a magyar eredettörténetet keresni.

    Sebaj, az olvasóink szerencsére segítőkészek, ami olyan nélkülözhetetlen egy újságíró életében, mint Fodor Gábor léte a magyar demokrácia jövőjébe vetett hitben. Zoltán már tegnap esti levelében jelezte, hogy  a „cipősarok-beillesztő trükköt kb. 40-42 évvel ezelőtt” már látta magyar cirkuszban. Meg is nevezte, kitől: „egészen konkrétan Dittmár Roland artista barátom mulattatta vele a nézőket.”

    Odáig azonban el sem jutottam, hogy a javaslatának megfelelően a nagycirkusznál vagy az Artistaképzőnél érdeklődjem a produkcióról, mert nem sokkal később beesett Péter levele, amiben Youtube-linket is küldött, méghozzá egy 1979-es MTV-felvételről (MTV mint Magyar Televízió). Az LGT Show című műsorból az 1:44 körüli részeket ajánlotta figyelmembe, de aki nem akarná megnézni (bár a poszt végén megteheti), annak egy gifben is elhelyeztem a lényeget.

    Oké, nem ugyanaz a gravitációnak fittyet hányó ruganyosság, de hát a decens magyar művész nem téveszthető össze egy jampi ugribugrizásával. A lényeg mégis csak az, hogy Somló is megcsinálja a nagy bedőlést, ahogyan aztán 9 évvel később Jacko. Igaz, a mi Tamásunknak kicsit homorúbb a háta, ami a művészi kivitelezés pontszámaiból levon néhány tizedet, viszont az elegancia és a dőlést lezáró, a tevefejek bólogatását idéző mikromozdulatsor mindent visz. Az eredetiségfaktorról nem is beszélve – már ha nem az történt, hogy Somló művész úr nem sokkal korábban a nagycirkuszban látta Dittmár művész úr produkcióját.

  • Igen, ez tényleg megtörtént, méghozzá New Yorkban, és elsőre elég viccesen is hangzik, de a sztori ismeretében inkább szomorúnak tűnik a helyzet.

    Michael, megbeszéltük a dolgokat anyáddal, és arra jutottunk, hogy azonnal el kell hagynod a házat. 14 napod van kiköltözni és nem is jöhetsz vissza és minden lehetséges eszközt be fogunk vetni, hogy ez be is következzen.

    - írták Michael Rotondo szülei február másodikán fiuknak egy levélben, de nem történt semmi, úgyhogy írtak neki még egy levelet, hogy ezennel ki van lakoltatva.

    Ez szintén nem hatotta meg a 30 éves férfit, úgyhogy megpróbáltak más módszerekhez folyamodni és adtak neki 1100 dollárt albérletre, meg pár jó tanáccsal is ellátták.

    Michael Rotondo
    Michael Rotondo
    Fotó: syracuse.com

    Igazán kedves gesztus, de Michaelt ez sem különösebben érdekelte, úgyhogy végül a Legfelsőbb Bíróságon kötött ki az ügy, ahol úgy vélekedett, jár neki még hat hónap a szülői házban. A bírót sajnos nem sikerült meggyőznie, ő felháborítónak tartotta ezt a követelést, és a férfi kilakoltatása mellett döntött.

    Rotondo egyébként látszólag élvezte a felhajtást, interjút is adott a bíróságon, amiben elmondta, hogy saját szobája van és még a ruháit is magának mossa, de valószínűleg rajta kívül senki nem érezte úgy, hogy ez olyan fantasztikus dolog lenne.

  • Nagyon tetszik, ahogy a világ rajongóbbik fele a hercegi esküvő körüli fotók minden részletét darabokra szedi. Ezen a hivatalos képen például kiszúrták, hogy pont ugyanazon a széken ül Harry herceg, amin a keresztelője után tartott hivatalos fotózáson is ült az édesanyja (Diana hercegnő) ölében.

    (Buzzfeed)

  • Az új szintet ennek a derék elektromosbicikli-tulajdonosnak sikerült megugrania szülővárosomban, a napfényes Gyulán. Hősünk bevásárolni ment (tekert-gurult) a város szélén fekvő helyi Intersparba, és biztosra ment: olyan helyre igyekezett leláncolni a gépét, ahonnan biztosan nem lopják el. Márpedig a bevásárlókocsik maguk is lánccal vannak rögzítve – hát ennél biztosabbra hogy is mehetett volna?

    lakatbicaj1
    Fotó: Olvasónk, Ádám

    A mesterterv egyébként csúnyán összeomlott volna, ha nem olyan jószándékú ember fedezi fel a nagy innovációt, mint Ádám, hanem valaki, akinek éppen fáj a foga egy elektromos biciklire, de nem akarna vagy tudna venni. Ráadásul két stratégiai ponton is elbukott volna a dolog.

    Egyfelől az elmélet volt hibás: elég, ha bedobunk a bevásárlókocsiba egy 100-ast (20-ast? 50-est?), máris mobilissá vált a kocsi és vele együtt a bicikli. Ekkor már csak óvatosan odébb kell tolni ezt a furcsa házasítást, aztán egy fémvágó eszközzel egy jó mozdulat, és miénk a gép. Másfelől elhibázott volt a kivitelezés, hogy jobban látható legyen, itt alant mutatom kinagyítva is: a biciklit úgy sikerült úgynevezett biztonságba helyezni, hogy valójában egyetlen mozdulattal elemelhetővé vált. Méghozzá szó szerint: a láncot ugyanis úgy tette rá a bevásárlókocsira, hogy elég lett volna azt egy picit megemelni, és a lánc máris leesik, vihető a bicaj (oké, a kerekén a lánccal, de ez szintén ideiglenes probléma lett volna, azt hiszem).

    lakatbicaj2
    Fotó: Olvasónk, Ádám