Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Megkezdődtek a médianapok az NBA-csapatoknál a 2018-19-es szezon előtt, LeBron James pedig először mutatkozott hivatalos eseményen új csapata mezében, még ha korábban edzésekről azért már kikerültek képek a Királyról.

  Dn4aCaTV4AA-V6d
  Fotó: Los Angeles Lakers
 • A napokban kólintott fejbe az egyik legjobb budapesti kraft sörfőzde legújabb kísérleti söre, a Magyar Uborkasaláta. Hiánypótló innivaló. Német alapstílus, orosz hangulat, magyar (és orosz) megvalósítás.

  Először is az illat, sőt az íz: nem uborkasaláta, hanem kovász. Azaz kovászos uborka. De az nagyon. Savanykás német berliner weisse az alapsör, de ha ruszkik igazán passzentos sört akarnak a vodka mellé, akkor megvan a tökéletes jelöltjük. Én csak a Finlandiát próbáltam mellé, csak úgy az íze kedvéért, mert orosz vodka nem volt a közelben, de tanúsíthatom: tökéletes az összhang.

  Tehát az illata, akár a másnaposságra kortyolt, hűvös kovászos uborkalé. És minimum olyan jól is esik. Bár joghurtot írnak a címkén összetevőként, ez pure szénsavas uborkalé komlókabátban. Semmi tejfölös selymesség, csak a kemény, savas uborkalé kompromisszum nélkül. Színe szalma, mint az alapsör, szerencsére senkinek se jutott eszébe zöld színezéket használni a hatás kedvéért, hozza anélkül is az uborkaságot.

  Könnyű, nem alkoholos (3,5%-os) sör, nyári melegbe, házibuli utáni reggel, vagy csak a mityisinszki metrógyár melletti csehóba vodka mellé telitalálat. Aki viszont nem kedveli az uborkát, kerülje el messzire! (Elkövető a Mad Scientist és a szentpétervári AF Brew.)

 • Egy tökéletes Malév-festésű Tu-154B2 fogadja az utasokat a Liszt Ferenc repülőtér egyik új utasmólójánál, méghozzá oktatási céllal.

  Az Aeroparktól kölcsönkapott géppel az új utashidak üzemeltetését gyakorolják rajta a földi kiszolgálók. Mivel egyik légitársaság sem tudna aktív gépet kölcsönadni hasonló célra, az Aeropark felajánlása elég nagy segítség.

  A gépet önkéntesek festették vissza az eredeti színekre, a régi Kuznyecov NK-8-as típusú hajtóművek beszerzése egyelőre folyamatban van.

  IMG 5283small
  Fotó: Hardy Mihaly / Budapest Airport fotó

  A Tupoljev Tu-154B-2 változat érdekessége, hogy annak kifejlesztésében éppen a Dr. Fülöp András által vezetett csapat működött közre, szovjet mérnökökkel együtt, a Malév igényei szerint. Ez azt jelentette, hogy a gép robotpilótáját alkalmassá tették az ICAO II-es kategóriájú műszeres leszállító berendezés jeleinek vételére, valamint az eredetileg ötfős személyzetet három főre csökkentették. Korábban a Tu-154-es kabinjában kisebb brigádértekezletet lehetett volna tartani, hiszen a kapitány és az első tiszt mellett dolgozott még navigátor, rádiós tiszt és fedélzeti mérnök is. A B-2 változatban a pilóták javarészt átvették a navigálás és a rádiózás feladatát, de megmaradt harmadik tagnak a fedélzeti mérnök.

  Az Aeropark Tu-154-ese várhatóan még néhány hétig látható lesz a 2B Terminál légi oldalán.

 • Mint azt mi is megírtuk, a Stormy Daniels néven egykor pornósként alkotó, és a szóbeszéd szerint Donald Trumppal is ágyba bújó Stephanie Clifford, most egy másfajta cerkát ragadott, és megírta memoárját, amit október elején fog megjelentetni. 

  A Guardianben megjelentek részletek a könyvből, amiben a színésznő Trump férfiasságát az átlagnál kisebbnek, de azért nem rémisztően kicsiként írja körül.

  A kibontakozó kuki-gate-be valamiért beszállt az orosz állami televízió is. A Kreml egyik kedvenc műsorvezetője,  Dmitry Kiselyov műsorának Militáns Pornó címre keresztelt szegmensében arról beszélt, hogy Clifford szakmájából fakadóan egészen mások a viszonyítási alapjai, és filmbéli partnereit groteszk méreteik alapján válogatták ki, így hát a világnak kötelessége Trumpot a férfit megvédeni. 

  Kiselyov a végén felteszi a mindenkiben motoszkáló kérdést: 

  Mégis mi legyen erre Donald Trump válasza? Húzza le a sliccét, és mutassa meg a javait? 

  (the Moscow Times)