Judit
2 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szomorú hírek fogadták a hétvégén az állatok és a mémek rajongóit, kiderült ugyanis, hogy végelgyengülésben elpusztult Roger, a kidolgozott felsőtestű kenguru, aki elsősorban ezzel a pusztító képpel került be a köztudatba:

  11376040 786783594774602 497728706 n
  Fotó: Instagram / ausoutbacknt

  A két méter magas, nyolcvankilenc kilós állatot tizenkét éves korában érte a halál az ausztráliai Alice Springsben otthonául szolgáló menedékhelyen. Némi megnyugvást jelenthet, hogy Roger teljes életet élt, olyannyira, hogy érdemes szemezgetni is belőle:

  • anyja még kiskorában elpusztult egy autóbalesetben, konkrétan az erszényéből kellett megmenteni;
  • Chris Barns, a megmentője kifejezetten miatta hozta létre a menedékhelyet, ahol aztán hamar Roger lett a domináns hím, a férfivel is bokszolni akart, és tizenkét feleségből álló háremet hozott össze magának;
  • 2015-ben aztán világhírű lett a fenti kép miatt;
  • 2016-ban pedig romló egészsége miatt pedig "visszavonult".

  Halálhírét szombaton közölték, ezzel a videóval búcsúztak tőle:

  (via)

 • Nem teljesen egyedülálló a zene világában, hogy az előadók különféle hangmintákat használnak fel a számaikban: általában mondjuk az elektronikus zenében fordul elő, de metálbandák esetében sem teljesen idegen a gondolat.

  tchornobog
  Fotó: Nona Limmen / Facebook / Tchornobog

  Az ugyanakkor viszont valószínűleg elég ritka, hogy egy zenekar azzal forduljon a rajongóihoz, amivel a 2009 óta működő avant-garde black/doom zenekar, a Tchornobog tette, azt kérték ugyanis, hogy

  egy következő számhoz küldjenek nekik hangfelvételeket arról, ahogy hánynak.

  A vállalkozók a Hányó Kórus legújabb iterációjában kapnak majd helyet - ami amúgy korábban ebben a számban már megjelent egyszer -, de a Tchornobog így is arra kér mindenkit, hogy a hatalmas megtiszteltetéstől megrészegülve se ragadtassák el magukat, és lehetőleg vigyázzanak a testi épségükre okádás közben.

  A minőségben elég megengedőek, már egy telefonos felvétellel is megelégszenek, emellett pedig kiemelték azt is, hogy együttéreznek a hányástól irtózó emetofóbiásokkal, de miattuk nem fogják leállítani a projektet.

  A kommentek alapján egyébként már pár perccel a poszt megosztása után kaptak két, meglepően jó minőségű felvételt a lelkes rajongóktól.

  Ha valakinek megjött a kedve, akkor január elsejéig még van ideje megküldeni a felvételt a bandának, úgyhogy nem kell elkapkodni a dolgokat, úgyis jön lassan a karácsony, meg a szilveszter is.

 • Miután nemrég lelkesedtem az abszurd hardbass-rave-punk Little Big iránt – na jó, augusztusban –, az orosz bandának köszönhetően nem sokkal később felfedeztem az észt Tommy Casht is. És most, puszta véletlenségből rátaláltam a szintén észt FlyingKittyre. (A Youtube statisztikái szerint hétéves késéssel, és valamivel több mint 184 millió ember, vagyis megnézés után.) A szerelem első látásra ennek köszönhető, a PewDiePie Bitch lasagne-jának a szerintem káprázatos feldolgozásának.

  Nehéz pontosan eldönteni, hogy ez a FlyingKitty dolog pontosan micsoda is. Valahol talán egy mémgyártos és egy globális értelemben vett Irigy Hónaljmirigy között helyezkedik el úgy, hogy utóbbitól markánsan elkülönül az úgynevezett humornak köszönhetően (ami neki van). A Youtube-csatornáján több mint kétszáz videót találtam, persze ennyi között biztosan vannak gyengébb és közhelyesebb darabok (a Hitler-videót nem tudta például kihagyni, pedig az már a nürnbergi per idején is unalmas volt), de a Bitch Lasagna 2 mellett a Despacito 2-vel és a This Is America 2-vel is belopta magát a szívembe. 

  flyingkitty
 • Szombaton meg is jött a Jézuska a Nemzetközi Űrállomásra: a Dragon teherűrhajó érkezett meg hozzájuk mindenféle karácsonyi kajával, dekorációval meg űrkutatáshoz szükséges felszereléssel.

  Az űrállomás (ISS) német parancsnoka, Alexander Gerst fogta be robotkarral a SpaceX amerikai űrkutatási vállalat által tervezett űrkapszulát, ami kommunikációs problémák miatt másfél órás késéssel, csak harmadik próbálkozásra tudott elég közel kerülni hozzájuk. Az űrhajósok a több mint kéttonnányi felszerelés mellé még egereket és férgeket kapott tudományos kísérletetekhez.

  Idén egyébként három űrhajós fog az űrállomáson karácsonyozni, hárman még december 20-án visszatérnek a Földre.

  (MTI)