Illés
17 °C
29 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Németországban érdekesen alakul a hagyományos nyaralási kellékek inflációja. A drágulás országos átlagban 2,1 százalék volt júniusban, a szezonálisan népszerű cikkek  többségének inflációja viszont alulmúlta ezt, például a hajóutak, a napszemüvegek, a napernyők és a fagylalt ára alig kúszott fel. A focilabdák nemhogy nem kerülnek többe, de közel 3 százalékkal olcsóbbak lettek, talán nem függetlenül a német válogatott leszerepelésétől a világbajnokságon. 

    Két népszerű nyári cikk inflációja ment csak érdemben feljebb az országos átlagnál, az egyik a teniszütőé, a fájdalmasabb pedig a klasszikus német kolbászé. A bratwurst ára  több mint 5 százalékkal lett több, mint tavaly ilyenkor. 

    (Bloomberg)

  • Koraszülött pingvinfiókát nevelnek inkubátorban a londoni állatkert gondozói, a madár szülei ugyanis véletlenül összetörték a tojását még azelőtt, hogy a fióka kikelt volna. Mivel a 73 gramm súlyú Humboldt-pingvinfióka életképesnek tűnt, a gondozók azonnal az állatkert klinikájára vitték.

    A Rainbow (Szivárvány) névre keresztelt fióka heteket töltött az inkubátorban egy puha játékpingvin társaságában, naponta háromszor kapott összetört halból és vitaminokból álló pingvinturmixot. Tízhetes koráig marad az inkubátorban, amikor már három kilós lesz.

    Az állatkert pingvin óvodájában úszóleckéket kap, majd csatlakozhat a londoni állatkert 80 pingvinből álló kolóniájához egy 1500 négyzetméteres medencében, ami a legnagyobb Nagy-Britanniában. (MTI)