Magdolna
18 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mondjuk ez az a kérdés, amit valószínűleg soha nem tenne fel magának senki, sőt, könnyen lehet, hogy az emberek jó része, akár milliárdok is leélik úgy az életüket, hogy nem ejtik ki a szájukon azt a szókapcsolatot, hogy "alpesi kürt". Na de nem így vannak ezzel azok a kiválasztottak, akik a részt vettek az eddig 16, vagy most a 17. Nemzetközi Alpesikürt-fesztiválon a délnyugat-svájci Nendazban. Az MTI által közreadott látványos, egy drónnal fotó tesz róla, hogy mi is azok között lehessünk, akik életükben egyszer, legalább a képernyő előtt ülve, magunkban kimondtuk azt, hogy

  alpesi kürt.

 • Nyugat-Ausztráliában nemrég újra felfedeztek egy hastáncoló - vagy ha egészen pontosak akarunk lenni: potrohtáncoló - pávapókfajt, annak a hetven fajnak az egyikét, amelyek közül szinte mindet Jurgen Otto és David Knowles írt le. Ezeknek a pókoknak hatalmas igéző szemeik vannak, és elkezdenek ágaskodni, ha kíváncsiak valamire. Bár Ausztráliára ez nem jellemző, az emberre nem veszélyesek.

  A hímek pedig a lenyűgözően színes potrohuk rázásával keltik fel a teljesen átlagos kinézetű nőstények figyelmét.

  A legfrissebb felfedezés, a Maratus unicup névre keresztelt faj hím egyedei még a lábaikat is felemelik, és úgy táncolnak a nőstény előtt.

  Ez is közös ezekben a pókokban, hogy amikor a hím észleli a nőstény párosodási hajlanóságát, az egyik lábával gyengéden megérinti őt, mintha megsimogatná a buksiját.

  (ABC News)

 • Az 1993-ban még Mighty Ducks of Anaheim néven alapított Anaheim Ducks az alapítás 25. évfordulóját ünnepelve visszahozza a következő NHL-szezonra a legkirályabb hokimezeket, amiket csak láttunk, úgyhogy boldogság van.

  37117710 232295534074713 2149872775098007552 n

  A harmadik számú mezek valószínűleg csak speciális alkalmakkor kerülnek elő, a különlegességük pedig, hogy mind a hét fő szín rajtuk van, amit a Ducks az elmúlt 25 évben használt (padlizsánlila, jádezöld, narancssárga, arany, ezüst, fehér és fekete).

 • Egy 37 éves nő az amerikai Manesha városában - ki tudja, milyen elgondolás alapján -, nem állt meg egy felnyíló híd előtt a sorompónál, hanem továbbhajtott. Már a sorompót is megvállalta, de itt nem volt megállás. Szépen elhajtott a híd felnyitása miatt keletkező résig, majd beleesett. Nézzék, kifogástalan mozdulatsor:

  Az eset még július 4-én történt, de csak két héttel később került ki az erről készült felvétel. A nőt kórházba vitték, arcsérülésekkel kezelték. Vizsgálják, hogyan sikerült összehozni a produkciót, a rendőrség nem zárja ki, hogy némi alkohol is segített.

  Minden bizonnyal ez járhatott a nő fejében végig:

  bicpic.gif