Friderika
12 °C
29 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • busz
  Fotó: 11-es út / Facebook

  Óriási lukat ütött a 880-as Volánbusz szélvédőjébe egy szerencsétlen szarvas, aki a bosz elé ugrott Pilismarót után pár kilométerrel. Minderről a 11-es út Facebook csoportba töltöttek föl képet. 

  A poszt szerzője szerint mindez nem sokkal 5 óra után történt, és azt írja, aki arra jár, vezessen óvatosan, mert a busz utasai közül többen az út szélén gyalogolnak. 

 • Jordan Matthews 2014-ben került be az NFL-be, a Philadelphia Eagles draftolta le a második körben, aztán egészen a 2016-os szezonig ott is játszott, 2017 augusztusában viszont elcserélték a Buffalo Billshez.

  Itt aztán nem alkotott maradandót, főleg mert a szezon nagy részében sérült volt, ugyanakkor egy fontos változás mindenképpen történt az életében: apa lett.

  Emiatt amúgy hálás is lehet a Billsnek, mert állítása szerint 

  Buffalóban semmit nem lehetett csinálni, csak szexelni.

  Matthews egyébként most visszatért az Eagles-höz rehabra, remélhetőleg itt már több dolga lesz, különben hamarosan újabb gyerekek születésére lehet majd számítani.

  (via)

 • A gímszarvasok násza szeptember közepétől október elejéig tart, ilyenkor a vadak sokkal óvatlanabbak és figyelmetlenebbek, mint máskor, ráadásul napközben is sűrűbben mozognak, ezért a Szabolcs megyei rendőrség most 10 jó tanáccsal látott el minket az idei szezonra. Azt írják, nemcsak a táblával jelzett szakaszokon lehet ilyenkor vadveszély, azokon az útszakaszokon kell óvatosabban vezetni, ahol az út mentén sűrű a bozótos, az aljnövényzet, emiatt nem lehet jól belátni.

   Íme a 10 tanács:

  1. Lassítson! A megengedett legnagyobb sebesség nem azt jelenti, hogy annyival is kell haladnia. Ha 90 km/h helyett mérsékeltebb sebességgel halad, jóval több ideje lesz reagálnia egy esetlegesen hirtelen felbukkanó vadra.
  2. Ne mobilozzon! Ha másra figyel, lassabban tud reagálni. Lehet, hogy egy vad áll az úton a következő kanyarban.
  3. Kapcsolja fel a távolsági fényszórót! Így nagyobb területet láthat át. Szembejövő forgalom esetén természetesen kapcsolja le a reflektort!
  4. Tudjon róla, hogy szembejövő forgalomnál nehezebb észrevenni a közelben lévő vadállatokat. A sebesség csökkentése segíthet.
  5. Tartson nagyobb követési távolságot! Az elöl haladó gépkocsi is ugyanúgy bármikor hirtelen fékezésre kényszerülhet.
  6. Folyamatosan figyelje az út két oldalát! Vezetés közben az ember hajlamos elmerengeni – különösen éjszaka egy kihalt úton.
  7. Ha vadat lát, lassítson! A vadállatok kiszámíthatatlanul viselkednek. Van, hogy nem mozdulnak, de az is lehet, hogy megugranak és valamelyik irányba vágtatni kezdenek.
  8. Ha egy őzet vagy szarvast látott, számítson többre is! Általában ezek az állatok csoportokba verődnek.
  9. Ha hirtelen nagytestű vad kerül a gépkocsi elé, vészfékezzen, adjon hangjelzést, de ne rántsa félre a kormányt, még ha így el is üti az állatot! Egy út menti fának vagy a szemben közlekedő gépkocsinak csapódva sokkal súlyosabb baleset következhet be.
  10. Ha elpusztult, vagy haldokló vadállatot lát az úton, hívja a 112 segélyhívó számot! Ne próbálja meg lehúzni az úttestről; lehet, hogy még életben van, és egy rémült állat súlyos sérülést okozhat patáival, agancsával vagy harapásával. Az elpusztult állatot ne vigye magával, az lopásnak számít!
  gimszarvas.png
 • A Demokratikus Koalíció két nap után beszüntette Ellenállás nevű utcai rendezvénysorozatát, legalábbis Budapesten lefújták a következő rendezvényt. Nem kell ahhoz Sherlock Holmes-nak lenni, hogy rájöjjünk, mi állhat emögött, és mi a történetben meghúzódó Gyurcsány-szál.

  A múlt szerdán a Demokratikus Koalíció Ötfalu Kertváros csoportja nagy sikerű rendezvényről számolt be. A XVI. kerület időközi önkormányzati választásán több párt is a Momentum jelöltjét támogatja, aki mögé beállt a DK is. A helyi szervezetek együtt álltak a nyilvánosság elé, de az eseményen a jelek szerint hiányzott a közönség, ezért a DK beszámolójában egyszerűen odafotoshopolták őket a helyszínre.

  dk.png

  Talán ennek köszönhető, hogy a DK országos vezetői bedőltek a képnek, és azt gondolták, ha ekkora tömegek kíváncsiak a kertvárosi eseményre, akkor sokkal többen lesznek kíváncsiak Gyurcsányra. Az eredményt láthatjuk.