Gusztáv
3 °C
6 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Cinthya Dictator nemcsak fotózik, hanem szobrokat készít, rajzol, portrékat varr, most pedig megszerezte a másoddiplomáját a MOME-n, média design szakon. A diplomamunkája a pszichiátria óta történt átalakulásáról szóló videóinstallációja, amit most kiállítanak a MOME Media Design Diplomakiállításán.

  Diploma 2018

  CINTHYA DICTATOR ® (@cinthyadictator) által megosztott bejegyzés,

  De nem ő lesz az egyetlen alkotó, akit megismerhetnek, a tárlaton ott lesz Kálmán Mátyás, Mácsai Mikul, Makláry Máté, Markó Luca, Pajor Kristóf, Pintér Bence, Schmidt András és Szász Attila munkája is.

  Az Artportál programajánlója szerint a friss diplomások olyan témákat dolgoztak fel mint a magyarok híres pesszimizmusa, a tömegmédia és az őszinteség kapcsolata, kikapcsolódás a képzelet országában, lebegés az álom és az ébrenlét határán, a föld és az ember kapcsolata a disztópikus jövőben, újgenerációs abszurd humor a látszat útvesztőiben, az archaikus technológiai képrögzítés és a mai kor vizuális csúcstecnológiájának kapcsolata és a magyar elektronikus zene vakfoltjai.

  A kiállítás csütörtökön 14 órakor nyílik és szombat este 6-ig látogatható, de esténként tárlatvezetések is lesznek az alkotók és a témavezetőik részvételével.

  34145537 2224414054242520 4232188991689981952 o
 • A Fleischer testvérek 1923-ban készítették a The Einstein Theory Of Relativity című húszperces tudományos-ismeretterjesztő filmet, aminek a témája gondolom elég egyértelmű, és állítólag még maga Einstein is dicsérte, amiért az absztrakt ötleteit konkrétabb formákba öltötték. Itt meg lehet nézni az egészet:

   (Brain Pickings)

 • wmwrcwpowd7nidgqjkri

  Mielőtt Trump az újságírók elé lépett volna a történelmi találkozója után, az összegyűlt sajtónak levetítettek egy pár perces videót, vagyis inkább egy álelőzetest arról, hogy milyen roppantul fontos is volt ez az egész.

  Donald Trump és Kim Dzsongun elnökök főszereplésével... egy találkozó, ami újraírja a történelmet. Amit beragyog a nap. Egy pillanat, egy választás, mi lenne, ha? A jövőt még csak most írják.

  Ilyen és ehhez hasonló sommás gondolatok hangzanak el a videóban, amiből koreai és angol nyelvű változatot is készítettek, és így néz ki:

   (Gizmodo)

 • kirepult

  Ha nem élte volna túl, akkor nem tenném ki ezt a videót, amin egy férfi vagy elnézi a behajtást, vagy nem is tudom, mi történik, majd az ütközés hatására kiesik az autóból az aszfaltra, de mégis túléli az egészet, sőt, a hírek szerint nem sokkal később haza is küldték a kórházból.

 • Vasárnap történt, hogy Tom Bell napozni akart a háztetőn, de gyorsan befoglalta egy állat a pokrócát. Hogy utána milyen vérszomjas leszámolás történt, arról egyelőre nincsen hír.

 •  A BRFK bemutatta a legújabb szuperhősét/bizarr kabalafiguráját, Vakáció Kapitányt, aki azért létezik, hogy a szünidő alatti, gyerekekre/kisállatokra leselkedő veszélyekre felhívja a figyelmet, de leginkább olyan, mint azok az önkéntes "szuperhősök", akiknek agyára ment a Batman, és az Egyesült Államokban elkezdenek sétálni egy gumibottal igazságot szolgáltatni, egészen addig, amíg őket nem agyabugyálják el. Az utóbbi egyébként nem történik meg Vakáció Kapitánnyal.

  vakaciokapitany
 • A választások után 9 héttel még mindig a rakparti bringaút tövében hever Csárdi Antal plakátja, pontosabban ami maradt belőle:

  Már a választás előtt is beletépegettek a demokráciát az LMP-től féltő kezek, de igazából április 8. után kezdett le-leszakadozni a képviselő portréja az igényes megállítótábláról, ami május elejére már így nézett ki:

  Napi rutinommá vált a bomlás természettudományos megfigyelése, de május 8. után hirtelen eltűnt a tábla! Már azt hittem, hogy az LMP betartotta a törvényt, ami szerint

  A plakátot az, aki elhelyezte vagy akinek érdekében elhelyezték, a szavazást követő 30 napon belül köteles eltávolítani.

  De sajnos nem ez történt, csak hulladék lemezt valaki egy bokorral hátrébb dobta, a benőtt susnyásba, ám amikor a kertészek lenyírták a sövényt, előkerült! Pár nap után pedig valaki visszatette az eredeti helyére, ahogy az a május 30-i fotón is jól látszik:

  Azóta ismét eltelt 2 hét, és remélhetőleg 4 év elég lesz, hogy teljesen felszívódjon a rakparti bokrokat táplálva.

 • Megvan az az aranyos történet, amikor rendőrök segítettek átjutni az úton egy kacsacsaládnak Budapesten? Hát, a jó szándékot nem mindegyik vadállat méltányolja:

  Az autósok megálltak, hogy a vadlibacsalád nyugodtan átjusson az úttesten. Az egyik felnőtt liba azonban nem vette jó néven, hogy az egyik autós segíteni próbál neki, így rátámadt. 

  Hiába, a szándék a fontos és remélhetőleg happy enddel végződött a sztori.

 • 2014-ben 1,131 milliárd forintot adott az EU , hogy továbbfejlesszük az országos légszennyezettségi mérőhálózatot. Ez a rendszer sok mindent mér, az így kapott az adatokból hasznos következtetéseket vonnak le a kutatók, többek között az éghajlat-változásról is.

  Image from iOS (2)
  Fotó: Bakró-Nagy Ferenc / Index

  Az okosan a fák alá telepített Széna téri állomás sok mindent mér, ám a 2,5 mikronnál kisebb szálló porrészecskéket már nem, pedig azok a legveszélyesebbek, mert egyáltalán nem, vagy nehezen ürülnek ki a tüdőből. De ha megnézzük ezt a mérőállomást, nem az a pedáns, laboratóriumi környezet jut az eszünkbe, a konténer inkább tűnik egy MÁV mellékvonal melletti elfelejtett fészernek.

  Az állomás tetejére pedig egy olyan különleges mérőeszközt szereltek, amit látva elégedetten csettinthet a magamfajta buherrajongó: a milliárdos fejlesztésbe sikerült beleszuszakolni egy félbevágott energiaitalos dobozt, duct tape-pel gondosan körbetekerve. Remélhetőleg a támogatásból jutott valamennyi WD 40-re is!

 • 35144688 2268004823217192 3066966812416540672 n
  Fotó: Facebook / Tisza-tavi Sporthorgász

  Oláh Csaba szombaton egy 85 kilós, 241 centis (!!!) harcsát fogott ki a Tisza-tóból, olvasható a Tisza-tavi Sporthorgász Facebook-oldalán. Mint posztjukban írják, a szerencsés horgász csónakból, gumihallal horgászott  a folyó Tiszafüredi és Örvényi szakaszán,

  amikor egy jó megérzés nyomán lecserélt csali meghozta szerencséjét. Hosszú, embert próbáló fárasztás után vehették kézbe párjával a hatalmasra nőtt 241 cm hosszú ragadozót. Csaba elmondása szerint élete legküzdelmesebb halfogása volt. 

  35205573 2268004363217238 4361177292064423936 n
  Fotó: Facebook / Tisza-tavi Sporthorgász

  Az nem derül ki, hogy mi lett a harcsa sorsa, visszadobták vagy pörkölt lett-e belőle.

 • Úgy tűnik, hogy bevált a CBA-nak a tavalyi ötlet: boltjaik kínos valóságát a lehető legszürreálisabb szem-, és fülgyilkos reklámokkal elfedni. Első ilyen éneklő reklámarcukat, Kasszás Erzsit nemrég váltotta Icuka, akit Bach Szilvia alakít.

  Ahogy azt sejteni lehetett, az Icuka nevével fémjelzett támadás nem állt meg egy reklámnál. Korábban már beharangozták, most itt van: Icuka az új videóban nem egyedül, hanem a szebb napokat látott Ganxsta Zolee-val "mutatja be a színvonalat". Csak saját felelősségre:

 • A brazil National Geographic kiadásánál nem igazán törődött a terjesztő, hogy éppen miről szól az újság, és becsomagolták nem egy, hanem rögtön kettő zacskóba is.

  A Redditen írják azt, hogy az Egyesült Államokban ez a szám volt az első, amit újrahasznosítható papírborítékban dobtak a piacra.

  Itt a teljes fotó:

  Magyarországon is nejlonzacskóban kapták meg a NatGeót az olvasók. Azonban ez környezetbarát fólia volt, legalábbis a lap Facebook-oldala szerint.

 • Lengyelországba, az Opole állatkertbe költöztetik a fővárosi állatkert 8 éves, hím gorilláját, Bongót. Bongót azért kell elvinni, mert apjával szembekerülve dominanciára törekedett a családtagjaiból álló csapatban, és az állatkert munkatársai szerették volna elkerülni, hogy beltenyészet alakuljon ki. Bongót elaltatták, megvizsgálták, majd elszállítják új lakóhelyére.

  Eközben Németországban is felkészítenek az utazásra egy gorillát, aki Bongóval egy időben fog megérkezni Lengyelországba. A két állatot együtt fogják beszoktatni az új helyre. A budapesti gondozók egy része is együtt utazik majd Bongóval, hogy az első napokban személyes jelenlétükkel segítsék az állatot hozzászokni új otthonához.

 • Mohamed Szalah, az egyiptomi válogatott legjobb játékosa, aki a Liverpool futballistájaként a Real Madrid elleni BL-döntő első félidejében sérült meg, természetesen bekerült csapat világbajnoki keretébe és sérülése ellenére is ott van a többiekkel Oroszországban, a csütörtökön kezdődő világbajnokságon. Ramzan Kadirov, csecsen elnök, felkérte a játékost, hogy kísérje el őt az Ahmad Arenába, amelyet édesapjáról, Akhmad Kadirovról neveztek el. A néhai csecsen elnököt 2004 májusában éppen a grozniji stadionban gyilkolták meg. Amikor megérkeztek, az egyiptomi válogatott edzését figyelő közönség üdvrivalgással és vastapssal fogadta őket.

  Az észak-afrikai csapat orvosa hétfőn elmondta, csak az utolsó pillanatban döntik el, hogy Szalah játszik-e pénteken az Uruguay elleni csoportmérkőzésen: "Lehet, hogy a kispadon kezdi a meccset, még nem született végleges döntés" - mondta Mohamed Abuelela. A csatár hétfőn harminc percet futott, amíg csapattársai edzettek.

  Az orosz és az egyiptomi válogatott azonos csoportban szerepel a világbajnokságon és Szalah felépülése esetén az afrikai csapat komoly esélyekkel szerepelhet a csoportmeccseken, akár a házigazda oroszok kárára is.

  DfZFiFvXkAIbN1I
 • Olvasónk, B. küldte ezt a fotót, azzal a kérdéssel, hogy

  Láttad, hogy állították egy székelykaput a Műcsarnok mellé?

  Önmagában már a kompozíció csodálatos, de még csodálatosabb, hogy mindez még meg sem történt. Vagyis megtörtént a jövő egy bizonyos pontján, amely a még távolibb jövőben már múlt, és amely talán a téridő kontinuum anyagfáradása miatt egy óvatlan pillanatban idecsusszant, 2018 júniusába. A székelykapu ugyanis a vésése szerint 2018. augusztus 20-án állíttatott a helyére. Vagyis állítandódott. Vagy állítandódni fogott – nem tudom, a jövőbeli befejezett múlt idő melyik igealakja a helyes ebben az esetben. A kép viszont nagyon az, és együtemnyi ingyen székelyhimnusz annak, aki megfejti, milyen titkos kódot kell kiolvasnunk a színesre színezett betűkből.

  szekelykapu