Álmos
1 °C
9 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A brit színész Instagram-követői vették észre, hogy téves a színész karjára varrt morzekód, ami fia, Flynn nevét hivatott ábrázolni, hiányzott belőle ugyanis egy pont – így Flynn helyett Frynn volt odaírva. A tetoválást a külföldön is ismert, pécsi tetoválóművész, Bercsényi Balázs varrta Bloom alkarjára. Amikor a hibáról kérdeztük, úgy reagált:

  Mindenki hibázhat, szerencsére a 'nagy elírás', egy pont, ami könnyen javítható.

  A BuzzFeed híre szerint már túl is vannak a javításon, ezt egy poszt bizonyítja Bercsényi Instagramján.

  A második kör Orlando Bloommal. Pótoltuk a hiányzó pontot a morzekódból, és készítettünk egy apró tetoválást a kutyája, Sidi emlékére+konklúzió: sose bízz meg igazán azokban a dolgokban, amiket a klienseid találnak a Pinteresten :) + az élet visszaállt a normál kerékvágásba

  – írta Bercsényi, és ebből kiderült, Bloom vitt rossz mintát varratni. 

   

  A külföldön élő, de Magyarországra rendszeresen hazalátogató Bercsényivel korábban az Index is készített interjút, amiben elmondta, 19 évesen költözött ki Nagy-Britanniába, ahol mosogatóként kezdte.

  Ebben az időszakban találkoztam egy fantasztikus művésszel Londonban. Tulajdonképpen ő mutatott be ennek a művészeti ágazatnak, előtte egyáltalán nem terveztem sem tetováltatni, sem pedig tetoválni. Majd durván másfél évre rá hazajöttem, és teljesen átadtam magamat a szakmának.

  A pécsi tetoválóművész neve külföldön is ismert: tavaly februári, „motion tattoo” projektjéről a BuzzFeed, a Bored Panda, az Inked Magazine és a PopSugar mellett számos külföldi portál is beszámolt. A projekt során Bercsényi Balázs egy hét alatt hetven ember különböző testrészére varrt rövid történeteket, amik önállóan is megállják a helyüket, valódi értelmüket azonban együtt adják. Az egyénen túlmutató és a legkülönbözőbb életeket összekötő projektben kizárólag magyarok vettek részt, akik korábban nem ismerték egymást.

 • Greta Thunberg mostanra kétségtelenül a világ legismertebb klímaaktivistája, hamarosan sorozat is készül róla, és elég nehéz lenne olyan embert találni, aki még egyáltalán nem hallott róla. Olyat ugyanakkor elég egyszerű találni, aki nem hallott a húgáról, Beata Ernmanról, pedig a jelek szerint előtte is nagy karrier állhat, csak nem aktivistaként, hanem énekesként.

  A Gretánál három évvel fiatalabb Beata korábban több videóban is megmutatta már magát a világnak, ősszel pedig anyja mellett fog majd szerepelni a Forever Piaf című musicalben, ahol a fiatal Edith Piafot fogja alakítani. A fiatal lány elmondta, azóta énekel és táncol, hogy az eszét tudja, az pedig, hogy Piaf dalait adhatja elő, egy igazi valóra vált álom.

  Beata zenéhez való vonzódása persze nem túl meglepő: anyja egy nemzetközileg is elismert mezzoszoprán, akit arról is lehet ismerni, hogy ő képviselte Svédországot a 2009-es Eurovíziós Dalfesztiválon. Itt érdemes megjegyezni, hogy bizonyos szempontból Gretának is van köze a zenéhez, az ENSZ tavaly szeptemberben tartott klímacsúcsán mondott beszédéből ugyanis előbb death metál szám lett, aztán meg ki is adták kislemezként.

  (via)

 • És van ez a Fiat 500-as. Nem a világ legkisebb kocsija, de ha egy skálán kellene keresnünk a Smartok és a Hummerek között, akkor nyilvánvaló, melyik végén nézelődnénk. Ehhez képest ez a kisautó is okozhat nagy nehézségeket, ha az ember parkolni akar, és nem rendelkezik az ennek biztonságos kivitelezéséhez szükséges technikai tudással. Ilyenkor biztosra megy, és, mint ezen a Rózsakert bevásárlóközpontban hétfő délután képen is látszik, inkább elfoglal két parkolóhelyet.

 • Úgy tűnik nem muszáj az embernek egy lóversenypályáig elfáradni, és jegyet venni ahhoz, hogy megnézhessen egy jó kis ügető-versenyt. Legalábbis erről tanúskodik egy írországi videó, amin egy dublini autópályán megrendezett ügetőversenyt mutat be nekünk. 

  A verseny helyszínéül választott autópálya egyébként csak tetézi az izgalmakat, ugyanis egy eléggé forgalmas útról beszélünk. Talán nem is baj, hogy versenyen résztvevő két ló még autós felvezetést is kapott, illetve egy népes szurkolóközönséget, akik az autókból félig kilógva nézték a verseny állását. A videón hallatszó kiabálásból annyi információt kapunk még, hogy az egyik ló a Starlight, azaz Csillagfény névre hallgat. A nyertesről egyelőre semmi hír. 

  paci