Menyhért, Mirjam
17 °C
28 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Floridában kapták lencsevégre ezt az igen akrobatikus aligátort, amint szombaton átmászott jacksonville-i Naval Air Station-höz közeli kerítésen.

  A videón látható, amint a hüllő épségben átér a kerítés túloldalára, így akadály nélkül folytathatta útját.

  Lehet valaki Jumanjit játszott Floridában? Teszi fel a kérdést posztjávan Roger Light Jr. Ugyanis múlthéten egy utcán úszkáló példányt filmezett le:

  68793456 2906518806036808 3012965359675244544 o
  Fotó: Christina Stewart / Facebook

  via Daily Mail

 • Bielefeld német város Berlintől nyugatra kb. 330 kilométerre, több mint 300 ezren lakják. 1214-ben alapították, gazdag történelme van, a második világháborúban a szövetségesek lebombázták egy részét, ma ilyen takaros a régi piactere:

  Bielefeld emellett internetes nevezetesség, amennyiben az egyik legrégibb online konteó kapcsolódik hozzá: többen egyszerűen nem hisznek a létezésében. Ennek eredete egy poén, amit 1993. május 16-án posztolt egy Achim Held nevű egyetemista a német Usenetre. Held egy bielefeldi júzerrel viccelődött, azt állítva, hogy nem hiszi el, hogy a város létezik. Hiszen nem volt Bielefeldben, nem ismer bielefeldieket, sőt olyan embert sem, aki volt Bielefeldben - tehát akkor a város léte kamu. Held poénja aztán elterjedt a német neten, és nemzetközileg is ismert mémmé vált, ami 26 éve tartja magát, pár éve még Angela Merkel is tréfálkozott vele. És ahogy az az összeesküvés-elméletekkel lenni szokott, van, aki komolyan veszi.

  Ezt elégelhette meg - vagy éppen lovagolta meg turisztikai célokra - a városvezetés, mert szerdán kihirdettek egy pályázatot: egymillió eurót kap az az ember, aki minden kétséget kizáró bizonyítékot szolgáltat arra, hogy Bielefeld márpedig nincs.

  bielefeld-6jai5l

  A pályázat persze maga is egy 22-es csapdájába oltott vicc, hiszen ha a város nem létezik, akkor a városiak sem léteznek, és hogy bizonyít be nekik bárki bármit? Ennek ellenére lehet próbálkozni, a városvezetés szerint "a kreativitás határtalanul szárnyalhat", viszont a bizonyítéknak megcáfolhatatlannak kell lennie. Szóval lehet próbálkozni. (Egyébként azt tudták, hogy Százhalombatta és Kisújszállás sem létezik? Ezeket a neveket Réz Ádám találta ki A Gyűrűk Ura fordításakor, csak aztán a jobban hangzó Völgyzugolyt és Vasudvardot használta helyettük.)

  (AP News)

 • A szájba repülő sült galamb minősített esete, ami a 27 éves Miranda Hollingsheaddel történt pénteken. Az amerikai nő az arkansas-i Crater of Diamonds State Parkban pihent családjával, és éppen árnyékban ülve nézett egy YouTube-videót arról, hogyan kell gyémántokat keresni, amikor megpillantott maga előtt egy fényes kavicsot. A kavicsról kiderült, hogy egy 3,72 karátos sárga gyémánt (egy karát a gramm egyötöde), aminek az értéke akár tízezer dollár is lehet.

  A nemzeti park a honlapján adott hírt a leletről, ami nagyon ritkának számít arrafelé: idén már 320 kisebb gyémántot találtak ott, de ezek közül csak 13 érte el az egykarátos határt. Hollingsheadnek azért volt különösen nagy szerencséje, mert a napokban esőzések voltak a térségben, és a vízfolyások fellazították a talajt, ilyenkor pedig felszínre kerülhetnek értékesebb drágakövek is. Ekkor pedig nincs más teendő, mint leülni a kő elé, és észrevenni, ahogy megcsillan rajta a napfény - igazából bárki meg tudja csinálni.

  ( Gizmodo )

 • A kilencvenes évek népszerű metálzenekara, a Korn augusztus 20-án koncertet adott az Adventure Quest 3D-ben - ez nem érne hírt, ha az Adventure Quest 3D egy stadion neve lenne, viszont nem az, hanem egy online szerepjátéké. Mint a Kotaku írja, a zenekar a technikai lehetőségekhez képest meglepően nívós koncertet adott: a játék alkotói pofás online színpadot rajzoltak a kedvükért, a banda tagjai pedig egész sok animációt kaptak. A játékosok 10-20 dollárért spéci VIP-jegyeket vehettek, amivel bejuthattak a backstage-be, és akár a banda avatárjaival is találkozhattak.

  A frontember Jonathan Davis a játékosoknak szóló üzeneteket rögzített az eseményre, és a móka előtt várni kellett kicsit, mint minden tisztességes koncerten - aztán felcsendült a Korn talán legnagyobb slágere, a Freak on a Leash, és beindult a zúzás. Nemcsak zenei, hanem videojátékos értelemben is, ugyanis a koncerttel egyidőben a közönségre támadt pár tucat szörny, és mindegyiket meg kellett ölni (szaknyelven: legyakni), végül pedig a zenekar mögött pózoló hatalmas lényt, Thrasht is fel kellett koncolni. A csata/koncert után a résztvevők Korn-mintájú virtuális cuccokat vásárolhattak, aztán ment mindenki vissza az unalmas küldetésekhez. A lenti videóban megtekinthető a koncert eleje, itt pedig elolvasható a Kotaku beszámolója (a szerzőnek eléggé tetszett, amit látott-hallott).