új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Fábián Melinda világ vezető ketrecharc-szervezetének szingapúri gáláján lép ketrecbe a koreai Kim Dzsi Jeon ellen (elnézést, ha rosszul írtam át a koreai nevet, de csak az angol változata van meg), méghozzá 57 kilóban. Az 1987-es születésű magyar kempós az Ultimate Fighting Championship valóságshow/tehetségkutatóján vett részt, és annak ellenére, hogy a döntő előtt kiesett, kapott még egy esélyt a show fináléjában, ahol az esélyesebb DeAnna Bennett-tel szemben sikerült döntetlent kiharcolnia (pontosabban az amerikainak sikerült kiharcolnia a döntetlent, mivel Fábián a meccsen egy fejrúgással megfogta őt, és csak egy pontlevonásnak köszönhette, hogy nem kapott ki).

    Annak ellenére, hogy Fábián teljesítménye nem volt átütő, nem volt kérdéses az újabb meccs (már csak azért sem, mivel súlycsoportját csak tavaly hozta létre a UFC); ezúttal egy profi szinten tapasztalatlan, 1-1-es mérleggel rendelkező koreai ellen (az ázsiai gálákon általános gíkorlat, hogy a kvázi-helyi bunyósokat amerikai/európai ellenfelekkel szemben próbálják ki). Kimnek ráadásul kemény fogyasztáson kellett átesnie ahhoz, hogy beférjen a légsúlyba, ami rendkívül jó hír Fábián számára.

    Az meg a nézőknek jó hír, hogy a gála emberi időben, szombat reggel 10 30 körül kezdődik, és a Sport1 közvetíti.

  • A füleskuvik (Otus scops) Magyarország legkisebb fülesbaglya, Európa egyetlen vonuló bagolyfaja, a telet Afrikában töltik, majd tavasszal érkeznek vissza téli szálláshelyükről.

    fules
    Fotó: Jusztin Balázs

    Néhány természetszerető magánszemély a Filmdzsungel Stúdióval közösen működteti a világ egyetlen füleskuvik élő webkameráját. A statisztikák szerint az állatok népszerűségi versenyében a bagolyfélék – különösen a pelyhes fiókák –  előkelő helyen vannak. 

    A kis fülesek pár napja keltek ki a tojásból és szépen cseperednek, várhatóan július elején repülnek majd ki a fészekből, addig viszont sor kerül meggyűrűzésükre is.

    A tojót és a négy fiókát nem egy, hanem rögtön két hím füleskuvik is eteti. Ez ritka jelenség nem csak a füleskuvikoknál, de más madárfajoknál is, viszont nagyban megnöveli a fiókák sikeres kirepülésének esélyét.

    Itt az egyik élő kamera:

    Ez pedig szinték egy kuvik-kam, csak nem füles:

  • 12 500 fontért (kb. 4,6 millió forintért) árverezték el azt az ezüst étkészletet, amit még Adolf Hitler 50. születésnapjára készítettek a náci vezetőnek.

    A két késből, három kanálból és három villából álló étkészlet Dorsetben került elő, amikor kipakolták a bútorokat egy volt katonatiszt házából. Mindegyiken rajta vannak náci jelképek, és Hitler nevének kezdőbetűi.

    Fotó: Charterhouse Auctioneers

    Az Egyesült Királyságban nem illegális ezek árusítása, de arról vita volt, mennyire ízlésesek az ilyen aukciók, és több képviselő is tiltást szeretne elérni.

    A vevőről semmit sem tudni, csak annyit, hogy online licitált. (BBC)

  • 1800 kilométert traktorozott három svájci szurkoló, hogy a helyszínen nézhessék meg a Szerbia-Svájc mérkőzést. Június 9-én indultak Küssnachtból és tegnap érkeztek meg Kalinyingrádba. 

  • maxresdefault

    Igen, harminc éve kezdett bontakozni a magyar szintipop, aztán lett magyar Depeche Mode, a többi pedig már történelem. Ákos néhány hete a saját Youtube-oldalán tette közzé a Bonanza Banzai legelső felvételeit, a csupán néhány száz példányban megjelent, Ladies From That House című kazetta-maxi anyagát. Ezen már ott volt a későbbi nagy sláger, az Induljon a banzáj! - csak eléggé másként, mint ahogy később megismertük. A magyar elektronikus zene hajnala bájos szintiprüntyögéssel 1988-ból. C'mon Start The Banzai!

  • Felavatták a dabasi Jézus-szobrot az Áldos Hagyományőrző, Kulturális Egyesület szervezésében. A szobrot ifj Szabó István készítette, a talapzattal együtt 10 méteres.

  • british steel

    A legjobbkor jön Magyarországra a Judas Priest: hiába lesz jövőre ötven éves a legendás heavy metál együttes, nemhogy nem hanyatlanak, de új lemezüket, a Firepowert elsöprő kritikai siker övezi, elég nagy az egyetértés abban a kritikusok között, hogy csaknem harminc éve nem adtak ki olyan jó lemezt Rob Halfordék.

    A július 24-i budapesti Aréna-koncertre készülve a szervező volt szíves eljuttatni hozzánk is néhány érdekességet az együttesről, én meg kíváncsi vagyok, hogy van-e benne újdonság az igazi rajongók számára, szóval aki igazi rajongónak érzi magát, szavazzon alul.

    • A banda neve egy 1967-es Bob Dylan számból származik: The Ballad Of Frankie Lee And Judas Priest. Bruno Stapenhill, az alapító basszusgitáros ötlete volt a név, és a banda többi tagja azonnal elfogadta.
    • Rob Halford elég sok munkát kipróbált, mielőtt a Judas Priest énekese lett, dolgozott pornómoziban, de volt színpadi világosító is. Ez utóbbi tapasztalatát átmentette a zenekar színpadi megjelenésének kialakításába is, és ezért kezdtek el abban az időben még csak kizárólag színházakban használt vizuális effekteket is használni a koncertjeiken.
    • British Steel című albumuk ikonikus, borotvapengés borítóját a lengyel származású Roslaw Szaybo tervezte, és szintén az ő munkája a banda azonnal felismerhető logója is. Bár a zenekar tagjaival baráti kapcsolatot ápol, a világhírű festőművész–fotós–grafikus kifejezetten nem szereti a metál zenét. A Judas Priest mellett tervezett még lemezborítót többek között Janis Joplin, Roy Orbison, The Clash, Miles Davis, Elton John és Santana számára is.
    • A British Steel albumcím egyébként Glen Tipton gitárostól származik, aki ipari tanuló volt a British Steels nevű fémmegmunkáló üzemben.
    • A 2001-es Rocksztár című film – Mark Wahlberg és Jennifer Aniston főszereplésével – annak a Tim Owensnek az igaz története, aki 1996 és 2003 között Rob Halfordot „helyettesítette” a Judas Priest énekesi posztján. A banda dobosa fedezte fel egy Judas Priest tribute zenekarban, gyakorlatilag az egyetlen ember volt, aki képes volt Rob Halford sikolyait is tisztán kitartani.
    • Rob Halford nem csupán saját szóló anyagain énekelt a Judas Priesten kívül, például kétszer is beugrott énekesnek Black Sabbath koncertre; először 1992-ben énekelt végig 2 bulit Ronnie James Diót helyettesítve, majd 2004-ben Ozzy Osbourne helyett lépett színpadra, amikor Ozzy lebetegedett az amerikai turnén.
    • Bár az énekesnek elég szép gyűjteménye van klasszikus és értékes autókból, mint Aston Martin, Corvette, egy speciális Mustang, és persze mellette a Harley Davidson motorok, mégis egy teljesen átlagos, 2006-os Cadillac DTS-sel szokott közlekedni. „Megbízható, nem feltűnő, és senki nem akarja ellopni” – kommentálta nemrég ezt a szokását.
    • A Judas Priest is bekerült a Simpson család egyik részébe, azonban az alkotók eltévesztették a zenekar stílusát, amin a rajongók annyira felháborodtak, hogy a következő epizódban Bartnak százszor le kellett írnia egy táblára, hogy a „Judas Priest nem death metál”.

    Hatalmas Judas Priest-rajongó vagyok, és...

  • Rafael dos Anjos nem egy puhány figura. Oké, egy volt UFC-világbajnok nyilván alapból kemény arc, de a brazil konkrétan félig leszakadt füllel bunyózta végig júniusban a Colby Convington elleni címmeccsét (amiről itt olvashat). Dos Anjos füle még egy tavalyi edzésen sérült meg, utána a UFC 225-ig nem kevesebb, mint ötször varrták össze a sebet. A sérülést nyilván nem verték nagydobra,az érintett csak most csütörtökön jött elő a történettel és egy instagramos "A kemény helyzetek szülik a kemény embereket"-bejegyzéssel, melyben tudatta, hogy mivel most nincs lekötve meccse, ezért egy plasztikai sebésszel végre rendbeteteti a fülét.

    Maga a meccs nyilván nem tett jót annak a bizonyos fülnek, különösen mivel Covington stratégiájának az volt a lényege, hogy a brazilt az oktagon (ez a "ketrec" hivatalos neve) falánál nyomorgassa-gyűrje öt meneten keresztül. Az a kívülállók számára már az első menetben nyilvánvalóvá vált, hogy valami nem stimmel, mivel elkezdett szivárogni a vér a füle mögül (én azt hittem, hogy egy fogásból eleresztett könyökütés hasította fel a bőrt), de az csak most derült ki, hogy dos Anjos

    A meccs alatt arra végig gondolt, hogy bármelyik pillanatban leeshet.

  • Screen Shot 2018-06-22 at 12.15.56.png

    Nem, nem a Hell reklám miatt, bár állati jó lenne, ha a Comedy Central hamarosan bemutatásra kerülő új Roastja (ez egy olyan műfaj, amiben egy ikonikus figurát a pályatársai, haverjai, vagy csak sima viccesemberek halálra szívatnak, de jófejségből és szeretetből, és közben durvákat szólnak be egymásnak is) erről is megemlékezne. A műsor felvételére július 14-én kerül sor Los Angelesben, a műsorvezető (akit ebben az esetben roastmasternek hívnak)  Joseph Gordon-Levitt lesz, de azt nem tudni, ki fog beszólni Willisnek még (Demi Moore? Ashton Kutcher?). A műsort július 29-én láthatjuk a tévében. 

  • Nem jött be az iráni szurkoló férjek ördögi terve:

  • Azt már sokszor megállapítottuk a szerkesztőségben, hogy a legszürreálisabb dolgokkal a kis falvak kocsmáiban lehet találkozni. Bázakerettyén is elég meglepő kép, sőt képek fogadtak a B24-ben. A két kép között természetesen a foci-vb ment.

    A falon világháborús jelenetek, Vietnamot idéző, vad bombázós harc, meg világos egyenruhában feszítő katonák. Elég gyorsan kiderült, nem valami Apokalipszis most utánérzésről van szó, hanem Bázakerettye múltját örökítette meg egy helyi kéz.

    20180618 172249
    Fotó: Fehér János


    Bázakerettye az egyik első magyar olajlelőhely volt, a második világháborúban tehát stratégilag is fontos település. Érthető, hogy taktikai okokból a szövetségesek jól le is bombázták. Bázakerettyére 27 darab amerikai Liberator dobott 174 tonna rombolóbombát.

    Az pedig a sors iróniája, hogy Bázakerettyét éppen az amerikaiak fejlesztették fel az 1930-as években. Az olaj megtalálása után amerikai mérnökök építették fel a települést, lett fürdő, kultúrház, amerikai stílusú kertváros.

  • A Momentum kecskeméti szervezete örökbe fogadta Zarinát, a kecskeméti állatkert új szurikátáját.

    A szervezet felajánlotta további segítségét is a vadaskertnek, a jelképes örökbefogadás által pedig remélik, nemcsak Zarina, hanem a többi állat is jobb körülmények között élhet - mondta Bodrozsán Alexandra, a Momentum helyi szervezetének elnöke.

  • Oké, azt hiszem a cukiságversenyt az Üllői úti FSZEK fiókkönyvtár nyerte ezzel a szerdai Facebook-poszttal:

  • Thaiföldön videózták le, hát, épületes látvány, az tuti:

  • Újra itt a nyár, újra itt a Steam Summer Sale, úgyhogy végre megint vehet mindenki legalább harminc olyan játékot, amivel sosem fog játszani, de hát "olyan olcsó volt, nem bírtam nem megvenni".

    Idén is van amúgy minigame, űrlényekkel kell harcolni benne, de a cikk írásának pillanatában egyelőre a felhasználók állnak nyerésre a szerverekkel szemben, úgyhogy fogalmam sincs milyen.

    Végezetül álljon itt ez az örök klasszikus videó, a leárazások legyenek mindenkivel!

  • A februári téli olimpián a rövidpályás gyorskorcsolyaváltóban győztes Liu Shaoang megkapta érettségi bizonyítványát – ki is posztolta a Facebookra.

    shaoang

    Pillanatnyilag ő a legfiatalabb magyar olimpiai bajnok, márciusban töltötte be a huszadik évét.

  • Amerikában éppen teljes fordulatszámon pörög a balhé a szüleiktől elszakított menekült gyerekek kapcsán, a sztori röviden annyi, hogy Trump betiltotta, hogy szétszedjék a családokat, ami miatt a rajongói ünneplik, pedig hát az egész családszétszakításos szabályt is ő hozta. A first lady, Melania Trump most a kedélyeket csillapítandó, elment a mexikói határ közelébe meglátogatni a menekült gyerekeket, de ezt sem sikerült tökéletesen megnyugtatóan.

    Az elnök felesége ugyanis egy árban dicséretesen visszafogott (39 dolláros), de eléggé félreérthető feliratú kabátban ment a gyerekek közé, az volt a hátára írva: "I really don't care. Do U?", vagyis "Engem aztán tényleg nem érdekel, hát téged?". A Fehér Ház szóvivője igyekezett leszögezni, hogy ebben semmi rejtett üzenet nem volt, a CNN viszont emlékeztet arra, hogy a volt szupermodell Melania különösen odafigyel az öltözködésére, és egy sor külföldi protokoll-látogatásán aratott nagy sikert a vendéglátói kultúrája felé finom tiszteletadást mutató ruházatával, például a Távol-Keleten, Franciaországban, Olaszországban vagy Szaúd-Arábiában. Elég életszerűtlen, hogy ezek után felkapjon egy olyan kabátot egy ilyen fontos médiaeseményre, és el sem olvassa, mi van rá írva. Igaz, az ellenoldali olvasat - miszerint ez direkt beszólás volt - legalább ennyire értelmetlen.

    Hát ilyen dolgokon pörögnek az amerikaiak mostanában ahelyett hogy azt figyelnék, hogy lökik a szakadék szélére az argentinokat a horvátok.