Mária
18 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A dél-németországi Karlsruhe városában a rendőrség sietett annak a férfinak a segítségére, akit üldözőbe vett és terrorizált egy mókusbébi. A beszámolók szerint a halálra rémült névtelen telefonáló sehogy sem tudta lerázni magáról az apró rágcsálót. 

  A hajszának akkor lett vége, amikor a mókus elaludt, mert annyira kifáradt a férfi hajkurászásában.

  A rendőrség szóvivője, Christina Krenz elmondta, hogy azok a mókusok, akik elveszítik az anyjukat, és helyettesítőt keresnek maguknak, nagyon kitartóak és ragaszkodók tudnak lenni.

  Ami időnként elég ijesztő lehet 

  – fűzte hozzá.

  Úgy tűnik, hogy az apróságnak jó helye lesz, mert a rendőrség új kabalája lett, a mókust már el is keresztelték Karl-Friedrichnek. 

  Egyébként a mókusok nem mindig olyan cukik, Angliában pár éve egy hároméves fiúnak az ujjait harapdálták véresre, miközben etetni próbálta őket.  

  (BBC)

 • A Daily Mail közölt egy fotót a tegnap leomlott és ezzel az eddigi információk szerint 42 ember halálát okozó genovai hídról, amely állítólag a baleset előtt mindössze néhány héttel készült:

  Bár egy ilyen képből messzemenő következtetéseket hiba volna levonni, a meglehetősen elhanyagoltnak tűnő, rozoga, lengedező kábellel díszített híd látványa egybevág azzal az információval, hogy a tragédiát szerkezeti problémák és a felújítás lomhasága okozhatta.

  A balesetről szóló legfontosabb tudnivalókat és az összes kapcsolódó cikkünket ebben az aktában gyűjtöttük össze:

 • Évek óta suttogják, hogy a Magyar Nemzeti Bank elnökének komoly gondjai vannak a 8-as számmal, néhány éve az Index szerkesztőségébe is megérkezett a pletyka, aztán mégse foglalkoztunk vele egészen eddig a hétig, amikor laptársunk, a 24.hu megírta, hogy a Magyar Nemeti Bank újrafesett parkolójában a 8-as és a 13-as egyszerűen hiányzik, amit összefüggésbe hoztak Matolcsy György babonás félelmeivel.

  Az MNB tagadta, hogy összefüggés lenne, szerintük a munkálatok még zajlanak. A Momentum két tagja szerdán elment, és a parkolóba felfestették a 8-as számot, emiatt még a rendőröknek is igazolniuk kellett magukat. Hajnal Miklós és Berg Dániel szerint, aki fél a számoktól, az ne legyen a magyar pénzügyi és bankrendszer vezetője.

 • 1

  A helyszín Dél-Korea, az üzletlánc az E-mart,  a neve "Napi egy banán", a lényege meg hogy hat, különböző érettségű banánt pakolnak össze, amiket szépen sorban lehet enni, naponta egyet – a hatodikra a zöld is sárga lesz.