Rafael
17 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szombaton, június 16-án új sörényes hangyászkölyök született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A szülőknek, Isabellának és Williamnek ez már a második utódja, az első még 2016-ban született, azóta ő felnőtt, és elköltözött egy csehországi állatkertbe.

  A most hétvégén született apróságot egy kis szerencsével már a nagyközönség is láthatja. Azt nehéz előre megmondani, hogy mikor vannak a megfigyeléshez ideális körülmények, de például délelőtt 10 óra tájban elég jók az esélyek, a hangyászok akkor szoktak enni kapni.

  A kölyök már nevet is kapott: mivel idősebb testvérét Bejglinek hívják, az ő neve Flódni lett.

  Ő Bejgli, az előző gyerek Fotó: Zoobudapest.com
  Ő Bejgli, az előző gyerek Fotó: Zoobudapest.com

  Itt pedig videón megnézheti Bejgli nagy utazását:

 • Bizonyára sokan emlékeznek még a nagy budapesti kacsacsalád-mentésre, amikor a rendőrök leállították a forgalmat, hogy a madarak nyugodtan átkelhessenek a folyón. Virginiai rendőrök is hasonlóan jártak el, csak ők nem cuki madarakat, hanem egy kígyót segítettek ki:

 • erdei fules bp 2018 0620 001 moharos zsolt
  Fotó: Moharos Zsolt / MME

  A Rákosmenti Mezei Őrszolgálatot arról értesítették ismeretlenek, hogy a XVII. kerületben a bagolyfiókákat nem etetik a szüleik, írja az MME. Kiérkezésükkor egy fiókát élve, egy testvérét és egyik szülőjét halva találták meg. A még élő fiókát az őrszolgálat vette gondozásba. Mint kiderült, az ismeretlen okból elpusztult erdei fülesbaglyot 2007 augusztusában fiókaként gyűrűzték Csehországban, Vlcnov mellett. 

 • A 22 éves Golovin az orosz válogatott legnagyobb tehetsége, korábban pedig állítólag a Chelsea és a Juventus is érdeklődött utána. Konkrétum azóta sincs egy esetleges átigazolással kapcsolatban, a játékos édesapja szerint Golovin nem is akar ezzel foglalkozni a vb alatt, de biztos benne, hogy képes lesz a következő szinten is képes lesz teljesíteni, illetve már angolul is elkezdett tanulni.

  Golovin értékén biztos, hogy sokat fog dobni a világbajnokság. Jelenleg 18 millió eurót ér a transfermarkt.com szerint, de meglepő lenne, ha a két meccs alatt egy gólt és két gólpasszt jegyző játékos 30-40 millió alatt hagyná el a CSKA Moszkvát.