Sára, Márió
-6 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A héten szóltak a Fehér Házból Nancy Pelosi demokrata házelnöknek, hogy a most már négy hete tartó részleges kormányzati leállás miatt nem tudnak neki katonai repülőt biztosítani a tervezett afganisztáni látogatásához, amit ezért el kellett halasztani. Közben pedig nem megy amerikai küldöttség Davosba a világgazdasági fórumra sem.

  Az AP most arról ír, hogy Donald Trump amerikai elnök ennél közvetlenebbül is szembesülhet a leállással, hiszen a Fehér Ház működtetéséért felelős nagyjából 80 dolgozó közül is csak 21-en álltak munkába, a többiek fizetés nélküli kényszerszabadságon vannak.

  Ez azért nem jelenti azt, hogy Trumpnak magának kellene megágyaznia, vagy kivinnie a szemetet, az alapvető működés biztosítva van, és egy szakács is dolgozik. Amikor azonban a Clemson Tigers egyetemi bajnok amerikaifutball-csapat érkezett a Fehér Házba, akkor már kénytelenek voltak gyorsétteremből rendelni (akkor volt az emlékezetes hamburger helyett hamberderes Twitter-bejegyzése Trumpnak). Emellé a naponta cserélt friss virágnak is búcsút kellett mondaniuk ideiglenesen a Fehér Házban.

 • Ha van 16 szabad perce, nézze meg a dokumentumfilmet arról, hogyan.

 • Bretagne-ban, egy Hennebont nevű településen egy alpaka besétált az utcáról az optikába, ahol végül nagyjából fél óráig álldogált békésen, mert a dolgozók - attól tartva, hogy az alpaka kimegy és felfordulást okoz az utcán - bezárták a boltot, és kihívták a rendőrséget.

  A rendőrségre végül nem is volt egyébként szükség, mert az alpakát begyűjtötte a tulajdonosa, így az is kiderült, hogy az állat a környékről lógott meg. A francia sajtóban eleinte volt egy kis félreértés, hogy egy alpaka vagy az alpaka nagytestű rokona, egy láma szökött-e el, de végül tisztázódott, hogy alpakáról volt szó. (BBC)

 • Az utazóbloggerként ismert Vishnu Viswanath és Meenakshi Moorthy tavaly októberben zuhantak a mélybe az amerikai Yosemite Nemzeti Parkban, miközben egy szikla szélén szelfiztek. Holttestüket 250 méterre találták meg Taft Pointtól, ami egyik kedvelt célpontja a turistáknak, és rálátni onnan az egész térségre. A pár férfi tagjának testvére elmondta, hogy éppen a szikla szélén állították fel az állványt, amikor mindketten a mélybe zuhantak. A holttestek felfedezésekor még nem lehetett tudni, mikor estek le, de egy másik pár, amely szintén a sziklapárkányon szelfizett olyan fotót tett közzé, amelyen a háttérben látszik a pár, így pontosan meg lehetett állapítani, hogy mikor történhetett a tragédia.

  Fotó: holidaysandhappilyeverafters / instagram

  Most a boncolás eredményeit is ismertették, az kiderült, hogy nem fogyasztottak kábítószert, viszont alkohol nyomaira bukkantak a szervezetükben, ami bor vagy bármilyen tömény ital fogyasztását valószínűsíti.