Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Forrás: Index Fórum
  Forrás: Index Fórum

  Újra népszerű a közösségi oldalakon ez a kép, amelyen egyetlen egy kérdés látható

  Ha forradalmár lenne, ön melyik televíziót foglalná el?

  Forrás: Index Fórum
  Forrás: Index Fórum

  A kampányt még 2005 decemberében kezdte az akkor szocialista kormányzás alatt működő közmédia, és a Népszabadság akkori cikke szerint a magyar televízió fontosságára akarták felhívni a figyelmet. Alig egy évvel később aztán tüntetők százai törtek be a köztévé székházába.

 • Nem maradt szótlan Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke az ellenzéki tüntetéssorozat legfeszültebb napján, amikor az MTVA székházából parlamenti képviselőket lökdösnek ki.

  Semjén Zsolt kormányfőhelyettes közölte:

  Minden nemzet egyszeri és megismételhetetlen érték, ezért a nemzetiségeknek nemcsak joguk, hanem küldetésük is, hogy megmaradjanak – tudatta a Nemzetiségek díj átadásán hétfőn Budapesten.

  A nemzetiségekért is felelős kormányfőhelyettes kiemelte: minden nemzetnek és nemzetiségnek küldetése, hogy a saját örökségét megőrizze, kibontakoztassa, még gazdagabbá és mindenki számára megismerhetővé tegye. A magyarországi őshonos nemzetiségeknek ezen felül sajátos felelősségük és küldetésük is van, hiszen olyan egyedi értékgazdagságot hoztak létre, amelyet nem pótolhat sem a magyarság, sem az anyanemzetük – fűzte hozzá az MTI szerint.

 • Sajnos csak egy rajongó rakta össze, de simán elfogadnánk hivatalosnak is. Ez az a sorozat, amit Jon Favreau készít a Disney-nek és a jövőre induló Disney+ nevű streamingplatformon lesz látható. A szereposztás impozáns: Pedro Pascal a főszereplő, egy mandaloriai pisztolyhős, mellette szerepel még Carl Weathers, Nick Nolte, Gina Carano, Emily Swallow, Omid Abtahi és Gaincarlo Esposito is.

 • Nem is voltak olyan egyformák a kormánypárthoz közeli lapok vasárnapi tüntetésről szóló tudósításai, mint azt az eddigiek alapján gondolni lehetett volna. A Magyar Hírlap továbbvitte a párt ökle vonalat, itt a karácsonygyalázás vádja volt továbbra is a fő motívum, a Magyar Idők viszont valóban tudósította olvasóit arról, mit történt a fővárosban a Kossuth tértől a Kunigunda utcáig.

  "Karácsonyunkat gyalázzák meg" – hozta címlapon a Magyar Hírlap, majd Gulyás Gergelyt, Hollik Istvánt, a Századvéget és a Fideszt idézte a cím alatt, sorrendben a következőkkel:

  • Tüntetni lehet, de rendőrökre támadni súlyos bűncselekmény;
  • Az agresszív politikai aktivisták nem kímélnek senkit és semmit;
  • a törvényhozási körülményeket nem szabad kocsmahangulatúvá zülleszteni;
  • Bűnözői körök is érintettek a Soros-hálózat szervezte zavargásoknak.

  A lap belsejéből kiderült az is, hogy drogosok, tolvajok vannak a tüntetők között, "a demokratizmus durva megsértése történt", aztán Kiszelly Zoltán jutott a megállapításra, hogy "bohócsapkát húzott az ellenzék". 

  A Magyar Idők a képpel, címmel inkább az események súlytalanságát sugallta, "Újabb baloldali vonulás a Jobbikkal", a fotón pedig az ellenzék ismertebb női képviselői álltak a színpadon.

  A tudósítás azzal kezdi, hogy rendbontás nélkül zajlott le a tüntetés az Alkotmány utcában, a műfajnak megfelelően nélkülözi a minősítő jelzőket a felszólalókkal és tüntetőkkel kapcsolatban. A belső cikk is a korrekt tudósításhoz áll közelebb, "Az MTVA-t okolják az ellenzéki tüntetők" címmel. "Az élbolyban Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő menetelt, aki arról értekezett: azért indultak a Kunigunda utcába, mert s közszolgálati televízió el akarja hallgatni a rabszolgatörvény miatt kirobbant tiltakozó hullámot."

  "A Kossuth tér felé felállított pódiumnál a mintegy hétezer tiltakozó részvételével zenés-táncos mulatság kezdődött némi Orbán takarodj és mocskos Fidesz jelszavakkal" – írta a lap. A véleményrovatban teljesen helyénvaló módon vélemények olvashatók, összhangban a lap szellemiségével.

  A bulvároldalon a Bors továbbra is a tüntetések romboló erőszakossága viszi a vonalat, de az anyag kimerült Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter korábbi nyilatkozatának szemlézésében.