Arnold, Levente
17 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Facebook-oldalán jelentette be a Grand Mexican Warlock, hogy  "szétszélednek" - hogy örökre, vagy csak egy időre, azt egyelőre nem akarják előre eldönteni. A csapat 2009-ben alakult, három nagylemezt jelentetett meg, de mivel tagjai egy sor más projektben is érdekeltek, ezért egyre kevesebb lett az Idő, így jobbnak látták, ha

  nem várjuk meg, míg szép lassan leereszt a lufi, inkább kipukkasztjuk most.

  Azért még pár koncerten el lehet őket csípni: június 21-én a Fishing on Orfűn, július 5-én az ópusztaszeri Woodstock az Ugaron fesztiválon, de Budapestre, az Akváriumba is terveznek egy búcsúkoncertet 2019 januárjára. 

 • Különös drónra lett figyelmes a román határrendészet az ukrán-román határ román oldalán, Máramarosszigeten. A határőrök vasárnap figyeltek fel a Tisza fölött átröptetett csomagszállító drónra, amely egy máramarosszigeti utcán ért földet. A határrendészek követték a drónt, és sikerült elkapniuk a csomag átvételére érkező férfit. 

  Kiderült, hogy a szállítmány 990 csomag ukrán gyártmányú cigarettából állt, amelynek értéke mintegy 800 ezer forint. A Tisza fölött átröptetett csempészcigaretta-szállítmány címzettjét őrizetbe vették - közölte hétfőn a határrendészet közleményére hivatkozva az Agerpres hírügynökség. 

 • Egy parkolóház tetején építenek focipályákat Bécs új városrészében, Seestadt Aspernben, áll a város külképviseleti irodájának közleményében. Az öt műfüves pályához lesz öltöző, zuhany és kantin is. Az egyik pályán 2x4, a másik négyen pedig 2x5 játékos rúghatja majd a labdát. Mindegyik pályát labdafogó hálóval kerítik körbe, így senkinek sem kell majd lemászkálnia az utcára, hogy összeszedje a focilabdákat. 

  A magaslati focipályák a Seehub nevű épületkomplexum tetején kapnak helyet, és lesz hozzájuk öltöző, zuhany és kantin is. Az ötszintes épületben – elsősorban parkolóházban – több mint 400 autónak lesz hely, de készül benne 1100 négyzetméternyi iroda, a pincében pedig egy 3000 négyzetméteres trambulinpark. A tervek szerint a földszinten egy kerékpárbolt és -kölcsönző valamint kerékpárszerviz működik majd, és itt rendezkedik be a városrész mobilitási központja is.

 • Így néz ki ma az 1929-ben irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett Thomas Mann német író Los Angeles nyugati szélén, Pacific Palisades városban lévő villája. A német állam megvásárolta Mann egykori kaliforniai villáját, ahol az író 1942-től 1951-ig élt, miután elmenekült a náci Németországból.

  Itt születtek kései művei, többek közt a József és testvérei tetralógia utolsó kötete, a József, a kenyéradó, a Doktor Faustus és A kiválasztott. Frank-Walter Steinmeier német elnök hétfőn avatja fel a Mann egykori otthonában kialakított emlékházat.