Albert, Lipót
7 °C
14 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Disznó szökött ki egy furgonból a Rákóczi úton péntek délelőtt: az esetről elsőként a Bpiautosok.hu írt, de több Facebook-csoportban is körbement a kép, amin a terebélyes állat az aszfalton ténfereg: 

  Az autós portál szerint több állatot is szabálytalanul szállítottak a zöld Volkswagen Transporterben, így tudott kiszökni a disznó is a furgonból, miután kinyílt a hátsó ajtaja a Rákóczi út közepén. 

 • Most-Popular-Websites-1996-2019.png

  A legnépszerűbb weboldalak látogatottságának alakulása 1996 és 2019 között (a számok havi látogatót jelentenek), tök érdekes látni az AOL zuhanását, aztán a Yahoo tündöklését és bukását, végül a Google-YouTube-Facebook versenyfutást. Na meg azt, hogy néha a toplista aljára be-bekacsintanak pornóoldalak is.

 • lion-iraq-protests?w968

  Don't try this at home rovatunk mai különkiadásában: Bagdadban hónapok óta tartanak a kormányellenes tüntetések, a rendőrök a kutyák, a gumilövedék és a könnygáz mellett olykor éles lőszert is bevetnek, 320 halottról lehet tudni eddig, plusz több ezer sebesültről. És még ilyen kontextusban is elég meredek ez a Twitteren terjedő videó egy tüntetőről, aki egy pórázon vezetett oroszlánnal (!) érkezik az utcai demonstrációra, akkurátusan iraki zászlóba öltöztetve a jószágot, hogy egyértelmű legyen, kivel van:

  (via)

 • Elsőre talán könnyű a kérdés, de nem – nem mindenki 8 évet jár általánosba. Sokan 4. vagy 6. osztály után „kisgimnáziumban” folytatják, így 14 évesen már minden tizedik magyar gyerek hat- vagy nyolcosztályos gimnázium tanulója. A statisztikák azt mutatják, hogy ezek az iskolák jól teljesítenek az oktatási méréseken, sokan igazi elitképző helyekenek tartják az ilyen iskolákat – persze könnyű nekik, hiszen nagy a túljelentkezés, válogathatnak a diákok között.

  Az oktatáskutatók szerint viszont nem biztos, hogy rendszerszinten olyan jót tesz, ha ennyire szerteágazó az oktatási rendszer és mindenki más időpontban lép be a középiskolába. A kedvezőtlen magyar eredmények az olyan nemzetközi méréseken, mint például a PISA-mérés, nem is cáfolnak rá minderre.

  De hogy látják mindezt a szülők? Ha a gyermeke idén jár 4. vagy 6. osztályba, és lehet, hogy megpróbálkoznak a kisgimnáziumi felvételivel, akkor töltse ki az ELTE kutatói által elkészített kérdőívet, hogy elmondja!

  A kutatás a felvételizési kedv mögötti okokat, a felkészülési módszereket tudakolja, de közben azt is megmondhatja, hogy ön mit vár el egy jó iskolától.

  Előfordul, hogy a családok úgy érzik, titkolniuk kell az általános iskolában, ha a gyerekük felvételire készül – nekünk most elmondhatja érzéseit és tapasztalatait!

  – mondják a kutatók a felhívásukban. Az online kérdőív itt érhető el, ha valamelyik ismerős családban tervezik a felvételit, elküldheti nekik is, a kitöltése kb. 10-15 perc.