Vince, Artúr
-3 °C
1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Függetlenül attól, hogy értem-e a bíróság ítéletét, amely alapján Bayer Zsoltnak bocsánatot kell kérnie Hadházy Ákostól és kifizetnie 300 ezer forintot – amit a néhai Népszabadság egykori liberális újságírója ötforintosokban szándékozik teljesíteni, bár ennek jogi ás fizikai akadályai is lehetnek –, Bayer bocsánatkérésre vonatkozó terve a legmagasabb szinten válthat ki rosszallást.

  Bayer ugyanis polgári engedetlenséget akar alkalmazni az ítélet teljesítésének ezen részét illetően.

  Na, de mit mondott tavaly Orbán Viktor a polgári engedetlenségről? 

  „Magyarországon az az alkotmányos rend, hogyha a magyar nép választott képviselői az erre előírt rendben és szabályok szerint törvényt alkotnak, akkor azt mindenkinek be kell tartania...

  A magyar jogrendszerben polgári engedetlenség nincsen.

  idézte a Kossuth Rádió reggeli műsorában elmondottakat a Miniszterelnöki Kabinetiroda. Sőt, a kormányfő mindenkit, aki polgári engedetlenségen gondolkozik, figyelmeztetett:

  „A jogszabályok betartatása fölött őrködő magyar szervezetek léteznek: hatóságok, bíróság, ügyészség és így tovább. Tehát ha van egy jogszabály, amit valaki nem tart be, akkor a jogszabály betartására való rászorításnak egy pontosan ismert, leírt rendje Magyarországon, tehát senkit semmilyen meglepetés nem fog érni.”

 • Azért a lapszerkesztő elgondolkodhatott volna azon, hogy valóban jól fog-e kinézni ez a két oldal így egymás mellett.  De hát nem gondolkodott.

 • Már mindenki tudja, hogy hétfő hajnalban több helyen is látni lehetett a teljes holdfogyatkozást. A jelenségről számos fotó készült, hétfőn egy galériába össze is szedtünk néhány remek képet.

  31886891317 f2f0c73ea5 k
  Fotó: Timár Gábor

  Olvasónk, Gábor azonban nemcsak egy olyan fotót küldött (ezt a fentit), amilyet eddig még nem láttunk, hanem egy timelapse videót is csinált a jelenségről.

 • Egy Dito Von Tease álnevű bolognai művész képei szántják fel éppen az internet arra érzékeny felét, amelyek arról szólnak, hogy milyenek lennének a világ leghíresebb festményei, ha a manapság divatos szelfikészítési technikákkal készültek volna.

  A Classicool nevű sorozatban Mona Lisától kezdve az American Gothic szereplőin és Frida Kahlón át egészen Vincent Van Goghig.

  Dito Von Tease

  CLASSICOOL (eng) In Classicool the subjects of the paintings abandon their classical pose by literally taking the canvas to "paint themselves". The classic works, some of the most famous...

  A sorozata nem kifejezetten új, tavaly szeptemberben mutatta be Facebookon, de csak most kapta fel magának úgy igazán az internet.

  Dito Von Tease korábban leginkább arról volt ismert, hogy mindenféle popkulturális szempontból jelentős dolgokat festett meg hüvelykujj formában.