Jónás, Renátó
4 °C
10 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Sean Spicer közel másfél évig volt a Fehér Ház szóvivője Donald Trump elnöksége alatt, 2017 júliusában döntött úgy, hogy inkább lemond. Pár hónapra el is tűnt a nyilvánosság szeme elől, majd a 2017-es Emmy-gálán ismét színre lépett. Akkor persze még senki nem sejtette, hogy micsoda nagy visszatérés várható 2019-ben. Sean Spicert ugyanis beválogatták a Dancing with the Stars (a Szombat esti láz című műsor amerikai megfelelője) 28. évadába.

  Képernyőfotó 2019-11-12 - 9.52.13.png

  Ennek persze sokan nem örültek, a műsornak otthont adó ABC csatorna egyik munkatársa például úgy fogalmazott, hogy ez "egy óriási pofon nekik, akinek hónapokon keresztül kellett elviselniük Spicer süket dumáját, akiknek nehéz pillanatokat szereztek a Fehér Ház hazugságai és dezinformációs tevékenysége". Persze a nézők sem voltak elragadtatva Spicertől, aki ennek ellenére viszonylag sokági megúszta, hogy kiszavazzák. Az évad kilencedik epizódjában azonban eljött a pillanat, amire annyian vártak, Spicernek mennie kellett. 

  Úgy tűnik, az Egyesült Államok elnöke is követte az eseményeket, ugyanis a Twitteren mindenkit arra buzdított, hogy szavazzanak Spicerre, majd amikor kiderült, hogy az egykori szóvivőnek mennie kell, arról posztolt, hogy milyen remek és lojális ember is ő, és persze gratulált a műsorban nyújtott teljesítményéhez. 

  (CNN)

 • A jövő itt liheg a nyakunkban, szeptemberben a Boston Dynamics bejelentette, hogy ígéretükhöz híven most már meg lehet rendelni Spot (korábban Spot Mini) nevű robotkutyájukat. Persze Spot még nem elérhető a szélesebb rétegek számára, nekik/nekünk egyelőre maradnak azok a videók, amiket a különböző cégek és oktatási intézmények töltenek fel egyre ügyesebb robotjaikról. 

  A Massachusetts Institute of Technology (MIT) például pár nappal ezelőtt osztott meg egy rövid felvételt arról, hogyan játszadoztak Mini Cheetah robotjaik az egyetem előtti parkban az avarban. A videó talán még azoknak is szórakoztató lehet, akikben a Black Mirror Metalhead című epizódja mély nyomokat hagyott, és talán ezzel sikerül enyhíteni az ellenszenvet, amit esetleg a robotkutyák irányába érez. 

  Az MIT robotkutyái robotgepárdjai 9 kilót nyomnak, 12 elektromos motor segítségével mozognak, és 9 km/órás sebességre is képesek. Vagyis egyelőre nem olyan gyorsak mint egy igazi gepárd, és nem is olyan okosak, ugyanis ahogyan a videón is látszik, egyelőre táviránytással működnek.

  mini cheetah.gif
  Fotó: MIT

  (The Verge)

 • A jó ég tudja, hogy mi történt a Westworld második évadában, bár ha jobban visszagondolok, a jó ég tudja, hogy mi történt a Westworld első évadában, pedig azt még láttam is. Mindenesetre a western/robotos sci-fi vissza fog térni egy harmadik évadra is, ehhez pedig megérkezett az első promó, ahol egy szó nincsen kalapos emberekről, meg robotokat sebző revolverekről, hanem egy Incite nevű, adatbányás gigacég reklámja az egész.

 • Vasárnap érte el az 1000 zsák szemetet Párdy Bence, aki a I. Tisza-tavi PET Kupa után felmondott a munkahelyén, és július elsején költözött le a tóra, hogy folytassa a szemétszedést. 

  Párdy Bence az Indexnek elmondta, eddig sátorban, majd egy lakókocsiban lakott a tiszafüredi kempingben, de hidegre fordult az idő, úgyhogy most egy baráti felajánlásnak köszönhetően Abádszalókon egy apartmanba költözik, "három és fél hónap után jó lesz már házban lakni", mondta nevetve.

  A hideg azonban nem tántorítja el a szemétszedéstől, a befolyt támogatásokból tudja folytatni még egy darabig, legalább november végéig biztosan ott szeretne maradni a tónál.

  Mikor megkérdeztem, hogy ezer zsák szemét összeszedése után nem fáradt-e el még, azt felelte,

  nem szoktam elfáradni, csak nagyon ritkán.