Diána
11 °C
24 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A NASA a naptevékenység erősödését észlelte, ami azt jelenti, hogy új napciklus kezdődhet. A napsugárzás ilyenkor néha az átlagtól akár 30 százalékkal is eltérhet bizonyos hullámhossztartományokban. 

  A NASA képén a baloldalon szoláris maximumkor észlelhető napkitörések és napfoltok láthatóak, míg a jobb oldalon egy nyugodtabb időszakban készült felvétel áll kontrasztban vele.

  A naptevékenység, amely hozzávetőlegesen 11 éves ciklusokat követ, a szoláris maximumoknál akár a műholdakat és a kommunikációs jeleket is megzavarhatja rövid időkre.

 • Bár este tizenegy órakor minden magyarországi szórakozóhelynek és étteremnek be kell zárnia az Orbán-kormány által elrendelt járványellenes intézkedések miatt, azért vannak kiskapuk, legalábbis keresik őket. Egy kaposvári szórakozóhely üzemeltetője felmérést készít a követői között azzal kapcsolatban, hogy klipforgatás és profi fotózás ürügyén buliznának-e náluk.

  A helyzetet kicsit bonyolítja, hogy ez esetben a bejáratnál le kell adni a személyes adatokat, ami lehet, hogy néhány bulizni vágyónak meredek dolog, főleg úgy, hogy így egyszerűsített formában tulajdonképpen foglalkoztatottakká válnának. Hogy az ehhez kapcsolódó költségeket ki vállalná,  az egyelőre kérdéses, csődbe menni viszont – vírus ide vagy oda – nyilvánvalóan senki nem akar. 

 • A világszerte ismert grafikus az őt foglalkoztató aktuális témákat dolgozza fel hétről-hétre elgondolkodtató formában. Most a légszennyezést vette újra elő, amely már számos korábbi grafikáján megjelent, és szerte a világon gyötri az embereket.

  119673356 372377997253080 5202331152514432295 n
  Fotó: pawelkuczynskiart / instagram
 • Chui medvének is hosszú hete volt a Gerald Durrell által alapított állatkertben. Nem úgy tűnik, mint aki készülni szeretne az állatkert támogatotására létrehozott 13 kilométeres Durrell Challange futásra. A szeptember 27-én megrendezett kihíváson Henry Cavill is ott lesz, aki Supermant, Scherlock Holmes-t, és Riviai Geraltot is alakította már.