Júlia, Rita
12 °C
18 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Niki Lauda hétfőn, 70 évesen halt meg, talán legnagyobb Forma-1-es ellenfele, James Hunt már majdnem 26 éve. Az 1976-os vb-címért zajló csatájukból mozifilm is készült, aminek akár utolsó, kiegészítő jelenete is lehetne most ez a grafika:

  Lauda és Hunt ádáz ellenfeleknek tűnnek a történelemkönyvek és a film alapján is, de valójában kifejezetten csípték egymást: az életben barátok voltak már akkor, amikor egymás ellen versenyeztek, nem csak az angol - korai - visszavonulása után.

  60052837 673167459805834 8207085620400871252 n
 • Vasárnap az önkormányzat szervezésében állatpiknik volt Zuglóban, ahol egy kutyaiskolai bemutatón egy malac is beszállt az akadályversenybe. Mint kiderült, a Barbi névre hallgató malac a kutyaiskola tanítványa, ezért vette olyan ügyesen az akadályokat.

  60827073 2325778044361049 7774220079427747840 n
  Fotó: PetDelicat facebook
 • 2019. május 15-én született meg Nadja és Timba második kölyke, ami a Szonja nevet kapta, és az élesebb szemű látogatók már meg is pillanthatják az 1,5 kilogramm súllyal született kicsit -  írja vadaspark a hivatalos közleményben, egyúttal arra kérnek mindenkit, hogy kopogással, villanófénnyel és egyéb módon se zavarják a családot.

  oroszlán
  Fotó: Endrédi Lajos / www.zooszeged.hu

  A világos színezet nem faji, alfaji bélyeg, és nem is albinizmus, hanem Dél-Afrikában, Timbavati térségében a természetben is előforduló színváltozat. Igaz, miután kedvelt vadászcélpont volt a felfedezése után, a 1990-es évek végére már nem is tudtak vadon élő egyedeiről.

  A Global White Lion Protection Trust által közölt legfrissebb, 2018-as adatok szerint csak 11 fehér oroszlán él jelenleg természetes körülmények között, míg állatkertekben és tenyészfarmokon közel 300 egyede él. Az előbbiekben génmegőrzés a cél, hogy megőrizzük ezt a természetben is előforduló génváltozatot, amelynek eltűnéséért egyértelműen az ember lenne a felelős.

 • Csütörtökön írtuk meg, hogy a független színházak budai otthonának, az Átrium Színháznak a 2018 novembere előtt járó 218 millió forintos tao-támogatáshoz képest mindössze 50 millió forintot ítéltek meg - de azt is csak akkor kapják meg, ha lesz rá forrás, és akkor is csak 3 részletben.

  A színház emiatt olyan rossz helyzetbe került, hogy ha nem tudnak százmillió forintot egy hónapon belül megszerezni, akkor több előadásuk nyáron lesz látható utoljára, majd a legsikeresebb produkcióikkal elbúcsúztatják a színházat is.

  Valószínűleg már jóval a kulturális államtitkárság értesítése előtt elkezdett dolgozni Spáh Dávid a Kasszasiker című előadáson, amit június 17-én mutatnak be a színházban, de az élet vagyis az Emmi úgy hozta, hogy a leírása tisztára olyan, mintha most íródott volna:

  A Kasszasiker története szerint egy színház a bezárás szélére kerül: nem teljesítették a minisztérium által előírt kvótát. Így a túlélés érdekében muszáj tartani még egy bemutatót, amely ráadásul a kultúrpolitikai célokkal is összhangban van. A színészek nyári szünetet akarnak, a rendező végre egy komoly előadást szeretne csinálni, a minisztérium a kvótát, a polgármester a sikert várja, a kritikusok meg mindig mást. Így áll neki a társulat a nyár közepén színházat csinálni, miközben a rájuk küldött revizor már a záróleltárt készíti elő.

  A darabban - ami most már megkapta a Taodráma... részben alcímet is - játszik többek között Herczeg Adrienn, Gálvölgyi János, Péterfy Bori, Voith Ági és Brasch Bence.

  Ha megtetszett az ötlet, itt vehet rá támogatói jegyet, ha csak az Átriumot félti, akkor ide utalhat: 16200106-11575241 THEA Theatre Entertainment & Art Nonprofit Kft.