Emánuel
3 °C
13 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ugyanarról az osztályról 9 nővérnek születik néhány hónapon belül gyermeke. A portlandi kórház hétfőn Facebook oldalán gratulált a Szülészeti Osztály munkatársainak és kitett egy fotót, melyen egy kivételével felsorakoztak a várandós nővérek és egy-egy papírt tartanak a kezükben, rajta a szülés kiírt időpontja. Az első baba áprilisban érkezik, a kilencedik júliusban zárja a sort.

  Maine-Medical-Center-Facebook
  Fotó: Maine Medical Center / Facebook

  "Nyugalom! Megvan a tervünk" - írta a kórház néhány aggódó betegnek válaszul, hogy az osztály zavartalanul fog működni, amíg a kilenc nővér szülési szabadságon lesz.

  "Vicces volt, ahogy sorra jelentette be mindenki, hogy terhes. Nagyon jó, hogy ott vagyunk egymásnak" - nyilatkozta a CNN-nek az egyik nővér. 

 • Olvasónk, N. fedezte fel ezeket a szelektív gyűjtőket a hetedik kerületi Peterdy utcában. A kukák összeszerelési útmutatója – már ha jól látom, hogy az* – kétségkívül érdekes olvasmány és egyben formabontó megoldás, de talán hasznosabbak lennének a kék-sárga és ki tudja, még milyen színek, amik egyfajta útmutatást adnának az embernek, hogy mit hová dobjanak. Persze ez a megoldás, legalábbis a hulladéktárolót először használóknak, megadja a szabad választás élményét, és az is valami.

  *Frissítés: Rosszul láttam, "ez nem IKEA", ahogy az egyik olvasóm írta. Az egy műanyag, Lexan típusú tábla, ami a védőfólia eltávolításának helyes folyamatát mutatja – amit ugye itt nem végeztek el (eddig legalábbis).

  IMG 5373
  Fotó: Olvasói fotó
 • Ez itt fent egy Excel-táblázat.

  Matt Parkernek, a Youtube-on 440 ezer követővel rendelkező Stand Up Maths című csatorna matematikusból lett humorista tulajdonosának feltűnt, hogy az elektronikus kijelzők valójában táblázatok, ahol a pixelek mindössze a piros, a zöld és a kék színek eltérő fényerejű képpontjait jelenítik meg.

  Ebből jött az ötlete, hogy Excel-ben is lehetne ábrázolni ezeket a képpontokat úgy, hogy az egyes cellák hétterének a piros, a zöld vagy a kék csatornák megfelelő árnyalatait rendeli. És meg is csinálta a konvertálóalkalmazást, ami bárki számra elérhető.

  Természetesen kipróbáltuk. Vettük Mabel képét a Csengetett, Mylordból, ezt:

  a546246fd82df0f9e256eb68146e3307

  ...és pár másodperccel később már meg is kaptuk a fenti Excel-táblázatot, amelyből eléggé kizoomolva valóban felfedezhetők a híres mosogatónő ismerős ráncai. Ha jobban megnézzük ugyanakkor, a fájl valóban táblázat, ahol az egyes cellák az adott színcsatorna világosságát jelölik 0-tól 255-ig:

  mabel2.png

  Az finom lesz.

 • Múlt héten írtam meg, hogy virágba borult a Kalifornia déli részén fekvő Colorado sivatag a szokatlanul csapadékos tél miatt. Az Anza-Borrego Állami Park most nem a homoktól, hanem a nyíló virágoktól sárgállik. 

  Az AFP most egy videót posztolt a nemzeti parktól másfél órányi autózásra lévő Diamon Valley Lake környékéről, ami megdöbbentő átváltozáson ment át a rengeteg eső miatt: