új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Dübörög a negyedik Orbán-kormány törvényalkotási gépezete, szerdán például egyetlen napon betiltotta a parlament a hajléktalanságot, előkészítette a civilek börtönbe csukását és megadóztatását és megállította Sorost, többek között. Amikor viszont ennyire pörögnek a dolgok, akkor előfordul, hogy pár elütés, vesszőhiba benne marad a szövegben (amit nálunk jobban talán kevesebben tudnak). Varga Mihály nemzetgazdaságiról pénzügyire visszanevezett minisztériumának viszont

    nem elütést, hanem egy mosolygós fejet sikerült az adótörvény javaslatában hagyni :D

    áfa smiley 2.PNG

    Hogy ki kinek szánta a kis mosolyt a szöveg 66. paragrafusánál, vagy hogy kinek kellett volna azt kiszednie onnan, az egy rejtély, és ahogy a kormány kommunikációját nézzük, az is marad. Mindenesetre a szöveg most így, szmájlistul szerepel a Parlament honlapján, legalábbis egyelőre. A 29. oldalon tessék keresni ;)

  • Egy francia nanotechnológiai kutatócsoport megépített a világ legkisebb házát. Az épület puszta szemmel nem látható, egy mikrorobot segítségével építették fel, és csak számítógépen lehet megnézni. A besanconi Femto-ST Intézet szakemberei kisebb házat alkottak, mint egy karszőrzet átmérője: tíz mikrométer széles, 20 mikrométer hosszú és 15 mikrométer magas. (Egy mikrométer a méter egymilliomod része.)

    Az épület megépítésével kitoltuk a pontosság és az épületek méretének határait. Eredményeinknek köszönhetőn hajszálvékony üvegszálakat lehet eddig hozzáférhetetlen helyekre beilleszteni. (MTI)

  • Az indiai lótusz vízi-mocsári növény, ami főként Ázsiában és Észak-Ausztráliában él. Vannak fehér, rózsaszín és piros változataik is. Magvaik nagyon hosszú ideig megőrzik csírázó képességüket, egy 1288 éves példány magvát - aminek korát radiokarbonos módszerrel állapították meg - még sikerült kicsíráztatni. Nem véletlenül szimbolizálja a keleti vallásokban a megtisztulást és az újjászületést.

    Ez a képsorozat Vietnamban készült, Hanoi egyik vízinövény-kertészetében. Ámuljanak kedvükre!

  • Ilyen és ehhez hasonló dalszöveggel, még ennél is sokkal rosszabb zenével jelent meg egy videóklip, amelyet viszont nem kell komolyan venni. Az Antilope Kid feat. Walters Lili "Miért Ilyen Bonyolult" című szerzeménye ugyanis az Egynyári kaland című sorozatban hangzott el, amikor Walters Lili és Fehér Balázs Benő karaktere egy tehetségkutatóra készültek - szóval a dal szándékosan és ironikusan rossz, és mint ilyen, a maga nemében valójában egészen kiváló. (Legalábbis én így értelmezem a dolgot, ha tévedek, akkor viszont mindent visszavonok.)

    A zenét Antilope Kid, azaz a Kolin frontembere, Linczényi Márk írta, a dalszöveget pedig Bárány Márton, az Aranyélet és a Barátok közt egyik írója.

  • Egy harcos republikánus az I 40-es országút mentén, valahol Albuquerque és Amarillo között állította fel ezt az óriásplakátot az Oklahoma felé tartó oldalon:

    Liberálisok! Kérünk, haladjatok tovább az I-40-esen egészen addig, amíg el nem hagyjátok nagyszerű államunkat, Texast!

    Az óriásplakátról készített kép nagyot ment a Facebookon, felkapta a legfontosabb országos republikánus média, a Fox News is (én is ott láttam). Egyébként a magánkezdeményezésből fakadó politikai üzengetésnek szép hagyománya van a Tengerentúlon, nagy karriert futott be például a Tea Party egyik vezéralakja, Michelle Bachmann ájtatosságát megtrollkodó "Isten" üzenete.

    35646198 2049980871918239 5255835957826945024 n
    Fotó: Kyle Mccalie / Facebook
  • Szombaton, június 16-án új sörényes hangyászkölyök született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A szülőknek, Isabellának és Williamnek ez már a második utódja, az első még 2016-ban született, azóta ő felnőtt, és elköltözött egy csehországi állatkertbe.

    A most hétvégén született apróságot egy kis szerencsével már a nagyközönség is láthatja. Azt nehéz előre megmondani, hogy mikor vannak a megfigyeléshez ideális körülmények, de például délelőtt 10 óra tájban elég jók az esélyek, a hangyászok akkor szoktak enni kapni.

    A kölyök már nevet is kapott: mivel idősebb testvérét Bejglinek hívják, az ő neve Flódni lett.

    Ő Bejgli, az előző gyerek Fotó: Zoobudapest.com
    Ő Bejgli, az előző gyerek Fotó: Zoobudapest.com

    Itt pedig videón megnézheti Bejgli nagy utazását:

  • Bizonyára sokan emlékeznek még a nagy budapesti kacsacsalád-mentésre, amikor a rendőrök leállították a forgalmat, hogy a madarak nyugodtan átkelhessenek a folyón. Virginiai rendőrök is hasonlóan jártak el, csak ők nem cuki madarakat, hanem egy kígyót segítettek ki:

  • erdei fules bp 2018 0620 001 moharos zsolt
    Fotó: Moharos Zsolt / MME

    A Rákosmenti Mezei Őrszolgálatot arról értesítették ismeretlenek, hogy a XVII. kerületben a bagolyfiókákat nem etetik a szüleik, írja az MME. Kiérkezésükkor egy fiókát élve, egy testvérét és egyik szülőjét halva találták meg. A még élő fiókát az őrszolgálat vette gondozásba. Mint kiderült, az ismeretlen okból elpusztult erdei fülesbaglyot 2007 augusztusában fiókaként gyűrűzték Csehországban, Vlcnov mellett. 

  • A 22 éves Golovin az orosz válogatott legnagyobb tehetsége, korábban pedig állítólag a Chelsea és a Juventus is érdeklődött utána. Konkrétum azóta sincs egy esetleges átigazolással kapcsolatban, a játékos édesapja szerint Golovin nem is akar ezzel foglalkozni a vb alatt, de biztos benne, hogy képes lesz a következő szinten is képes lesz teljesíteni, illetve már angolul is elkezdett tanulni.

    Golovin értékén biztos, hogy sokat fog dobni a világbajnokság. Jelenleg 18 millió eurót ér a transfermarkt.com szerint, de meglepő lenne, ha a két meccs alatt egy gólt és két gólpasszt jegyző játékos 30-40 millió alatt hagyná el a CSKA Moszkvát.

  • Az észak-dél tengelyen ingázó kerékpárosok júliusig kereshetnek maguknak más útvonalat:

  • Michael Jackson hagyatékkezelője és a Columbia Live Stage kedden jelentették be, hogy zenés darab készül a 2009-ben elhunyt híresség életéről. A musical várhatóan 2020-ban debütál a Broadway színpadán.

    Az egyelőre cím nélküli darabot a kétszeres Pulitzer-díjas amerikai drámaíró, Lynn Nottage írja Jackson dalainak felhasználásával.     A produkciót a Tony-díjas brit koreográfus, Christopher Wheeldon rendezi és koreografálja. A szereplőkkel kapcsolatban még nem hoztak nyilvánosságra részleteket. 

    Korábban már Donna Summerről, Cherről, Gloria Estefanról, a The Go-Go's-ról, valamint a Huey Lewis and the News formációról is készült musical a saját dalaikra épülve. 

  • Csak úgy beleüvölteni a nyári éjszakába, hogy everybody's coming around to my place! / everybody's coming around to my place! / everybody's coming around! / O baby don't you see / everybody wants to be / your midnight man.

    Számomra ez a legfontosabb oka annak, hogy csütörtökön el kell menni Nick Cave-et megnézni a Papp László Sportarénába. Mert akkor az az éjszaka visszaüvöltött nekem.

    És öt másik ok, amiért kihagyhatatlan:

    • Az idén 60 éves Nick Cave művészeti pályája csúcsán van (mondjuk évtizedek óta), és kivétel nélkül átütő erejű koncerteket ad.
    • A Nick Cave & The Bad Seeds kikerülhetetlen zenekar, az egyik legnagyobb hatású, még jelenleg is aktív csapat.
    • Nick Cave átütő személyisége élőben hipnotikus erővel bír (ezt most olvastam).
    • Bár a zenekar aktív, és szerencsére nem is úgy tűnik, hogy ez változna, a közeljövőben újabb magyarországi koncertre nem sok esély van.
    • A koncert a zenekar köztudatba kerülésük évfordulója, ugyanis 34 évvel és alig pár nappal a hazai esemény előtt, 1984. június 18-án jelent meg első, From Her to Eternity című albumuk.
  • Az amerikai elnök egyébként állandó magyarázkodásban/perlekedésben van az embertelen bevándorlási gyakorlat miatt (több ezer határsértő családot szakítottak ketté), melyet republikánus oldalról is hevesen kritizálnak. De ahogy az lenni szokott, Trumpnak sikerült egy igazi trumpos gesztussal meghajlítania a narratívát:

    Mondjuk a gesztus nem volt eredeti, mivel - ahogy azt a CNN összeszedte - Trumpnak igen komoly zászlóölegető múltja van.

  • Jó hát nagyon cuki, hogy a kislány meghekkeli a család GPS-ét, és azt gügyögi, hogy akkor apu, fordulj jobbra, és mindenki elolvad a kocsiban, meg a Youtube előtt, főleg a 29-39 év közötti, esomar AB státuszú női főbevásárlók. Ez eddig lehetne akár egy alacsony fogyasztású kisautó, vagy egy kézkimélő aloe verás mosogatószer reklámja is, de aztán a kislány beszól apunak, ráadásul mindezt Eger városa szponzorálja. Nézzék csak!

  • Egy hőlégballonos, véletlenül vagy sem, de egy környezetvédelmi területről szált fel Svájcban, ami nem volt egy jó ötlet.

    Felszállás közben ugyanis megijesztett egy szarvast, több libát, kacsát és hattyút, ez pedig 700 frank (170 ezer forint) büntetést jelentett neki.

    (Via)