Frigyes
18 °C
24 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az amerikai elnök hiába került a sajtótámadások kereszttüzébe a Putyinnal szembeni nyámnyilasága miatt, egy másik fontos kérdésre is maradt energiája:

  Arra, hogy új színt találjon az elnöki különgépnek.

  Néhűny éven belül ugyanis lecserélik az elnöki szállítóstáb csaknem 30 éves Boeingjét, és Trump szerint a "babakék" színénél – melyet még 1960-ban választott ki John F. Kennedy és felesége, Jacqueline Kennedy – sokkal jobb lenne, ha az Air Force One-t az amerikai nemzeti színekre pingálnák ki. Az elnök a 2021-ben rendszerbe álló különgépen az ágyakat is kiszélesíttetné és puhább törölközőket tetetne a mosdókba.

  (BBC)

 • A Felelős Gasztrohős Alapítvány mobilapplikációja a fenntartható élelmiszereket fogyasztók vásárlását szeretné megkönnyíteni. Az ingyenesen letölthető appban egész Magyarországra kiterjedően megtalálhatóak a fenntartható élelmiszer-lelőhelyek és a vendéglátóhelyek is.

  A készítők azokat a helyeket minősítették fenntartható élelmiszert árusító helyeknek, ahol  helyi, szezonális vagy minősített környezetbarát/bio élelmiszerek kaphatók. De az appban a vendéglátóhelyeken és a bioboltokon kívül lehet keresni helyi piacokra, közösségi kertekre és bevásárló közösségekre is.

 • Ha túrázni megyünk, vagy kempingezni, hegyet mászni vagy evezős túrázni, visszatérő probléma lehet az, hogy lemerül a telefonunk, és fel kellene tölteni. Az alábbi videóban erre ígérnek megoldást, bár sajnos arról nem találtam leírást, hogy ez a technika pontosan hogyan is működik, és hol szerezhető be. Egyáltalán: működik vajon, vagy csak egy kamu videó?