új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Újabb arcpirító példáját leplezték le a Hulladékvadász.hu-n annak, hogy egyesek pár forintos tételek miatt is képesek a határba kivinni a szemetüket. A szemetelésről videó készült, amin látszik, ahogy a szemetelő egy félreeső helyszínre hajt, és megszabadul a hulladéktól, ezzel szennyezve a környezetet.

    A kamerát több kisebb-nagyobb incidens (lopás, állatkínzás, szemétlerakás) után rakatta ki a közeli ház tulajdonosa. A környékbeliek eleinte nem gondolták, hogy ezek tényleg működnek, mert folytatták a bűnözést a kamerák alatt is, de azóta több esetből rendőrségi ügy lett. Szemetelést eddig nem jelentett fel, mert ilyen jól még nem sikerült felvennie, vagy ismerte az illetőt, és visszadobta neki a saját udvarába - írta a kamera tulajdonosa. 

    A szemetelő hagyott ott egy egy műanyag zsákot, benne valami nagyobb állat rohadó belsőségeivel, egy nagy doboz, benne egy birkának tűnő állat frissen lenyúzott bundájával és egy véres piros dzsekit. Ez akár veszélyes hulladéknak is minősülhet. A felvételt a Hulladékvadász továbbította az önkormányzatnak. 

    hulladek.png
  • A dél-alaszkai Katmai Nemzeti Park a héten beindította a Medvekameráját, ami elvileg azt jelenti, hogy Youtube-közvetítésben lehet nézni a lazacra vadászó barna macikat. Mintha megérezte volna a nemzeti park, hogy a magyarok épp medvelázban égnek.

    Mondjuk én percekig hiába néztem a streamet, medve nem bukkant fel benne, csak a patak csobogott. Mindenesetre itt lehet próbálkozni:

    Illetve ezen a linken van több élő kamera is, ugyanebből a parkból. (Earther)

  • Árverésen elkelt az a fából készült kellék, amit Harrison Ford használt lézerpisztolyként a Jedi visszatérben. A fegyverért 550 ezer dollárt fizettek, ami nagyjából 153 millió forintnak felel meg.

    A BBC azt írja, hogy ezzel a sugárvető lekörözte Luke Skywalker fénykardjának markolatát is, azért 450 ezer dollárt fizettek.

    A filmes ereklyék James Schoppe, az eredeti Star Wars-trilógia művészeti vezetőjének tulajdonában voltak, 30 év után adott túl rajtuk. Közel negyven tárgyat árvereztek el.

  • Megan Brainard kutyatulajdonos vehette át a világ legrondább kutyájának járó trófeát, amelyet Zsa Za névre hallgató 9 éves angol buldogja nyert el a kaliforniai Petalumában rendezett kutyacsúnyasági világbajnokságon 2018. június 23-án – közölte az MTI.

    Le a kalappal.

  • Sárral keni be száraz levelekkel borított testű társát egy férfi a Manilától 120 km-re, Nueva Ecija tartományban fekvő Bibiclat településen. A helyi lakosok a több mint 100 éves rituálé során száraz levelekbe öltözve körmenetet tartanak és védőszentjükhöz, Keresztelő Szent Jánoshoz imádkoznak bőséges termésért és egyéb kívánságaik teljesüléséért. (MTI) 

  • Különös élménben volt része az AirAsia egyik indiai belföldi járatán utazóknak a héten. A Kolkatából Bagdográra induló repülőgép, technikai problémák miatt négy óra késéssel szállt fel, az emberek órákig ültek a kifutópályán vesztegelő gépen, se inni, sem enni nem kaptak. A kapitány megkérte az utasokat, hogy szálljanak le, de nem akartak, mert kint erősen esett az eső. Erre válaszul a pilótafülkéből olyan hűvös légkondit indítottak be, hogy köd ereszkedett a fedélzetre. 

    5b2e0f80dda4c8cc668b4625
    Fotó: Dipankar Ray / Facebook

    Egy utas elmesélése alapján a jeges légkondi és köd hatására egy nő hányi kezdett, a gyerekek pedig sírni. A légitársaság elnézést kért az esetleges kellemetlenségért, de hozzátették, a légkondi így szokott működni, ha nagyon magas a páratartalom. A feszült helyzetről videó is készült: 

    (via

  • Most, hogy történelmi mélypontokba ereszkedik a forint árfolyama az euróhoz képest, és sehol egy jó kis migránsozó plakát, egy üres kőbányai felületen valaki betömte a tátongó űrt: 

    Az idézet egyébként Navracsics Tibortól származik. "Ma délre a forint elérte a 300-as euró-átváltási árfolyamot. Senki sem tagadhatja, hogy ez egy lélektani határ. Egyrészt azért, mert a devizahitelesek nehézségeit tovább fokozza, másrészt azért, mert ez az egyetlen szám jól jelzi a kormányzati politika kudarcát" - mondta az akkor még ellenzéki politikus 2009 februárjába. 

    Ez a kis plakát egyébként óvatos figyelmeztetés is lehet Rogán Antalnak, hogy nem szabad sokáig üresen (migránsmentesen) hagyni a kommunikációs felületeket (pláne, ha egy válság előszele lengedez), mert még ilyen kellemetlen szövegekkel szórják tele az emberek. 

    (via Kőbánya Blues

  • Lehűlt a víz: 

    • Balaton Siófoknál 19, Akalinál 21 fokos
    • Fertő-tó: 18,7 fokos
    • Velencei-tó Agárdnál: 20,3 fokos
    • Tisza-tó: 23 fokos

    (Hvg.hu

  • Zseniális montázsvideó, amit kedd óta már majdnem 1,5 millióan láttak. Ha van hét fölös perce, akkor erre használja fel:

  • maxresdefault

    Gina Rodriguez, a Jane the Virgin azaz Szeplőtelen Jane című sorozat főszereplője gondolt egy merészet, és kihagyja az idei Emmy-kampány egy igen fontos részét: az egyoldalas, "figyelmükbe ajánljuk XYZ-t" feliratú és mosolygós képpel ékesített, egyoldalas reklámokat az amerikai szaklapokban.

    Hanem inkább fogja a CBS TV Studiostól kapott pénzt, és egy végzős gimnazista továbbtanulását segíti belőle, aki így négy évet járhat a Princeton egyetemre úgy, hogy nem kell fizetnie semmiért.

    Megkérdeztem a sorozat showrunnerjét, hogy nem lehetne-e esetleg valami értelmesre fordítani ezt a pénzt, és rábólintott.

    Rodriguez 2015-ben már nyert egy Golden Globe-ot a szerepért.