új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Tanulság nincs:

    szaki.PNG

    és

    szaka.PNG

    és

    24.PNG

    és

    szakad.PNG
  • Ha van rá igény, talán igen. Néhány elvetemült rajongó ugyanis kitalálta, hogy idén összehoz egy közönségtalálkozót a sorozat eredeti szereplőivel Budapesten. Hogy mindez összejöjjön, elindítottak egy közösségi finanszírozású kampányt, így a következő hetekben reményeik szerint összejön rá a pénz is.

  • Emmanuel Macron és felesége úszómedencét építene a francia elnök dél-franciaországi nyári pihenőhelyére, Fort de Brégançonra, írta a The Guardian. A medence telepítése biztosan nem lesz olcsó, hiszen egy kis szigeten fekvő műemléképületről van szó. A megszorító intézkedései miatt egyébként is sokat bírált elnök ezzel újra a támadások kereszttüzébe került, ahogyan már legutóbb is, amikor 1200 új porcelán tányért rendelt.

    forrás: wikipédia
    forrás: wikipédia
  • Az Európa Ligában induló Újpest új támogatót köszöntött. Schobert Norbi bevallotta, hogy őt igazából sohasem érdekelte a foci.

    "Nem pénzzel támogatom a csapatot, hanem biztosítom az étkezésüket" - mondta.

    Segíteni szeretne.

    Lila-fehér mezben pompáznak, (ujpestfc.hu)
    Lila-fehér mezben pompáznak, (ujpestfc.hu)
  • Még szerdán jelezte egy arnóti lakos, hogy biciklizés közben a szántón látott egy medvét. (Ez már a sokadik medveészlelés a napokban.) Az önkormányzat dolgozói, a helyi polgárőrség, a rendőrség és a nemzeti park munkatársai is ugrottak a hírre, de hiába keresték az állatot, már csak a nyomait találták meg. Ennek ellenére az önkormányzat facebook oldalán felhívásban azt írják, hogy

    a medve bármikor, bárhol felbukkanhat Arnóton, ennek tudatában élje mindenki a mindennapjait.

    Így a kerékpározást, futást, sétát, mezőgazdasági munkát „a medve esetleges felbukkanására tekintettel végezzék”. (boon.hu)

  • Ian Bremmer, politológus a CBS reggeli adásában elemezte az idei G7 csúcstalálkozót, és itt osztott meg egy apró anekdotát Angela Merkel, német kancellár és az amerikai elnök viszonyáról.

    Donald Trump a tárgyalások egyik legfeszültebb szakasza után, amikor szövetségesei nagy nehezen rávették, hogy írja alá a találkozó zárónyilatkozatát (amit a hazaútján aztán visszavont), az asztaltól felállva zsebébe nyúlt, előhúzott két cukorkát, Angela Merkel elé dobta, és azt mondta:

    Tessék, Angela. Ne mondd, hogy sose adok neked semmit!

    A politológus szerint Trump nem viccelődni akart. Éppen meg volt sértődve Merkelre és a többi résztvevőre a feszült csúcstalálkozó miatt, sőt Bremmer szerint Trump nem is akart elmenni az idei G7-re. "És amikor olyasmire kényszerül, amihez nincs kedve, akkor elég rosszul reagál" - mondta.

    Az idei G7 csúcstalálkozóról írt elemzős cikkünket itt lehet elolvasni. (444)

  • Elég drasztikus megoldásnak tűnik, de tényleg ki fogják kapcsolni az internetet egy órára minden egyes vizsga kezdésekor, miután 2016-ban már a vizsgák előtt kiszivárogtak a feladatlapok, és valóságos puskázási hullám söpört át az országon, tavaly pedig hiába kérték a szolgáltatókat, hogy tiltsák le a közösségi médiát a vizsgák idejére.

    Ez ráadásul nem is minden,

    • a június 20 és 25 közötti időszakban végig elérhetetlen lesz a Facebook az országban,
    • emellett pedig minden internetelérésre alkalmas elektronikus eszközt kitiltottak a vizsgák helyszínéről, amit fémdetektorral fognak ellenőrizni a bejáratnál,
    • plusz a biztonság kedvéért jelzavarókat és biztonsági kamerákat is felszereltek a feladatlapok nyomtatását végző helyeken.

    Kíváncsi leszek mi lesz erre a diákok válasza, de lelki szemeimmel már látom is magam előtt az Éretlenek örök klasszikus jeleneteit.

    (BBC)

  • Két évvel ezelőtt a Magyar Klipszemle közönségdíját nyerte meg Turan Khan (vagyis Nos' Chez az NKS rapcsapatból) az Újpest Fanatics című videóval, ami valószínűleg a legeslegjobb dal+videó kombó, amit a magyar fociról írtak valaha.

    Most Turan Khan ismét egy Újpesttel kapcsolatos dallal jelentkezik, de az Utolér A Lilák Átka! című dal már nem az újpesti büszkeségről, hanem a klub tulajdonosáról, Roderick Duchatelet-ről szól.

    Duchatelet-nek a legnagyobb bűne, hogy hatalmas felháborodás ellenére megváltoztatta az Újpest címerét. Ráadásul az új címer miatt az Újpest az egész magyar foci vicce lett, mert a logó leginkább egy lila vécédeszkára hasonlít.

    A klipben Turan Khanék elég kemény dolgokat vágnak a belga tulajdonos fejéhez, és leginkább azt várják, mikor tűnik már el a klub környékéről. A helyzet érdekessége egyébként, hogy az első osztályban az Újpest lassan az utolsó csapat, amelynek nem fideszes politikus vagy oligarcha a tulajdonosa.

  • Pár napja mentem át a Zala megyei Szentmargitfalván, ahol a képen is látható épületre rámutatva azt mondták nekem, hogy minden bizonnyal ez Közép-Európa legkisebb önkormányzati hivatala.

    20180619 080240
    Fotó: Fehér János

    Amikor ott voltam, nem volt éppen nyitva a ránézésre két szobából álló kiskockaház. Nem is vagyok teljesen meggyőződve róla, hogy valóban működik a 73 lakosú falu hivatala, de a kint maradt falragaszok a gyermekjóléti szolgálatról meg a kis magyar és EU-s zászló mégis valami élő funkciót sejtet. Méreteiben tökéletesen passzolt a hivatalhoz az előtte felállított kisturul.

    Ha tud ennél is kisebb hivatalról, írja meg nekem.

  • Néhány héten belül négy fiatal uráli bagoly kezdheti meg önálló életét a Bécsi Erdőben. A kéthónapos madarak – két hím és két nőstény – a Schönbrunni Állatkertben keltek ki, és már a Lainzer Tiergartenben, egy röpdében gyakorolnak a szabad életre.  

    Az ilyen visszatelepítéseknél általában az szokott történni, hogy az állatok eleinte a röpde közelében maradnak, ahol némi táplálékot is kapnak, amíg a nyár folyamán belejönnek a vadászatba. Ausztriában már évtizedekkel ezelőtt kipusztultak az uráli baglyok, 2009-ben azonban visszatelepítési projektbe kezdett a Bécsi Állatorvostudományi Egyetem. Azóta összesen 298, állatkertekben és tenyésztőközpontokban kikelt madarat engedtek szabadon Ausztria erdeiben. A visszatelepítési projekt célja, hogy annyira elterjedjen az uráli bagoly Ausztriában, hogy a populációik keveredhessenek a szomszédos déli és északi országok állományaival.

  • Június 20-án, 17 órakor tartotta évzáró ünnepségét az I. kerületi Batthyány Lajos Általános Iskola (a Batyi). Az ünnepséget, mint mindig, ezúttal is az udvaron tartotta (volna) az iskola. Ebben az időszakban valamiért a Red Bull Air Race is edzést tartott, vagy főpróbát, vagy legalábbis valamit, ami eszméletlen hangos volt. Mindenesetre idén az egész ünnepségből semmit nem lehetett hallani.

    Nyilván a pilótáknak fogalmuk sem lehetett arról, hogy amíg ők tébolyító hangokat adnak ki, addig lent éppen diákkórus énekelne, a kis elsősök szavalnának hangosítás nélkül, vagy felolvasnák a kitűnő tanulók nevét, vagy az igazgató elbúcsúzna a több étvizedes pedagóguspálya után nyugdíjba vonuló tanítónéniktől. Ez most teljesen kudarcba fulladt, Nem barokkos túlzás, így történt.

    Egy város attól jó, ha sokféle esemény van benne, nyilván olyan is, amely egyesek számára tökéletesen idegen, vagy inkább irritáló. ez ízlés kérdése. A Batthyány tér környéket12,9 millió forintért megbénító esemény eddig sem volt a szívem csücske, a meghekkelt iskolai évzáró után semmivel sem lett szimpatikusabb.

  • Sokmindenre számít az ember, ha kimegy megnézni egy baseball meccset, de arra tuti nem, hogy fejbe fogják lőni egy hot doggal, pedig a Philadelphia Phillies meccsén pontosan ez történt az egyik szurkolóval.

    A Phillies kabalafigurája éppen a szuperegyedi hot dog ágyújával lövöldözte a közönséget a csapat hétfői meccsén (ami már önmagában vet fel kérdéseket, mint ahogy az is, hogy mi a fenének van egyáltalán hot dog ágyúja a Philliesnek), mikor véletlenül pont telibetalálta az egyik szurkoló arcát.

    A nő elmondása szerint elég nagy kárt tud okozni egy ágyúból kilőtt hot dog, a szemüvegét azonnal leverte, és bár agyrázkódást nem szenvedett, így is úgy néz ki, mintha megverték volna, a szemében pedig vérömleny keletkezett a becsapódás következtében.

    A csapat abszolút jól reagálta le a dolgot, ingyenjegyet ígértek a nőnek egy meccsre, ő pedig szintén nem reagálta túl az egészet, nem tervezi beperelni a Philliest.

    (Bleacher Report)

  • A 76 éves Paul McCartney szeptember 7-én adja ki legújabb szólólemezét, az Egypt Station című anyag öt évvel a 2013-as New után érkezik majd. A 14 számos album a Beatlesből ismert zenész egyik festménye után kapta a címét, a producer pedig az a Greg Kurstin volt, aki korábban többek között Adele-lel, Beckkel, Siával, Lily Allennel, Kelly Clarksonnal és a Foo Fightersszel is dolgozott. A lemez egyik dalán a OneRepublic frontembere, Ryan Tedder is producerkedett. Két számot már hallhatunk is az anyagról:

    I Don’t Know:

    'Come On To Me:

  • Na jó, persze ez nem igaz, de ez az utolsó reménysugarunk, nekünk budapestieknek, hogy megtaláljuk ennek a rohadt lámpaoszlopnak a gazdáját. Nem csak hogy ronda, de ijesztő is, a fene se tudja például, hogy áramtalanítva van-e.

    A Járókelők.hu történetének egyik legelkeserítőbb esete, hogy bár két bejelentés is született róla egymástól függetlenül (itt, meg itt), fél év alatt azt sem lehetett kideríteni, hogy kihez tartozik. Szerencsére, mind az Elmű, mind a fővároshoz tartozó BDK tökéletesen jó alibivel rendelkezik arra, hogy nem ők tették ide.

    Lehet, hogy tényleg a dunai kalózok állították fel ezt a titokzatos lámpát, hogy világítson nekik. Sőt! Lehet, hogy tényleg kincs van benne.

  • A kék metró megállóiban található műalkotásokat végigvéve került szóba először Kányádi-pad, mely tegnap, a költő halála alkalmából ismét szerepelt az Urbanistán. Az Arany János utcai állomáson áll, felette csöpp tábla a verssel, amelynek köszönhetjük, de hogy kinek az "alkotásáról" van szó - vagyis ki találta ki, hogy megvalósítsák a verset -, azt nem tudtam. Egészen mostanáig.

    Egy kedves olvasónk elküldte nekem azt a Népszabadság-cikket, amely az állítás évében, vagyis 1993-ban jelent meg. Eszerint egy nyugdíjas budapesti házaspáré az ötlet:   Kunfalvi Endre és felesége     találta ki, hogy meg kellene valósítani a Hiúságot. A BKV-nál először süket fülekre találtak ( „Magánjellegű dolgot nem lehet közterületen elhelyezni. Főleg nem a metróban!”), de végül eljutottak a sajtóosztály akkori vezetőjéhez.  Vitéz Ágnes  maga is szerette a verseket, felkarolta az ügyet. 

    Nyáry Krisztián, aki akkoriban szintén a városházán dolgozott, és segített a projekt megvalósításában, a következőket írta erről: "Nagyobb politikusi morgásra számítottunk – élő embernek emlékművet? De végül ez volt az egyik ritka kivétel, amit a bizottsági képviselők egyhangúan szavazták meg, bár volt köztük, aki bevallotta, nem tudja, ki az a Kányádi."

  • "A Kiscelli Múzeum alighanem azoknak állította össze ezt a kiállítást, akik amúgy is odáig vannak a társasjátékokért. De olyan jól sikerült, hogy ha elvetődnek oda, azok is bele fognak szeretni a társasjátékozásba, akik eddig voltak olyan pechesek, hogy mindezidáig fertőzésmentesek tudtak maradni" - írtuk korábban a Te jössz?! című kiállításról lelkendező cikkünkben, amellett, hogy leírtuk, mennyi baromi izgalmas dolog fért el a Kiscelli termeiben a társasjátékozás tágan értelmezett témakörében.

    De a kiállítás már rég bezárt - viszont június 15-én újra megnyitott, úgyhogy aki eddig kihagyta, augusztus 20-áig, kedd-vasárnap 10.00 és 18.00 között újra megnézheti a Kiscelliben.

  • Minden Devecserben kezdődött azon a március 31-én, amikor 11 óra körüli időben a rendőrök "ellenőriztek egy kaposvári járművezetőt. A sofőr személygépjárművének hátsó ülésén és csomagtartójában közel száz kilogramm szarvasagancsot találtak".

    Az 57 éves ellen orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, írja a rendőrség. Aztán azt is kiderítették, hogy honnan származnak az agancsok, ezután egy 34 éves noszlopi és egy 56 éves devecseri lakost is meggyanúsítottak, hogy engedély nélkül gyűjtötték össze a helyi erdőterületekről a csontnyúlványokat. Ellenük lopás bűntett, a devecseri férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult. Most pedig az ügyészségre kerültek az iratok.